Domů » Archiv » Litoměřice 2010 » Hasičské slavnosti - den druhý
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes564
mod_vvisit_counterVčera265
mod_vvisit_counterTento týden829
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc6828
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096179883

Archiv

Na tribuně se shromáždili hosté. Ministr vnitra Martin Pecina, představitelé státní správy a samosprávy, starosta Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska Karel Richter, generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky Miroslav Štěpán, arcibiskup pražský primas český Dominik Duka a další.
S hlavním slovem vystoupil starosta SH ČMS, který připomněl litoměřickou tradici ve spojitostí s historii i dneškem. Po vystoupení hostů a předání stuh praporům vyjela na dlaždění soudobá hasičská technika. Sklidila velký obdiv nejen stovek přihlížejících, ale také diváků přímého přenosu na ČT 24. Pozornost přítomných však vzrostla ještě více, když začali projíždět veteráni. Jejich osádky okamžitě navedly tu pravou slavnostní atmosféru.
Kolonu kolové techniky uzavíral automobilový žebřík Škoda 125 z roku 1927 z SDH Březnice, který přivezl symbolický praporec propagační akce Lány - Litoměřice 2010. Organizátor této akce Josef Nitra praporec předal starostovi SH ČMS Karlu Richtrovi a tím byla akce symbollicky ukončena. Na náměstí pak vjely zápřahové stříkačky, které sklízely hlasité aplausy. Tleskalo se i procházejícím sborům dobrovolných hasičů, kteří se stali pěkným zakončením slavnostní přehlídky.
Odpoledne patřilo akcím na výstavišti Zahrada Čech. Areál zaplavily stovky nadšenců pro hasičinu a kochaly se nejenom technikou v pavilónech i mimo ně, ale i na praktických ukázkách.  Na stánku SH ČMS souběžně probíhala autogramiáda knihy Oheň a lidé v českých zemích do roku 1895. Pro podpis si k autorovi knihy Josefu Nitrovi přišel i devadesátiletý hasič ze Žďáru nad Sázavou Karel Herold. Součástí odpoledního programu bylo mimo jiné i vyhlášení výsledků soutěže nejlepších hasičských internetových stránek.
Večer patřil ukázkám zásahů záchranné, vojenské a policejní techniky na řece Labi. Hřebem slavnostního ukončení litoměřického setkání pak byla tradiční hasičská hudební fontána.

 

plakat chp-2017