Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1292
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1776
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1292
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184363
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 18.11. 2005, Jevíčko Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 10:52
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

V úvodu starosta SH ČMS přivítal členy VV SH ČMS na prvním výjezdním zasedání v tomto volebním období a představil nové členy VV SH ČMS pana Ing. Majera - vedoucího ÚORP a pana Mgr. Martínka - vedoucí ÚOROO. Omluvil pana Hanuse, p. Matouška a Ing. Homolkovou. Uvítal pana Oldřicha Přibyla, redaktora Hasičských novin. Dále seznámil členy VV SH ČMS s materiály na Výkonný výbor. Následně byly předány dekrety dodatečně zvoleným členům VV a vedoucím ÚORad SH ČMS. Program schválen.

Kontrola plnění usnesení

Ing. Richter přečetl jednotlivá usnesení a ke každému se stručně vyjádřil. VV SH ČMS schvalil kontrolu usnesení bez připomínek.

Informace ÚKRR

PhDr. Juráň informoval, že ÚKRR připravuje realizaci metodického pokynu SH ČMS, dále dokončuje kontrolu Hasičského domu. ÚKRR se dále připravuje na inventarizace a uvedl problém cestovních náhrad funkcionářům SH ČMS.

Projednání výsledků SS OSH a rozpracování úkolů z něho vyplývajících

Ing. Richter uvedl, že k tomuto bodu bylo předloženo usnesení z SS OSH, konaného ve dne 22. 10. a zápis z SS OSH. Uvedl, že jednání SS OSH proběhl bez problémů a na úrovni, přednáška plk. Dr. Ing. Zdeňka Hanušky byla velmi obsáhlá a zajímavá. Informoval, že ÚORVO jedná a zabezpečuje přenos dat statistického hlášení SH ČMS. Všem přítomným členům poděkoval za spolupráci při zabezpečení SS OSH. Následně navrhl uložit úkol vedoucím ÚORad, aby v součinnosti s ÚORadami přišli s námětem jak spoluzabezpečit finanční prostředky pro rozvoj SH ČMS. VV SH ČMS ukládá vedoucím ÚORad, aby v součinnosti s ÚORadami přišli s náměty jak spoluzabezpečovat finanční prostředky pro rozvoj SH ČMS.

Návrhy plánů práce ústředních odborných rad na r. 2006 a jejich složení

K tomuto bodu byl předložen písemný materiál - seznam členů ÚORad a plán činnosti na rok 2006 ÚORad.
p. Pumrla stručně informoval o konání minulého jednání ÚORV a uvedl, že příští jednání se uskuteční v Litomyšli z důvodu konání MČR Družstev v PS 2006 v Litomyšli.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORV pracovala v předloženém složení a dle předloženého harmonogramu
p. Slámečka stručně informoval o minulém jednání ÚORVO. Dále poprosil přítomné o doplnění jednotlivých jmen do seznamu členů.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORVO pracovala v předloženém složení a dle předloženého harmonogramu s uvedenými úpravami.
p. Pátek přítomné informoval o příštím mezinárodním setkání historiků, které se uskuteční v Německu. Následně poprosil o doplnění jednotlivých jmen do seznamu členů.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORHi a M pracovala v předloženém složení a dle předloženého harmonogramu s uvedenými úpravami.
p. Krakovský stručně přítomné seznámil se svým profesním životopisem a podotkl několik navržených změn v seznamu členů v ÚORP. Upozornil na úzkou spolupráci s ÚOROO
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORP pracovala v předloženém složení a dle předloženého harmonogramu.
Mgr. Martínek představil svůj životopis členům VV, podotkl několik úprav v seznamu členů ÚOROO. Vyjádřil souhlas s p. Krakovským, aby ÚORP a ÚOROO úzce spolupracovala. Představil p. Hrubého.
p. Hrubý se přítomným představil, seznámil členy VV se svým profesním životopisem. Pracuje na HZS Olomouckého kraje, kde plní funkci jako náměstek pro prevenci a plánování, má zájem v ÚOROO pracovat a aktivně pomáhat.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚOROO pracovala v předloženém složení a dle předloženém harmonogramu s uvedenými úpravami.
Ing. Richter přítomným přečetl seznam členů a plán práce pro rok 2006 ÚORM.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORM pracovala v předloženém složení a dle harmonogramu.
p. Navrátil se dotázal zda VV SH ČMS může jmenovat p. Doc. Ing. Lišku jako vedoucího ÚORH .
VV SH ČMS schvaluje Doc. Ing. Lišku jako vedoucího ÚORH.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORH pracovala v předloženém složení dle předloženého harmonogramu s uvedenými úpravami.
Ing. Karger přítomné informoval o činnosti ÚORPedagogické. Přečetl seznam navrženým členů do ÚORPedagogické.
VV SH ČMS schvaluje, aby ÚORPedagogická pracovala v předloženém složení a dle harmonogramu.
Ing. Richter přítomné informoval a plánovaném slavnostním ukončení I. ročníku university 3. věku.

