Domů » Úsek mládeže » Okresní odborné rady » Zápis z celorepublikové porady vedoucích OORM a KORM dne 6. dubna 2013
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes31
mod_vvisit_counterVčera622
mod_vvisit_counterTento týden2702
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8701
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181756
Zápis z celorepublikové porady vedoucích OORM a KORM dne 6. dubna 2013 Tisk
Středa, 24 Duben 2013 07:29

1) Zahájení provedl řídící porady Petr Máslo. Přítomným představil program následující jednání:

  1. Zahájení
  2. Zpráva o činnosti úseku mládeže za rok 2012
  3. Informační blok (RWE, 72 hodin, Český den proti rakovině, ČRDM, pojištění)
  4. Prezentace – TFA mladého hasiče
  5. 40 let hry Plamen
  6. Prezentace – Preventivně výchovný program
  7. Informace o reprezentačních družstvech mládeže SH ČMS
  8. Soutěže (Český pohár, Akademické MS v PS, dodatky ke Směrnici hry Plamen)
  9. Diskuse
  10. Závěr

2) Zprávu o činnosti za rok 2012 přednesl pan Josef Bidmon.

3) V informačním bloku informovala M. Němečková přítomné o připravovaných akcích: RWE, 72 hodin, Český den proti rakovině.

Dále byly podány informace o možnosti čerpání dotací na činnost úseku mládeže SH ČMS v roce 2013 z MŠMT, Letních školách instruktorů 2013, úrazovém pojištění mládeže SH ČMS u Generali, členství SH ČMS ve Sdružení sportovních svazů. V této souvislosti byli vedoucí informováni o možnosti SH ČMS žádat o státní dotaci na sportovní činnost a to i dětí a mládeže. SH ČMS běží tzv. čekací lhůta žadatele, která je 2 - 3 roky dle určení ministerstva. Na rok 2013 získalo SH ČMS první finanční podporu prostřednictvím Sdružení sportovních svazů a to na mezinárodní reprezentaci. Prozatím jsou pravidla na podání žádosti nastavena tak, že se žádosti jednotlivých svazů nebo sdružení podávají prostřednictvím střešní organizace v našem případě je to SSS a ta posléze přiděluje finanční prostředky jednotlivým svazům nebo sdružením podle klíče. Od roku 2014 je záměrem ministerstva změnit dotační pravidla, o dotaci budou žádat svazy (sdružení) každý samostatně a dotace se bude přidělovat na základě počtu zapojených sportovců do činnosti s diferencí děti, mládež, dospělí, přičemž kategorie si vymezuje každý svaz (sdružení) samostatně určením zařazení konkrétních roků narození do kategorie.

V této souvislosti informovala vedoucí OORM, že ÚORM v reakci na uvedenou skutečnost a další připravuje změnu určení věku do kategorií hry Plamen a dorostu dle celých roků narození. Vedoucím byla rozdána tabulka s předběžným určením roků narození pro jednotlivé kategorie na další ročník hry Plamen a dorostu 2013/2014. Byli požádáni, aby o této skutečnosti informovali ve svých OORM a VV OSH, ovšem prozatím bez zveřejnění předané tabulky jako konečného dokumentu, jelikož není konečný, SH ČMS musí počkat, zda vůbec dojde ke změnám v systému žádostí o dotace a poté ÚORM dle ustanovení směrnice hry Plamen a dorostu vydá nejpozději k 14.9.2013 konečné znění dodatků.

4) Prezentace – TFA mladého hasiče

Studenti SOŠ a SOU Dubno představili přítomným projekt TFA mladého hasiče, na kterém SH ČMS spolupracuje se SOŠ a SOU Dubno.

5) 40 let hry Plamen

Přítomným byla předvedena presentace z celostátních oslav 40. výročí hry Plamen, které se konaly v prosinci 2012 v Jánských Koupelích.

6) Preventivně výchovný program – Hasičské jiskření

Výše jmenovaní studenti představili vedoucím OOMR preventivně – výchovný program Hasičské jiskření, na kterém spolupracují se SH ČMS. Jde o výukový program, se kterým studenti uvedené střední školy navštěvují základní školy, aby informovali žáky o prevenci v oblasti požární ochrany. Program je zaměřen na názornost a zapojená dětí do přednášky, byl konzultován s vedoucími ÚORP a ÚOROO a je k využití při zájmu OSH nebo KSH či konkrétních škol. Program je momentálně v pilotním stádiu, kdy se testuje, upravuje a ladí do konečné podoby, aby mohl být představen VV SH ČMS.

7) Reprezentace SH ČMS – přítomným byly podány informace o reprezentačních družstvech SH ČMS (dorost, CTIF), která se připravují na vrcholná mezinárodní klání v roce 2013. Zároveň byla podána informace o kandidatuře ČR na pořádání MS dorostu v roce 2014 a s tím související záměr založení reprezentace dorostenek cca jaro 2013.

8) Dalším bodem jednání byla informace o celostátních soutěžích: Český pohár, Akademické MS v PS, dodatky ke Směrnici hry Plamen.

9) Diskuse

Rozsáhlá diskuse se rozvinula k záměru úpravy určení věkových kategorií ve hře Plamen a soutěžích dorostu.

Diskutovány byly možnosti, počítat jako poslední možný rok narození v zařazení do kategorie k tomu roku narození, kdy ZAČÍNÁ nebo KONČÍ příslušný ročník Plamene nebo dorostu. Většina vedoucích se přiklonila k roku ukončení ročníku.

V diskusi několikrát zaznělo, že ÚORM si je vědoma, že jde o podstatnou změnu, která v prvním ročníku platnosti způsobí, že děti a mládež narození po 1. 9. 2002 a po 1. 9. 1998 budou muset již přejít do vyšší kategorie, nicméně sjednocení kategorií podle roků by tuto skutečnost přineslo vždy a nereaguje pouze na předpokládaný nový systém žádostí o dotace na sportovní činnost, ale i na mezinárodní pravidla CTIF a pravidla požárního sportu dorostu dle SFPS. Rovněž všechny požadované další statistické podklady k dotacím či jiným agendám hovoří vždy o celých rocích narození a tato praxe je běžná nejen ve většině zájmových či sportovních organizacích v ČR, ale rovněž v dalších státech.

OSH Pardubice – přeprava dětí ve vozidlech IZS – vedoucí OORM informovala o skutečnosti, že v jejich okresu jsou velitelé JSDH školeni na HZS, že nesmí přepravovat děti ve vozidlech IZS. K tématu se rozvinula diskuse a zkušenosti ostatních vedoucích.

OSH Vsetín – dotaz na dodatečné rozdělení dotace na činnost v roce 2012 – komu byly dány informace o možnosti čerpání. Odpověď – M. Němečková – informace o možnosti čerpání zazněla v diskusi na SS v říjnu 2012.

OSH Plzeň – sever – pozvánka na Memoriál Vendulky Fránové – dorost – již s rozdělením kategorií 13 – 14, 15 – 16, 17 – 18 let.

Celostátní poradu navštívil poslanec Parlamentu ČR Václav Neubauer – poděkoval vedoucím za jejich činnost a informoval o projednávání sněmovního tisku 709.

10) Závěr – jednání ukončil Petr Máslo.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017