Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1421
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1905
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1421
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184492
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 25.8. 2005, Bílé Poličany Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 10:48

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

V úvodu starosta SH ČMS přivítal členy VV SH ČMS a pogratuloval všem členům ke zvolení v novém funkčním období. Uvedl, že toto jednání je hlavně seznamovací a je pevně přesvědčen, že členové VV SH ČMS budou dobře spolupracovat ve všech směrech. Dále seznámil členy VV SH ČMS s materiály na Výkonný výbor.
Program schválen.

 

Kontrola plnění usnesení

VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí bez připomínek.

Závěry III. řádného sjezdu SH ČMS - diskuse, usnesení, ÚORady

Ing. Richter informoval členy VV SH ČMS o zaslání Prohlášení III. řádného sjezdu SH ČMS Vládě ČR a Parlamentu ČR. Zpětná reakce byla přijata od KSČM, kteří uvedli, že berou na vědomí Prohlášení III. řádného sjezdu a informovali o kontaktní osobě, na kterou se SH ČMS může obrátit - pan RSDr. Josef Švarcberk. Také přišla reakce z ČSSD, kteří doporučili obrátit se na Ministerstvo vnitra ČR. Poté starosta SH ČMS informoval, že schválené Sjezdové materiály
a stenografický záznam jsou publikovány na internetových stránkách SH ČMS s výjimkou Stanov, které jsou předloženy registrujícímu orgánu tj. CSÚ MV ČR. Po schválení budou Stanovy zveřejněny a budou zajištěny ověřené kopie pro KSH a OSH. V návaznosti na schválené Stanovy bude novelizován Organizační řád, budou prověřeny resp. upraveny Směrnice SH ČMS. Úplné znění Stanov a předpisů na ně navazujících bude bezodkladně vydáno tiskem v nákladu dostačujícím pro všechny organizační jednotky SH ČMS.
p. Janeba podrobně seznámil přítomné členy VV s Diskusí III. řádného sjezdu SH ČMS. K tomuto bodu byl předložen písemný materiál.
VV SH ČSM uložil členům VV, ÚORad připravit podklady k odpovědím ohledně Diskuse III. řádného sjezdu SH ČMS a zapracovat tyto odpovědi do svého plánu práce v termínu do 20. 9. 2005.
Následně proběhla diskuse ohledně vydání Stanov na OSH a KSH.
Ing. Richter uvedl, že dodnes v ÚORadách chyběla oblast vzdělávání, proto je potřeba, aby se tato oblast doplnila. Následně na to, starosta přítomné seznámil se svým návrhem rozdělení kompetencí náměstků: Doc. Ing. Václav Liška se věnoval ekonomické oblasti, Ing. Monika Homolková-Němečková měla na starosti oblast mládeže, Ing. Jan Karger se věnoval vzdělávací oblasti a oblasti projektů EU, Josef Netík se věnoval své zkušenosti v oblasti represe a prevence, Lubomír Janeba se věnoval vnitroorganizační oblasti. Dále starosta uvedl, aby v ÚORV bylo 5 - 7 lidí s odborností a navrhl, aby vznikla samostatná oblast nebo "sekce" ÚORV oblast "soutěží", aby tato "rada" měla na starosti pouze soutěže. Dále informoval členy VV o doporučení Vedení, které doporučilo, aby VV SH ČMS zřídil ÚORPedagogickou v čele s Ing. Janem Kargerem. Vedení nadále doporučilo, aby do této rady byli zapojeni zaměstnanci SH ČMS s pedagogickou odborností a jiní odborníci z řad hasičů. Vedení doporučilo, aby v této radě bylo 5 - 7 osob. Následně Vedení navrhlo, aby byla zřízena sekce nebo ÚOR pro ochranu obyvatelstva, ÚORM, ÚORVO, Hospodářská rada, ÚORHi, ÚORV a nová Rada Soutěží. Starosta uvedl, že každý z členů VV SH ČMS jistě ví, která ÚORada mu je bližší.