Hasičský tisk - aktuální stav a výhled pro r. 2006

Doc. Ing. Liška informoval o plánovaném dvojčíslí AR, tzv. rodinném magazínu, který by byl určen pro širší veřejnost jako volně prodejný. AR zároveň plánuje pravidelné rubriky např. Historie, represe, prevence, rubriku o mládeži atd. Podal informace o plánovaných publikacích např. Bílé Poličany, Přibyslav, hasičské vyznamenání a Ostrava 2009. Dále uvedl, že Fernet Stock rozhodl o každoročním konání Miss hasička a Miss sympatie na hasičském plese. Informoval o velmi dobré spolupráci s p. Přibylem z Hasičských novin.
p. Přibyl vyzval všechny členy VV SH ČMS, vedoucí ÚORad, ředitelé ÚHŠ a CHH, předsedu ÚKRR, aby přispěli článkem do Hasičských novin.
VV SH ČMS souhlasí s informacemi o stavu v hasičském tisku a jeho výhledu na rok 2006.
Ing. Richter informoval o finančním zabezpečení Fire Editu, které se blíže projedná na ÚORH.

Jednání s předsedy představenstev HVP, a. s. a VPO, a. s.

Doc. Ing. Liška informoval o návštěvě na Slovensku z důvodu odkoupení akcií VPO, a. s. od DPO SR. DPO SR bude o prodeji jednat pouze s SH ČMS. Navrhl, aby jeden člen v dozorčí radě HVP, a. s. byl z DPO SR. Dále stručně informoval o současném stavu v HVP, a. s., o vedení VPO, a. s. Následně vyjádřil nespokojenost nad situací ve VPO, a. s. v Praze.
Ing. Kubeš přítomné informoval o současných nabídkách, které HVP, a. s. nabízí klientům. Seznámil s personálními změnami v HVP, a. s. a podal informaci o spolupráci s ČPP a VPO, a. s. Uvedl, že HVP, a. s. požádá ke konci tohoto roku o audit renomovanou firmu KPMG, a. s.
Doc. Ing. Liška seznámil s návrhem na novou organizační strukturu HVP, a. s., informoval o odvolání p. Svejkovského z DR HVP, a. s., podotkl problémy mezi ústředím HVP, a. s. a pobočkami HVP, a. s., které jsou již vyřešeny.
Ing. Raul přítomné členy VV stručně seznámil s aktuální finanční situací ve VPO, a. s., podotkl jednotlivé problémy na ústředí VPO, a. s. a v pobočkách VPO, a. s., vyzdvihl dodavatelský problém VPO, a. s.
PhDr. Juráň vyslovil značnou nespokojenost nad způsobem vedení, prodeje a nákupu ve VPO, a. s.
Proběhla diskuse ohledně situace ve VPO, jejím vedením a způsobem prodeje zboží.
Doc. Ing. Liška navrhl pomoc VPO, a. s. s finanční situací.
VV SH ČMS doporučuje společnostem:
  • využít náměty z diskuse k efektivnímu zabezpečení činnosti a. s. a realizovat navržené změny v řízení organizace ve VPO, a. s.
  • ukládá Vedení SH ČMS operativně sledovat aktuální výsledky a činnost obou a. s. a bezprostředně reagovat, informovat na pravidelném VV SH

