Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1304
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1788
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1304
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184375
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 21.10. 2005, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 10:50
Přítomni : dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

V úvodu starosta SH ČMS přivítal členy VV SH ČMS a představil nového člena VV SH ČMS pana Františka Matouška, nově jmenované vedoucí ÚORad - pana Jaroslava Krakovského jako vedoucího ÚOR pro školení a výcvik a pana Jana Mušku, vedoucího ÚORM. Omluvil pana Stanislava Pumprlu z neúčasti na VV SH ČMS, který byl jmenován vedoucím ÚORV a dále omluvil pana Holáska ze zdravotních důvodů. Uvítal pana Oldřicha Přibyla, redaktora Hasičských novin. Dále seznámil členy VV SH ČMS s materiály na Výkonný výbor, ve kterých obdrželi schválené Stanovy SH ČMS, které jsou jako příloha k nejnovějšímu vydání Hasičských novin.
Ing. Richter uvedl, že bod programu č. 2. a 7. je stejného obsahu, tudíž navrhuje vypustit bod 7.
Program schválen s připomínkami.

Kontrola plnění usnesení

Ing. Richter uvedl, že odpovědi na diskusní příspěvky byly odeslány.
Ing. Boček navrhl zrušit usnesení č. +04/2005 o zvolení jeho osoby kvůli pracovnímu vytížení.
Ing. Richter navrhl hlasovat o zrušení usnesení a navrhl, aby prozatím byl touto funkcí pověřen pan Doc. Ing. Liška, Dr.
Doc. Ing. Liška souhlasil s návrhem Ing. Richtera, ale podotkl, že si nemyslí, aby touto funkcí byl natrvalo pověřen člověk, který je předsedou DR HVP, a. s. Upozornil VV SH ČMS, že v HVP, a. s. a VPO, a. s. jsou potřeba personální změny a oba subjekty musí plnit svou obchodní činnost a stanovené cíle. VV SH ČMS v souvislosti s odstoupením p. Ing. Josefa Bočka z funkce vedoucího ÚORH, dočasně pověřuje jejím vedením Doc. Ing. Václavu Lišku, Dr.
Ing. Richteruvedl, že se zúčastnil jednání ÚORV, kde byl vyjádřen nesouhlas s názvem ÚORSoutěží. Navrhl, aby zůstal zachován název ÚORV místo ÚORSoutěží a založena nová ÚOR pro školení a výcvik.
p. Janeba navrhl redukovat usnesení č. 7., 8. a 9. z VV SH ČMS, které uskutečnilo 25. 8. V Bílých Poličanech. Poté VV SH ČMS revokuje usnesení č. 7., 8. a 9 a ustavuje ÚOR pro školení a výcvik a jako vedoucího schvaluje Jaroslava Krakovského Dále VV SH ČMS schvaluje jako vedoucího ÚORV pan Stanislava Pumprlu.
Ing. Richter upozornil přítomné vedoucí ÚORad, že všechny ÚORady souvisí s ostatními ÚORadami, a proto je mezi nimi nutná komunikace. Dále uvedl, že vedoucího ÚORP je potřeba ustanovit na tomto VV SH ČMS. Navrhl pana Ing. Jana Majera, který je zaměstnán jako vedoucí oddělení prevence na HZS. Pan Ing. Majer je z OSH Klatovy.
Ing. Richter navrhl jako vedoucího ÚOR pro ochranu obyvatelstva pana Bohuslava Martínka a uvedl, že příští VV SH ČMS se uskuteční 18. - 19. 11. v Jevíčku. Poté VV SH ČMS schválil do funkce vedoucího ÚORP pana Ing. Jana Majera a pana Mgr. Bohuslava Martínka do funkci vedoucího ÚOR pro ochranu obyvatelstva.

