Domů » Archiv » Propagační jízda 2011 » Z Královéhradeckého kraje do Pardubického kraje
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes220
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2269
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8268
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181323

Archiv

 

Skořenice u Chocně předznamenávaly, že bude dnes opět léto a vjíždíme do do dalšího kraje, který fandí dobrovolným hasičům. Přivítal nás velice srdečně a starostka OSH Ústí nad Orlicí Eva Faltusová prohlásila, že Martin Papáček si jako organizátor zaslouží jedničku. Pozdravit nás přijel nás také senátor Ing. Petr Šilar, který nás pak celý den spolu se starostou SH ČMS Ing. Karlem Richtrem po kraji doprovázel.

Jedničku si zaslouží také starosta SDH ve Vysokém Mýtě Petr Motl, protože na čtvercovém dvouhektarovém náměstí Přemysla Otakara II. připravil perfektní ukázky nejen hasičů, ale i zdejších výrobních závodů. Nechybělo ani kus historie, se kterou nás seznámil vnuk zakladatele a majitele největšího podniku na výrobu hasicí techniky v prvorepublikovém Československu Václava Ignáce Stratílka pan Vlastimil Stratílek. Popovídali jsme si také se starostou města Ing. Miloslavem Souškem, který na místní hasiče nedá dopustit.

Krátce jsme pak zastavili před zbrojnicí v Hrušové, kde zdejší sbor právě oslavil 130. výročí svého trvání. Za Hrušovou nás na hranicích svitavského okresu přivítal starosta OSH Svitavy Josef Jiruše. Prvním zastávkou na Svitavsku byla Litomyšl, kde na náměstí byla vedle řady požárních vozidel zajímavá výstava, která přibližovala život a práci nejvýznamnějšího litomyšlského hasiče Miroslava Sobotku, který bohužel letos opustil naše řady. Výstava připomínala také významného činovníka hasičských samaritánánů MUDr. Bedřicha Welzla. Představitelé SH ČMS tu pak měli příležitost poděkovat městu a jeho starostovi Michalu Kortyšovi, za všechno, co Litomyšl pro nás udělala, hlavně v pořadatelstvích mistrovství republiky v požárním sportu dospělých i dorostu.

Opravdu příjemným překvapením byla zastávka v obci Desná, která současně s pozdravem jízdě vzdala nádherný hold členu naší posádky a svému občanovi Láďovi Dvořákovi. Věřím, že tóny řízné dechovky patřily hlavně našemu kameramanovi Šedivákovi.

Hezké přijetí bylo také v Širokém Dole, kde je letos vedle 120. výročí založení sboru měli co slavit. Stali se mistři republiky v požárním sportu v kategorii mužů. Na mistrovství v Ostravě vyhráli stovky i štafety a v požárním útoku byli druzí. Jakub Paulíček si z Ostravy odvezl zlato nejen z výstupu na věž, ale také z běhu na 100 m s překážkami. V tomto závodě byl další člen týmu SDH Široký Důl Jiří Wolf třetí. V Širokém Dole jsme pozdravili také velkého příznivce hasičů Ing. Karla Flídra.

Pozdní odpoledne patřilo Poličce hned několika akcemi. Úvodní bylo přijetí ve firmě THT, s.r.o. Polička jejím ředitelem Ing. Stanislavem Červeným a řadou představitelů města i kraje. Poté následoval slavnostní akt odhalení pamětní desky starostovi českých hasičů v době fašistické okupace Františku Procházkovi, který byl za svou odbojovou činnost popraven v Terezíně koncem války. Aktu se účastnil také vnuk Františka Procházky Ing. Jiří Petrásek se svým synem a vnukem. Od poličského gymnázia, pak odpochodoval početný průvod na zahradu za hasičskou zbrojnicí, kde starosta KSH Pardubického kraje Josef Bidmon předal přítomným sborůmpamětní listy u příležitosti 3. propagační jízdy SH ČMS.

 

 

 

 

 


 

plakat chp-2017