Domů » Úsek mládeže » ÚO rada mládeže » Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 15.4. 2005, Přibyslav
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes597
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2646
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8645
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181700
Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 15.4. 2005, Přibyslav Tisk
Úterý, 23 Prosinec 2008 08:46

B - Plánované body jednání

1 - Pracovní verze OZ MČR - I. část

    Byla podána informace o jednání VV SH ČMS, který schválil druhé postupové místo na Mistrovství republiky ve všech kategoriích pro družstva Středočeského kraje, a to vzhledem k velikosti kraje (Středočeský kraj má 12 okresů).
    Rada potvrdila své dřívější rozhodnutí, že se disciplína požární útok bude provádět s jednotnými stroji PS 12. Z tohoto důvodu budou do programu zařazeny tréninky této disciplíny.
    L. Čálková podala informace o cenách za kalibraci měřidel. Rada rozhodla, že se na MČR se budou používat pouze kalibrační měřící prostředky.
    Dále se rada zabývala textem OZ, provedla rozlosování a zejména sestavila časový harmonogram mistrovství, který díky zařazení tréninků doznal značných změn.
    Dále rada schválila hlavní rozhodčí mistrovství pro obě kategorie (J. Požár - Plamen a D. Vilímková - dorost). Náčelníkem štábu byl jmenován F. Podolník a velitelem soutěže J. Muška. Dále byli jmenováni další členové štábu.

2 - Pracovní verze OZ - Bambiriáda 2005

    M. Homolková - Němečková informovala o tom, která OSH se letos do Bambiriády zapojí a budou tak prezentovat činnost SH ČMS.
    Předání materiálů pro pořadatelská OSH proběhne prostřednictvím krajských zástupců v ÚORM na příštím jednání v Plzni.
    F. Podolník navrhl, aby se na příště místo letáčků vydal Bambiriádní speciál Hasíkových novinek ve větším nákladu, určený právě jako propagační materiál.

3 - OZ - školení - hlavních vedoucích táborů

    Vedením školícího kurzu byla pověřena J. Fabianová. Dalšími lektory budou M. Homolková - Němečková ,D. Vilímková, Milan Kligl. Byl předložen návrh, aby se podobných akcí účastnil další člen ÚORM, ne lektor, jako organizační pracovník. Rada s návrhem souhlasila. Pro školení HVT je tímto pověřen F. Podolník.

4 - Metodický pokyn k čerpání dotace z MŠMT, rozdělení, možnosti čerpání a vyúčtování

    Souhrnnou informaci podala M. Homolková - Němečková. V letošním roce nenastávají žádné zásadní změny, okomentovala rozdělení dotací na jednotlivá OSH a nesrovnalosti v počtech vykazovaných vedoucích a družstev. V letošním roce bude snížena dotace na MTZ OSH.
    Dále informovala o přidělené dotaci na mzdové prostředky pro pracovníky zajišťující agendu jednotlivých KSH.

5 - OZ přípravy a výjezdu reprezentace

    Dne 23.3.2005 proběhlo jednání zástupců CTIF a obou organizací, hlásících se k zastupování ČR v této organizaci.
    Z tohoto jednání vyplynulo, že CTIF akceptuje přihlášky zaslané SH ČMS, potažmo ČNV CTIF.
    M. Homolková - Němečková informovala o dovybavení reprezentačních družstev i možných úsporách. Z dotace MŠMT je možné na tento výjezd čerpat prostředky na dopravu do výše 50%.
    Ve dnech 30.4.-6.5. je plánováno soustředění reprezentačních družstev v Přibyslavi.

C - Aktuální informace z úseku mládeže Kanceláře SH ČMS

1 - ČRDM

    M. Homolková - Němečková vysvětlila současnou situaci v ČRDM. Část představenstva této organizace podala demisi, mezi nimi též L. Semotánová, členka SH ČMS. ÚORM proto navrhuje do představenstva ČRDM D. Vilímkovou.

D- Informace od členů ÚORM z krajů, dotazy, náměty, připomínky

1 - Hodnocení akcí

    ÚORM provedla zhodnocení školení hospodářů, které proběhlo v Přibyslavi. Na školení byla poměrně vysoká účast, nezúčastnila se však ta OSH, která mají z vyúčtováním problémy. Zároveň proběhly během školení kontroly podkladů z jednotlivých SDH u části okresů. Kontroly však neodhalili žádné zásadní nedostatky.
    Starosta OSH Písek na školení využil příležitosti a poděkoval jednak mládežníkům jako celku, a zvlášť tvůrcům nové Směrnice hry Plamen s výkladem.
    Na školení vystoupil i starosta SH ČMS Ing. K. Richter, podal vyčerpávající informaci o celkovém dění v rámci SH ČMS.

Dále bylo zhodnoceno školení činovníků, kurz byl hodnocen kladně, dva členové rady se ho účastnili jako posluchači, kladně hodnotili především nový směr, kterým se školení činovníků ubírá.

J. Fabianová podala informaci o kurzu pro začínající vedoucí, který proběhl v ÚHŠ Jánské Koupele. Zájem o kurz byl značný, což dokazuje celkem 46 účastníků.

V závěru vyslovil vedoucí ÚORM J. Muška poděkování všem členům za činnost, kterou vykonávali během tohoto volebního období.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017