Informace ÚKRR

PhDr. Juráň informoval, že ÚKRR se v tomto novém volebním období sešla jednou a další jednání se uskuteční dnes po VV SH ČMS. Činnost ÚKRR se zaměřila na III. řádný sjezd, který proběhl v Klatovech. Kontrolní akce III. řádného sjezdu SH ČMS byla rozdělena do osnovy. V osnově bylo zahrnuto: Rozhodnutí o svolání sjezdu, Přijetí opatření k zajištění materiálů a zvolení delegátů, Zajištění sjezdu, Řízení a průběh sjezdu, Náklady na uspořádání sjezdu. ÚKRR se shodlo, že příprava sjezdu byla realizována v souladu se schváleným harmonogramem. Materiály pro delegáty byly připraveny včas a v dobré kvalitě. Sjezd měl vhodné místo konání. Funkcionáři zvládli řízení sjezdu včetně bouřlivé diskuse. Negativum ÚKRR vidí v tom, že se před volbami nemohli představit v krátkém vystoupení kandidáti na starostu, náměstky a předsedu ÚKRR. Připomínky k volbám nebyly vzneseny. Rozpočet na sjezdu byl stanoven ve výši 1 000 00,- Kč. Skutečné náklady činily 988 885,- Kč. ÚKRR považuje průběh sjezdu za zdařilý. Sjezdové materiály jsou publikovány na internetových stránkách s výjimkou Stanov, které byly předloženy registrujícímu orgánu. Je však nutné poukázat na nezájem celého politického spektra o III. řádný sjezd SH ČMS a nezájem sdělovacích prostředků.
Další kontrolní akcí, která letos probíhá je dostavba půdního prostoru a terasa Hasičského domu. Tato kontrolní akce má též svou osnovu: Historie stavby, Finanční zdroje, Náklady na dostavbu půdního prostoru Hasičského domu, Využití ubytovací kapacity, Další využití možnosti střešního prostoru v Hasičském domě, Výběr dodavatele stavební části ubytovny, Současný stav. Kontrolní akce je prováděna z důvodu, že jsou k realizaci použity prostředky sdružení. Za SH ČMS nad stavbou dozoruje Ing. Jirota. Stavba s ubytovací kapacitou hotelového typu s 9 lůžky by měla být dokončena v těchto dnech.
ÚKRR má zpracován svůj plán činnosti na rok 2006. Mimo jiné stanovujeme své zástupce do inventarizační komise. Jedná se o inventarizaci majetku a hospodaření SH ČMS. Připravujeme také novelu Metodického pokynu pro provádění kontrolní činnosti organizačních jednotek sdružení. Ing. Richter uvedl, že kolaudace dostavby v Hasičském domě se uskuteční dne 4. 11. a kolaudace schodiště restauračního zařízení se uskuteční v brzké době a následně se restaurace na 10 dnů zavře, kde budou probíhat úpravy interiéru. Informoval, že původní nábytek z restaurace se přestěhuje do zámku v Přibyslavi.

Konečné znění materiálu pro SS OSH - Výsledky hospodaření za I. pololetí roku 2005 a návrh rozpočtu na rok 2006

K tomuto bodu byl předložen písemný materiál.