p. Páv vyjádřil souhlas s návrhem pana starosty a uvedl, že je potřeba, aby v ÚORadách byli lidé, kteří tuto práci budou dělat pro hasiče. Uvedl názor, aby se soutěžní rada věnovala výcviku.
p. Janeba vyslovil souhlas s návrhem. Uvedl, že program ÚORPedagogické musí být takový, aby se lidé byli ochotni vzdělávat. Ohledně soutěžní rady uvedl, že tato rada by měla být spojena s ÚORM.
p. Zaloukal navrhl o hře Plamen, aby byla nechána ÚORM, ale jiné ostatní soutěže by měla mít na starosti Soutěžní rada. Podal návrh o přijetí pracovníka ohledně této rady.
Ing. Homolková-Němečková uvedla, že i soutěže mládeže si zaslouží speciální péči, proto navrhuje, aby při ÚORM vznikla součinná pracovní skupina, která se bude zabývat hrou Plamen a soutěží dorostu.
p. Černík namítl, že ÚORP musí změnit svůj systém práce.
Ing. Richter reagoval na námitku p. Černíka a uvedl, že ÚORP se musí vzchopit a je potřeba, aby tuto radu vedl průbojný člověk.
p. Slámečka uvedl návrh, že se obává problémů s ÚORV. Vyjádřil souhlas s návrhem Vedení. Uvedl názor, že rozdělení ÚORM nepomůže zkvalitnění, pokud by byla sekce v PS, tak navrhuje nerozdělovat ÚORM a vytvořit Radu Soutěží.
p. Navrátil reagoval na názor p. Slámečky a navrhl, aby se ÚORM rozhodla samostatně a následně přišla s návrhem.
p. Netík namítl, že KSH nebudou souhlasit, aby jakákoli rada byla o počtu 5- 7 osob. Každé KSH chce, aby v ÚORadě měl zastoupení.
Ing. Boček vyjádřil nesouhlas s připomínkou p. Netíka. Uvedl, že ÚORad bude 10, tudíž každý kraj bude mít zastoupení v nějaké ÚORadě.
Poté proběhla diskuse ohledně počtu osob v ÚORadách.
Doc. Ing. Liška uvedl, že některé rady jsou průřezové a je třeba si to uvědomit. Rada soutěží může být třeba vytvořena pouze na 5 let. Je možné, že za 5 let už tato rada nebude potřeba, ale v této chvíli je taková rada velmi potřeba.
Ing. Richter navrhl, aby v ÚORM bylo 14 osob, v ÚORV nemusí být 14 osob, v Hospodářské radě byli členové VV SH ČSM a aby v ÚORPedagogické nebyli zástupci KSH, ale někteří členové VV SH ČSM a aparát (cca 5 lidí). Dále navrhl aby ÚORV vedl p. Krakovský, Radu Soutěží, aby vedl p. Stanislav Pumprla, dále navrhl p. Slámečku jako vedoucí ÚORH nebo ÚORVO, dále jako člena ÚORH navrhl p. Holáska, p. Černíka navrhl jako člena ÚORP nebo jako člena sekce ochrany obyvatelstva, p. Hanuse navrhl jako člena ÚORVO, p. Františka Doležala jako člena ÚORV, náměstka starosty p. Netíka navrhl do ÚORP, jako člena ÚORH narvhl starostu OSH Chrudim
p. Makkaie, starostu OSH Hodonín p. Kuchaře navrhl jako člena ÚORVO, p. Doubravu jako člena ÚORH, p. Zatloukala do ÚORVO jako člena, Ing. Bočka jako člena do ÚORH a p. Pátka jako vedoucího ÚORHistorie a Muzejnictví a dále p. Pátkovi svěřil Spis. a skartační řád. Nadále navrhl, aby ÚORP vedl p. Ing. Jan Majer, který je ředitelem odboru prevence HZS Plzeňského kraje. Dále pan starosta uvedl, že do 14. 10. 2005 musí být v těchto záležitostech rozhodnuto, ale co nejdříve by měla zasedat ÚORHistorie a Muzejnictví, Rada Soutěží a ÚORPedagogická.
VV SH ČMS po diskusi schválil vedoucího ÚORHi a Muzejnictví p. Jiřího Pátka, vedoucího ÚORHospodářské p. Ing. Josefa Bočka, vedoucího ÚORVO p. Jana Slámečku, vedoucího ÚORM p. Jana Mušku, vedoucího ÚORV p. Jaroslava Krakovského, vedoucího ÚORPedagogické p. Ing. Jana Kargera
VV SH ČMS poté schválil vytvoření ÚORSoutěží a jejího vedoucího p. Stanislava Pumprlu.
Ing. Richter navrhl, zapojit do některé z rad sl. Stržínkovou a p. Petržílku.
Ing. Richter uvedl, že vedoucí ÚOROO a ÚORP bude zvolen později.
p. Holásek navrhl do ÚORP p. Jakubu (OSH Zlín).

