Domů » Úsek mládeže » Festival přípravek » Sovětice plné sov - V. ročník celostátního Festivalu Přípravky SH ČMS
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes184
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1264
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4938
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177993
Sovětice plné sov - V. ročník celostátního Festivalu Přípravky SH ČMS Tisk
Středa, 21 Září 2011 12:40

Svatý Florián se tentokrát dohodl se svatým Petrem; ačkoliv na většině republiky pršelo, v Sověticích nespadla na čtrnáct zúčastněných kolektivů V. ročníku festivalu přípravek ani kapka. Ona úžasná atmosféra, jedinečné výkony předškolních hasičů si zasloužily, aby  dokonce během dne celé klání namátkou  zkontrolovaly sluneční paprsky.

Festival Přípravky

Děti se svými vedoucími přivezly do Sovětic na Královéhradecku sovy všech velikostí z různých materiálů, do soutěže „O nejkrásnější sovu“. Prvenství si  odvezly Domažlice, ovšem ocenění se dočkaly také ostatní kolektivy.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

Festival Přípravky

Za doprovodu známých písniček,  jako např. „Chytila jsem na pasece žížalu“, „V mládí jsem se učil hasičem“ ukázaly děti a vedoucí, co všechno se mohou naučit děti ve věku od 18 měsíců do šesti let. Překonávání překážek – kladinu, příčné břevno, výstup na miništafle, prolézání tunelem. Vyjíždělo se s požární technikou – hasičskými tatrami  z plastu, plechu , dřeva, motorovou čtyřkolkou i na kolech,  na dětských sklápěčkách byli vezeni k zásahu nejmladší hasiči, ke slovu přišly další  nutné rekvizity, třeba maketa vrtulníku, hořícího domečku. Kluci a holky si hravě poradily s  úzkými hadicemi, malými proudnicemi, dřberovkami,  vyhlášením bojového poplachu, dokonce zvládly požární útok z „velké“ nádrže. A uniformy – to byla jedna velká módní přehlídka: trička veselých barev a montérky, jindy doplněné o reflexní vestičku, nebo  zásahový kabát a kalhoty. A co se příleb týká,  jednou to byly přílby cyklistické, jindy opravdu hasičské se štítem, jindy sportovní v malém provedení . Ovšem, děti a vedoucí šly ještě dál, neboť si přivezly nutné maskoty, například medvědy, malé a velké soptíky nebo stonožku…

Festival Přípravky

Závěr patřil nejmenším „sovičkám“ ze Sovětic. Společně s ústřední melodií  komedie „Slunce, seno…“ předvedly, jak pomoci babičce, dědovi, kočce a kocourovi při vytažení obrovité řepy…stačilo zavolat 150, hasiči přijeli a hodným lidem pomohli. Odměny všem  předával vedoucí ÚORM pan Jan Bidmon, starosta OSH v Hradci Králové Karel Salava, starosta obce Sovětice pan Aleš Krátký a starosta SDH Světice pan Vladimír Dušek společně s moudrou sovou : plyšové hračky, zlaté medaile, míče a další dárky, které drobné dětské ruce ani nemohly unést.

Festival Přípravky

Skutečnost, že se V. ročník Festivalu Přípravky SH ČMS pořádaný SH ČMS v úzké součinnosti s KSH Královéhradeckého kraje a zejména s SDH Sovětice vydařil je zásluha zejména osmdesáti  pořadatelů, kteří se nezastavili celé tři dny. K dobré pohodě přispělo vystoupení mažoretek  a starších pánů „mužoretů“z Hořic, pěkné prostředí a práce technické čety hasičů  z Lochenic a Hněvčevse, moderátor Mirek Vaňura i dva oživlé topoly plnící roli roztleskávačů. Velké poděkování patří zejména domácím organizátorům z SDH Sovětive a obci Sovětice.

Festival Přípravky Festival Přípravky

V zákulisí, tedy  mimo plochu hřiště, si  přišli na své hlavně fotografové, kterým se dařily neopakovatelné záběry předškolních hasičů smějících se, plačících i hrajících si, s dudlíkem nebo spícími  ve sportovním kočárku, tatínka s klukem v jedné a pohotovostním nočníčkem v druhé ruce…. To všechno během dne vytvořilo milý a nezapomenutelný kolorit úspěšného Festivalu Přípravky SH ČMS 2011, který je jednou z akcí zařazených do Projektu SH ČMS – Mladí hasiči 2011 předkládanému MŠMT.

 

Věra Nutilová

 

 

 
Banner

plakat chp-2017