Ing. Jirota přítomné informoval, že v roce 2005 se některé položky vyvíjejí odlišně oproti naplánovaným hodnotám. Významné změny nastaly nebo se očekávají hlavně u snížení očekávané provize od VPO, a. s., kde byl plánován příjem v částce 500 tis. Kč, ale s ohledem na hospodaření a ekonomickou situaci VPO, a. s. se tato provize nedá očekávat. Také dar na zajištění reprezentačního výjezdu do Varaždinu se podařilo získat o 350 tis. Kč nižší než bylo stanoveno. Dar poskytla pouze HVP a SDH Chlumec nad Cidlinou získalo dotaci od KÚ. Hasičské zboží se prodává zatím v nižším objemu, a proto se snižuje i odhad celoročních výnosů; rostoucí vstupní ceny způsobí, že nedojde k odpovídajícímu poklesu nákladů na prodané hasičské zboží. Ostatní nedaňové služby do konce roku vzrostou o 40 tis. Kč, které budou vydány na tisk a distribuci nových stanov schválených III. řádným sjezdem. Stanovy budou poskytnuty každému SDH
a zároveň jsou přílohou Hasičských novin. KSH byl schválen příspěvek 2,- Kč na člena, což se projevilo zvýšením nákladů o 410 tis. Kč. Náklady na výjezd do Varaždinu se nepodařilo udržet v plánované výši a zajištění akce stálo o 200 tis. Kč více než bylo původně plánováno. Tento rozdíl byl způsoben schválením poskytnutí kapesného pro reprezentující závodníky. Rozpočtové výdaje na opravy a udržování HD, byly přesunuty do investic, čímž se zvýšily odpisy na HD a kotelnu
a poklesly náklady na opravy a udržování. Z plánovaných 2 mil Kč bude čerpán 1 mil a 500 tis bude použity na vybavení ubytovny. Prodej Garni Přibyslav se projevil ve zvýšení výnosů o 11,430 mil Kč a zároveň ve zvýšení nákladů o 4,2 mil Kč. Takto získané peněžní prostředky byly použity na odkoupení akcií HVP, a. s. a nákup akcií společnosti VPO, a. s. Zbývající část prostředků se použije na úhradu daně z příjmu a daně z převodu nemovitostí. Příspěvky v rámci SH ČMS se zvyšují o 300 tis Kč - příspěvek ÚHŠ Jánské Koupele. Příspěvek je určen jako vlastní náklady k dotaci MŠMT na rekonstrukci hlavní budovy. V roce 2006 se neočekávají žádné velké akce, kromě pravidelných akcí konaných v každém roce jako jsou Mistrovství ČR. Hospodaření by mělo skončit s mírným ziskem a tvorbou finančních zdrojů na další období. Výnosy budou podobné jako v roce 2005, kromě drobného nárůstu tržeb z pronájmu nebytových prostor v Hasičském domě. Zároveň se předpokládá nárůst vlivem provozu ubytovny nově zřízené v 6. patře. Tento nárůst se předběžně očekává v částce kolem 300 tis. Kč. Oprava zadního traktu původně uvažovaná v roce 2006 se vlivem velkých finančních výdajů v roce 2005 posunuje až na rok 2007. U mzdových prostředků je očekáván mírný nárůst oproti roku 2005. Došlo k navýšení nákladů na konání shromáždění starostů s ohledem na nárůst cen. Příspěvek krajským sdružením je stanoven opět na 2,- Kč za člena. Nově je stanoven příspěvek na opravu zámku v Přibyslavi v částce 200 tis. Kč, který vy měl být použit na údržbu a nutné opravy. Zároveň náklady budou použity jako vlastní zdroje k dotaci MV. Mírně klesají úroky z úvěru na pořízení 1 hasičského domu. Tento pokles se neprojeví v přírůstku finanční hotovosti, protože pokles je kompenzován nárůstem splátky úvěru. Ostatní náklady a výnosy je snaha udržet bez ohledu na růst cen na úrovní roku 2005.
Ing. Richter uvedl, že Kancelář SH ČMS se průběžně věnuje jednání s jednotlivým OSH, kteří dluží za členské příspěvky.
p. Hanus podotkl, že starosta OSH Rokycany přijede na SS OSH s dokumentem o zaplacení z příslušné banky.
p. Matoušek informoval, že OSH Karlovy Vary měli závažný problém s oddlužením OSH. S tímto problémem navštívil hejtmana Karlovarského kraje, který mu sdělil, že tento problém vyřeší. Doporučuje Plzeňskému kraji stejnou cestu.
Ing. Boček se dotázal na aktuální stav účtu.
Ing. Jirota uvedl, že aktuální stav na BÚ k 20. 10. - dotace MŠMT - 10. 205. 000 Kč, dotace MV -
1. 140. 000 Kč, HD - 1. 953. 000 Kč a ostatní položky je 1. 284. 000 Kč.
VV SH ČMS poté rozhodl, aby "Návrh změn rozpočtu na rok 2005 a návrh rozpočtu na rok 2006 byl předložen na SS OSH 22. 10. 2005 k projednání.

