Domů » Archiv » Propagační jízda 2012 » Propagační jízda SH ČMS 2012 pojede přes Slezsko a Moravu
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes237
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1113
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6026
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171837

Archiv

Již dvakrát vyjeli členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska na propagační jízdu po krajích České republiky. Poprvé vyrazili na týdenní pouť 10. června 2009 z Centra hasičského hnutí v Přibyslavi, aby přivezli na stadion v Ostravě-Vítkovicích oheň XIV. mezinárodní hasičské soutěže CTIF. Přesně na den po jednom roce se vyjelo podruhé. Tentokrát na trasu Lány – Litoměřice, na které byly postupně zavěšovány na praporec jízdy stuhy Lidic, Velvar a Terezína.

V pořadí třetí propagační jízda se konala ve dnech 24. – 27. srpna 2011 pod heslem „Jedeme na Pyrocar 2011!“ Zároveň byla pořádána k 120. výročí založení Zemské ústřední hasičské jednoty království Českého. Na praporec jízdy bylo v průběhu tří dní zavěšeno 33 stuh. Trasa vedla z Bílých Poličan do Přibyslavi. Měřila přibližně 250 kilometrů.

V těchto dnech SH ČMS připravuje již jízdu čtvrtou. Bude mezinárodní a povede přes dva kraje Slezska a Moravy. Konat se bude 30. června až 2. července 2012. Jízda se pojede na počest 20. výročí znovuobnovení činnosti Hasičské vzájemné pojišťovny. Bude mezinárodní za účasti polské a slovenské posádky. Sponzorská firma Alerion již navrhuje praporec, který první polovinu trasy poveze osádka hasičské tatry z roku 1929 z SDH Štramberk (Pavel Kalíšek + Jiří Hoffmann) a druhou etapu bude vlát nad hasičskou škodovkou z roku 1927 z SDH Ratiboř (Svatopluk Juráň + Josef Juráň).

V pátek 29. června se účastníci jízdy sejdou v Českém Těšíně. Zde je čeká vedle prohlídky hasičského muzea společný česko-polský hasičský den, v jehož programu nebude chybět ani oboustranné přestříkávání řeky Olše.

Samotná jízda bude slavnostně odstartována v naší nejvýchodnější obci Hrčavě. Poté zamíří do Nošovic, kde budou mít setkání hasičské přípravky a do Raškovic, kde místní sbor zahájí oslavy 100. výročí svého založení a křtít zde budeme Encyklopedii požárů. Své výročí bude slavit také náš stěžejní výrobce zásahových oděvů DEVA Frýdek-Místek. Přijedeme mu poblahopřát v odpoledních hodinách. Součástí prvního dne bude také populární Dräger Day, který se uskuteční v areálu místeckého výcvikového střediska HSZ ČR.

Druhý den povede trasa z Frýdku–Místku do Horní Lidče. Na první části této etapy se jedná o zastávkách ve Štramberku, Kopřivnici a Frenštátu pod Radhoštěm. Jistá už je polední přestávka ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm, kde budeme svědky oslav 20. výročí znovuobnovení činnosti Hasičské vzájemné pojišťovny a křtu knihy věnované tomuto výročí.

Odsud už praporec poveze ratibořská škodovka, a to přes Bystřičku, Jablůnku, Ratiboř, Vsetín, Valašskou Polanku do Horní Lidče. V Horní Lidči pak bude probíhat setkání moravských a slovenských hasičů se zapálením vatry přátelství.

Závěrečná etapa bude pokračovat Zlínským krajem. Přes Valašské Klobouky, Slavičín, Luhačovice do Zlína. Ve Zlíně před krajským úřadem bude slavnostní závěr, jehož tečka se uskuteční pokřtěním brožury k ochraně obyvatelstva.

Jízdu organizuje Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pod záštitou starosty SH ČMS Ing. Karla Richtra. Velitelem jízdy bude Stanislav Kotrc a hlavním koordinátorem Josef Nitra. Štramberská tatra jede od startu jako první, na hranicích se Zlínským krajem se prostřídává se škodou z Ratiboře. Jeden český veterán jede vždy jako čtvrtý. Polské historické vozidlo jede zpočátku jako druhé a stejně jako my se prostřídává se slovenským.

 

Josef Nitra

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017