Domů » Úsek mládeže » ÚO rada mládeže » Z jednání ÚORM konaného dne 19. 3. 2015 v Praze
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes373
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1249
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6162
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171973
Z jednání ÚORM konaného dne 19. 3. 2015 v Praze Tisk
Pondělí, 06 Duben 2015 21:24

Rada projednala program porady vedoucích OORM a KORM, včetně odpovědnosti členů ÚORM za jednotlivé body.

Rada byla informována o výši přidělené dotace na činnost mládeže z MŠMT. Vzhledem k úpravě podmínek čerpání bylo nutné oslovit všechna OSH s návrhem na „rozpočet“ – rozdělení dotací na jednotlivé oblasti (volnočasové aktivity, vzdělávání, provozní náklady, …), protože převody mezi těmito oblastmi budou značně omezené. Na základě vyjádření OSH bylo Kanceláří SH ČMS sestaveno konečné rozdělení.
V této souvislosti vyjádřila M. Němečková poděkování všem, kdo se aktivně podíleli na splnění tohoto úkolu.
Rada projednala návrh Metodického pokynu k čerpání dotací poskytnutých MŠMT ČR.
Rada předložený návrh Metodického pokynu i rozdělení dotace schválila.

M. Němečková informovala ÚORM o jednání ČNV CTIF.

Rada projednala zabezpečení kurzu pro hlavní vedoucí táborů. Vyhlášení kurzu bude umístěno na stránky www.dh.cz a rozesláno na všechna OSH.

Rada byla již dříve informována ČRDM o zrušení akce Bambiriáda v roce 2015.
Dne 17. 3. 2015 proběhla v sídle ČRDM diskuse na téma budoucího směřování Bambiriády. Výsledkem této diskuse je ukončení projektu Bambiriáda a její nahrazení jiným méně náročným prezentačním projektem. (více na http://www.adam.cz/clanek-2015030054-bambiriada-konci-napresrok-ji-ma-nahradit-jiny-projekt.html).

Rada se zabývala organizačním zabezpečením MČR hry Plamen a dorostu v PS. Byl projednán návrh časového harmonogramu a dalších částí OZ. Rada jmenovala členy štábu MČR a provedla nominaci týmu rozhodčích. M. Němečková informovala ÚORM o obsahu přípravných schůzek, které probíhají se spoluorganizátory z MSH Praha.

Členové rady doplnily termíny krajských kol hry Plamen a soutěže dorostu v PS.

Rada projednala předběžný seznam soutěží, na kterých bude možné získat výkonnostní třídy v běhu na 60 a 100 m s překážkami.

Rada schválila vyhlášení semináře pro vedoucí družstev MH na téma: Základy techniky tréninku disciplín požárního sportu. Vyhlášení semináře je na www.dh.cz.

Rada se zabývala několika podněty, které byly doručeny z SDH na úpravu Směrnice hry Plamen a Směrnice pro celoroční činnost dorostu:

  1. zamítla návrh na povolení úzkých hadic ve hře Plamen v disciplíně požární útok
  2. projednala návrh na aktualizaci topografických značek a tabulky vhodných a nevhodných hasebních prostředků v disciplíně ZPV jako vhodný k realizaci
  3. projednala návrh OSH Kolín, který značně zjednodušuje hodnocení disciplíny štafeta požárních dvojic jako vhodný k realizaci – s podmínkou kladného vyjádření vedoucích OORM na dubnové poradě v Přibyslavi
  4. projednala návrh na sjednocení hodnocení nesprávné práce u stojanů na odkládání technických prostředků v disciplíně PÚ CTIF s hodnocením dle mezinárodních pravidel jako vhodný k realizaci

Rada byla informována členy ÚORM, že v některých OSH se disciplína ZPV nezapočítává do hodnocení celoroční činnosti dorostu. Rada takové konání nepodporuje a nadále doporučuje pořadatelům okresních kol dodržování Směrnice dorostu, organizování ZPV pro kategorii dorostu a jeho započtení do celkového hodnocení okresního kola.

 

Další jednání ÚORM proběhne dne 14. 5. 2015 v Praze.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017