Příprava jednání Shromáždění starostů OSH

Ing. Richter předal přítomným svůj proslov na SS OSH v písemné podobě a poprosil
o připomínky. Informoval, že starostové OSH dostanou u presence dary od HVP, a. s. a VPO, a. s., Hasičské noviny s přílohou Stanov SH ČMS, materiály, ve kterých má každý starosta OSH ověřené Stanovy SH ČMS. Dále informoval o připomínce Ministerstva vnitra, kde požadovali úpravu změn v čl. 25 Kolektivní člen, v čl. 44 odst. /7, čl. 47 odst. /2/ a článku 50 odt. /4/ na něž jsme rovněž přistoupili. Na SS OSH byli přizváni Ing. Raul, CSc., Ing. Kubeš, obchodní ředitel ČPP, prezident ČHJ, plk. Dr. Ing. Hanuška. Informoval přítomné o pohřbu p. Karla Navrátila, bývalého předsedu Svazu požární ochrany a p. Bohuslava Kopečka, bývalého ředitele VPO, a. s. - Brno. Detailně seznámil s programem SS OSH. Následně navrhl, aby za VV SH ČMS byl v návrhové komisi Doc. Ing. Václav Liška, Dr. p. Slámečka vznesl připomínku ohledně konání Výroční Valných hromad. Navrhl, aby VV SH ČMS rozhodl o postupu konání VVH, Shromáždění SDH. p. Hanus reagoval na připomínku p. Slámečky a uvedl, že KSH by si sami měly rozhodovat
o postupu konání, ale samotné jednání KSH by se mělo scházet v jarních měsících z důvodu rozpočtu. Ing. Richter uvedl, že KSH jsou natolik kompetentní, aby se rozhodovali sami o postupu konání VVH, SS SDH atd. Jako pomoc jim mohou posloužit Stanovy. Ing. Boček podotkl, že v materiálu "Hlavní zaměření" by měli být konkrétní informace. Ing. Richter reagoval na připomínku p. Ing. Bočka a uvedl, že "Hlavní zaměření" je obecný materiál a že ne vždy je vhodné v materiálech uvádět konkrétní informace z důvodu právě probíhajících jednání. Dále poděkoval p. Janebovi za jeho spolupráci jako 1. náměstka starosty
a informoval přítomné členy VV SH ČMS, že jeho 1. náměstkem pro toto volební období bude Doc. Ing. Václav Liška, Dr. Uvedl, že p. Janebovi zůstává nadále podpisový vzor, který se pouze rozšíří o podpis Doc. Ing. Lišky. Dále reagoval na připomínku Ing. Bočka a uvedl, že je nutné respektovat III. řádný sjezd SH ČMS a vše se řeší dle důležitosti. Doc. Ing. Liška vyjádřil souhlas s Ing. Richtrem ohledně Hlavního zaměření. Ing. Richter navrhl, aby VV SH ČMS nastínil kdy a jak chce učinit kroky ohledně finančních prostředků. Dále doporučil, aby se rozšířilo vzdělávání v odb. oblastech - prevence, strojník, hasič. Je to samozřejmě finanční problém v rámci zkoušek. SH ČMS podává 2 granty, což neznamená, že oba dva budou přijaty. Ing. Karger uvedl, že ÚORPedagogická je nová oblast, ve které se všichni teprve učí. Vedení SH ČMS rozhodlo o spolupráci s panem Dvořákem. Dále informoval o jeho zkušenostech. Následně vybídl členy VV SH ČMS k rozšíření této oblasti o nápady, myšlenky, náměty, atd. Uvedl, že ÚORPedagogickou čekají úspěchy, ale i neúspěchy. Ing. Richter navrhl uložit řediteli CHH Přibyslav, aby do konce listopadu vytvořil materiál k využití grantové politiky. Konečný termín doporučil 18. 11., kde by na VV SH ČMS byl tento problém projednán finálně.VV SH ČMS uložil řediteli CHH a vedení CHH zpracovat náměty pro
využití grantové politiky ve prospěch CHH. Doc. Ing. Liška informoval přítomné o situaci ohledně Hlášení SDH, OSH. Uvedl, že v Kanceláři SH ČMS bude jeden pracovník, který se bude věnovat tomuto programu a bude komunikovat jak s jednotlivými OSH, tak s firmou, která tento program expeduje. Bude jím pan Josef Orgoník. p. Aulický informoval o připravující se nové verzi Hlášení KSH.
Následně proběhla diskuse ohledně Hlášení SDH, OSH, KSH. VV SH ČMS v souvislosti se statistickým hlášením žádá ÚORV, aby navrhla způsob řešení evidence v zásahové činnosti podle druhů událostí.