Kontrolní činnost v r. 2006

K tomuto bodu byl předložen písemný materiál.
Ing. Richter stručně seznámil přítomné s Metodickým pokynem pro provádění kontrolní činnosti VV SH ČMS ve vztahu k organizačním jednotkám SH ČMS.
VV SH ČMS souhlasí s harmonogramem kontrolní činnosti v roce 2006 a s Metodickým pokynem včetně odeslání na OSH a KSH.

Soutěže CTIF, činnost ČNV CTIF

Ing. Richter informoval přítomné o návštěvě chorvatské delegace v ČR, setkání proběhlo ve Frýdku-Místku, chorvatská delegace informovala o celém průběhu akce ve Varaždinu. Zmínila kladné i záporné body celé přípravy a průběhu. Obdrželi jsme DVD o Varaždinu k porovnání
a poděkovali za velmi cenné informace. ČNV CTIF se sejde 30. listopadu na GŘ HZS ČR. Upozornil přítomné nepodceňovat termín konání mezinárodní hasičské soutěže v Ostravě 2009. Následně navrhl, aby akce v Ostravě roku 2009 proběhla pod záštitou prezidenta ČR.
Ing. Olšanský podotkl, že ČNV CTIF by měl zasedat častěji z důvodu blížící se mezinárodní hasičské soutěže v Ostravě.
Ing. Richter podal stručné informace o zasedání Mezinárodní komise vedoucích mládeže, která se uskutečnila 28. - 30. 10. v Terentu. Z tohoto zasedání p. Krajča, který se zasedání zúčastnil, zpracoval písemný materiál. Dále přítomné seznámil s písemným materiálem ze služební cesty ředitelů, náměstků ředitelů HZS krajů, zástupců MV - GŘ HZS ČR - nám. Sellnera, ředitele odboru IZS dr. Hanušky, ředitele odboru plánování dr. Adamce a starosty SH ČMS Ing. Karla Richtera z Bavorska, zasedání se konalo ve dnech 24. - 28. 10. Cílem služební cesty bylo získání informací o fungování nepolicejního bezpečnostní systému v Bavorsku. Prioritně byla snaha
o získání informací o systému ochrany při katastrofách, krizovém řízení a ochraně obyvatelstva. Následně navrhl, aby zabezpečení účasti na VIII. Mezinárodním Sympoziu vedoucích komise mládeže CTIF ve Slovinsku, které se uskuteční 25. - 28. května 2006, zajistila Ing. Monika Homolková-Němečková v součinnosti s Janem Muškou.
VV SH ČMS ukládá Ing. Homolkové v součinnosti s p. J. Muškou zabezpečit a zajistit účast na VIII. Mezinárodním Sympoziu vedoucích komise mládeže.
VV SH ČMS schvaluje realizaci a zabezpečení příprav mezinárodní soutěže CTIF v Ostravě 2009.

Návrhy na vyznamenání

Ing. Richter se omluvil z neúčasti prvního dne předání titulu Zasloužilý hasič z důvodu zasedání ČNV CTIF.
VV SH ČMS schvaluje předložené návrhy na vyznamenání.

Informace členů VV/Různé

Ing. Richter seznámil přítomné s pozvánkami na akce do konce roku 2005. Následně proběhlo delegování členů VV SH ČMS na tyto akce.
Ing. Olšanský informoval o důstojném a velmi příjemném předání medailí HZS ČR u příležitosti 5. výročí HZS ČR.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017