Stanovení úkolů a cílů akciových společností s majetkovým podílem SH ČMS

Doc. Ing. Liška předal všem přítomným členům VV SH ČMS písemný materiál "Návrh cílů činnosti podnikatelských subjektů pro rok 2006 s majetkovou účastí SH ČMS". VPO, a. s. by měla dosáhnout hospodářského výsledku ve výši 10 mil. Kč (z čehož provozní hospodářský výsledek bez započtení prodejů dlouhodobého majetku a změn rezerv by byl ve výši 4,5 mil. Kč, zejména zlepšením ukazatelů likvidity společnosti a jejího hospodaření z obchodní činnosti). Společnost musí zlepšením obchodní činnost dosáhnout stavu, kdy její přidaná hodnota převýší její provozní
a osobní náklady a odpisy. VPO, a. s. musí vypracovat plán na získání hotovosti pro období 2006-08, která pokryje všechny očekávané daňové závazky. VPO, a. s. by měla zabezpečit základní sortiment zboží pro členy SH ČMS v reálném čase a ceně nepřesahující ceny konkurence. Dále se zmínil o dopise, který zaslala SH ČMS Dobrovolná požární ochrana SR, ve kterém nabízí své akcie z VPO, a. s. k prodeji (jako důvod uvádí DPO SR přehodnocení svých majetkových účastí ve společnostech). Florián Club, s. r. o. v roce 2006 dosáhne zisku 100 000 Kč při obratu 8,5 mil. Kč. Firma Florián Club, s. r. o. se skládá ze čtyř provozoven, jmenovitě Bílé Poličany, Žďár nad Sázavou, Přibyslav a Olomouc (hospodářský výsledek Florián Clubu, s. r. o. v Bílých Poličanech by měl být 500 000 Kč při obratu 6,5 mil. Kč. Hospodářský výsledek Florán Clubu, s. r. o. v Olomouci v roce 2006 by měl být ve výši 300 000 Kč, v případě, že vlastník objektu HVP, a. s., nemovitost prodá měla by prodejní cena dosáhnout minimální ceny ve výši 13 mil. Kč. Florián Club, s. r. o. ve Žďáře nad Sázavou bude ztrátový, a to ve výši 200 tis. Kč při obratu 1,1 mil. Kč. V objektu je nutné provést repasi oken, výměnu regulačních ventilů topení, zavést kamerový systém, atd. Hospodářský výsledek ve Florián Clubu, s. r. o. v Přibyslavi v roce 2006 bude též ztrátový ve výši 500 tis. Kč z důvodu očekávané rekonstrukce objektu a tudíž omezení činností pro většinu roku 2006). Hotel Garni v Přibyslavi je stěžejní úkol HVP, a. s. pro rok 2006. FireEdit,
s. r. o. dosáhne zisku 50 000 Kč. Časopis Alarm Revue zavede pravidelné rubriky a vydá letní dvojčíslo - Magazín, který bude sloužit i jako šíření hasičských informací pro širokou veřejnost ve volném prodeji. HVP, a. s. v roce 2006 dosáhne zisku 21 mil. Kč. Základní investiční akce HVP,
a. s. v roce 2006 bude rekonstrukce Garni hotelu v rozsahu 27 - 37 mil. Kč. HVP, a. s. by měla v plné míře realizovat novou organizační strukturu. Následně se zmínil o nutných personálních změnách v HVP, a. s. a VPO, a. s.
VV SH ČMS byl Doc. Ing. Liškou seznámen se 4 variantami přestavby hotelu Garni v Přibyslavi.
Následně proběhla diskuse ohledně kvantitě a kvalitě zboží ve VPO, a. s., o činnosti VPO, a. s. v Brně.
p. Doubrava se zmínil o provedených opatření v HVP, a. s. Ústí nad Labem, největší opatření proběhlo v personálních změnách. Dále se zmínil o výhodách a nevýhodách ve smlouvě mezi VPO, a. s. a OSH.
Následovala diskuse o smlouvě mezi VPO, a. s. a OSH.
p. Netík vyjádřil nespokojenost nad hospodařením a sortimentu zboží ve VPO, a. s., přičemž zaměstnanci VPO, a. s. i nadále dostávají odměny.
p. Janeba reagoval na poznámku p. Netíka. Platy zaměstnanců VPO, a. s. jsou závislé na zisku
a tento systém je striktně dodržován.
Doc. Ing. Liška vyjádřil názor, že rok 2006 je pro VPO, a. s. poslední šancí pro obchodní činnost. Jinak navrhl zřídit VPO, a. s. na kraje.
VV SH ČMS ukládá Vedení, aby operativně jednalo ve věcech personálních a učinilo rázná opatření v prodejním sortimentu spolu s Vedením VPO, a. s.
Doc. Ing. Liška navrhl, aby VV SH ČMS dal pravomoci jeho osobě a Ing. Richterovi
o rozhodování odkoupení akcií VPO, a. s. od DPO SR.
VV SH ČMS pověřil Doc. Ing. Lišku a Ing. Richtera ve věci prodeje akcií VPO, a. s. od DPO SR a ukládá Vedení SH ČMS v součinnosti s HVP, a. s. řešit personální změny a prodej zboží ve VPO, a. s.

Návrhy na vyznamenání

p. Hanus podotkl, že je velice nevhodné, aby člověk, kterému je 32 let obdržel ocenění Za zásluhy o výchovu, přičemž pracuje 12 let s mladými hasiči. Toto ocenění si zaslouží starší osoby.
Ing. Richter podotkl, že toto neodporuje statutu
VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání.
Ing. Richter uvedl, že předání ZH se uskuteční 3. a 4. listopadu. Z důvodu většího počtu navržených je nutný ještě jeden termín.
p. Pátek podotkl, že 3. a 4. listopadu bude předáno 51 ZH, zbývající navrhl předat 30. listopadu a 1. prosince. VV SH ČMS schválil navržený termín p. Pátkem 30.listopadu a 1. prosince

8) Informace členů VV/Různé

Ing. Richter informoval o usnesení vlády, kde vláda vyjadřuje souhlas o konání Mezinárodní soutěže CTIF v Ostravě. Prezident CTIF p. Egger přijede kolem 10. 11. do Prahy a podělí se s SH ČMS o zkušenosti z Varaždinu. Druhý den se p. Egger pojede podívat do Ostravy. Dále podotkl, že hasičská loterie nemá až tak veliký úspěch jaký se očekával.
p. Netík předložil VV SH ČMS písemný materiál o vyhlášení zkoušek pro prodloužení kvalifikace rozhodčích Instruktor a stručně informoval o konání zkoušek.
Ing. Richter rozdal pozvánky na jednotlivé akce jednotlivým členům VV SH ČMS.
p. Janeba navrhl, aby na příští jednání VV SH ČMS předložili ÚORady seznam svých členů.
Ing. Homolková informovala o setkání ČRDM. Nový člen ČRDM se stala MHJ. Příští MČR Plamen a dorostu se bude konat 28. 6. - 2. 7. 2006 v Liberci.
Doc. Ing. Liška navrhl, aby VV schválil pracovní skupinu, která bude tvořit internetové stránky VPO, a. s., HVP, a. s., FE, AR.
p. Slámečka informoval přítomné o konání Mezinárodních rozhovorů na zámku v Přibyslavi. Dále informoval o vyčlenění financí na požární techniku od hejtmana kraje Vysočina. Zmínil se
o smlouvě mezi HVP, a. s. a OSH Žďár nad Sázavou.
Následně proběhla diskuse ohledně smlouvy mezi HVP, a. s. a OSH.
p. Kuchař informoval o odstoupení p. Garguly z funkce starosty KSH. KSH musí svolat sněm
a zvolit nového starostu KSH.
p. Muška přítomným předložil zápis z jednání ÚORM a stručně informoval o činnosti ÚORM.
Ing. Boček informoval o setkání s polskými hasiči.
p. Pátek přítomné členy VV SH ČMS informoval o 130. výročí SDH Přibyslav, zvukovém hlásiči před zámkem v Přibyslavi a o Mezinárodní rozhovorech, které se uskutečnili v Přibyslavi. Bližší a podrobnější informace přednese na SS OSH.
p. Pekárek uvedl, že finanční prostředky nepokryjí náklady školy.
Ing. Richter vyjádřil nespokojenost nad stavem ÚHŠ Bílé Poličany. Je třeba hledat rychlé řešení.
Doc. Ing. Liška vyjádřil souhlas s Ing. Richterem ohledně stavu ÚHŠ Bílé Poličany. Navrhl na příští jednání VV SH ČMS dodat varianty řešení a vytvořit stanovisko.
p. Navrátil poděkoval za důvěru uskutečnit MČR Plamen a dorostu v roce 2006 v Liberci.
p. Makkai informoval, že ZH Pardubického kraje se budou konat ve dne 5. 11. Poděkoval za uskutečnění jednání VV SH ČMS v Jevíčku.
p. Matoušek informoval o setkání s hejtmanem Karlovarského kraje.
Ing. Karger uvedl, že počet proškolených v ÚHŠ Jánské Koupele se velmi snížil.
p. Netík navrhl, aby p. Krajča dostal možnost nosit funkční označení čestného náměstka starosty. Jako důvod uvedl, že několik období byl náměstkem starosty a zastupuje naše Sdružení v mezinárodní organizaci CTIF.
VV SH ČMS poté rozhodl udělit medaili Za zásluhy členům reprezentačnímu družstva SH ČMS.

Závěr

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání a vyjádřil spokojenost nad nově zvolenými vedoucími ÚORad.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017