Plán práce orgánů do konce roku 2005, příprava plánu práce na rok 2006

K tomuto bodu byl předložen písemný materiál.
p. Pátek navrhl termíny předání ZH. 13. - 14. 10., 20. - 21. 10., 3. - 4. 11. 2005.
VV SH ČMS schválil předložený písemný materiál Plán práce do konce roku 2005.

Ing. Richter vybídl přítomné členy VV SH ČMS, aby do 20. 9. 2005 sdělili návrhy na plán práce roku 2006. Informoval, že v roce 2006 se VV SH ČMS sejde 6 krát, v mezidobí VV proběhne 6 krát zasedání Vedení. Dále vybídl členy VV, kteří jsou zároveň starostové KSH, aby po vzájemné dohodě navrhli kraj, ve kterém se bude konat jedno jednání VV SH ČMS.
p. Makkai (starosta KSH Pardubice) navrhl Pardubice z důvodu konání MČR v PS 2006 v Litomyšli.
Ing. Richter vyzval starosty KSH, aby sdělili co nejdříve termíny jednání KSH.

Informace o soutěži O pohár starosty SH ČMS a MČR v PS

p. Aulický pozval přítomné členy VV SH ČMS na soutěž O pohár starosty SH ČMS a na MČR v PS. Uvedl, že soutěž O pohár starosty SH ČMS se koná 3. září 2005 ve Strážově a MČR v PS se koná od 16. do 18. září 2005 v Havlíčkově Brodě. Všem přítomným předložil písemnou pozvánku na obě dvě akce.Ing. Richter doporučil, aby se ÚOR Soutěží sešla ještě před MČR v PS.
Na MČR v PS bude přítomno 8 členů VV SH ČMS a Vedení SH ČMS.

Informace o průběhu sympozia a Mezinárodní soutěže CTIF ve Varaždinu

Ing. Richter přítomné informoval o zdárném průběhu soutěže. Velmi chválil dosažené výsledky všech SDH, které se zúčastnili Mezinárodní soutěže CTIF ve Varaždinu. Také informoval o průběhu sympozia ve Varaždinu, kde se zhodnotil minulý rok a probíhala diskuse ohledně příští Mezinárodní soutěže CTIF, která proběhne v ČR ve městě Ostrava v roce 2009. Na sympoziu byla představena nová vlajka CTIF.
p. Netík vyjádřil spokojenost s překladateli na soutěži.VV SH ČMS vyjádřila poděkování soutěžícím, překladatelům, trenérům, rozhodčím, delegaci, vedoucím delegace a všem, kteří se podíleli na přípravě a účasti SH ČMS ve Varaždinu na XIII. mezinárodní hasičské soutěži a XV. mezinárodní soutěži hasičské mládeže.

Návrhy na vyznamenání

Doc. Ing. Liška a Ing. Homolková-Němečková sdělili připomínku ohledně udělení výjimky ZH. Vyjádřili názor, že není potřeba udělovat výjimku osobě, které je 50 až 60 let, ale stačí, když si na navrhovanou osobu vzpomenou dříve.
Ing. Richter reagoval na námitku obou náměstků a uvedl, že si je této věci vědom, ale tento problém je mezi OSH a SDH.
VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání.

Informace členů VV/Různé

Ing. Jirota podrobně okomentoval návrh rozpočtu SH ČMS na rok 2005 a 2006. Dále stručně informoval, že v roce 2006 se neočekávají žádné velké akce, kromě pravidelných akcí konaných v každém roce jako jsou mistrovství ČR. Hospodaření by mělo skončit s mírným ziskem a tvorbou finančních zdrojů na další období. Poté informoval členy VV o cestovních náhradách SH ČMS
a předložil k tomuto bodu písemný materiál.
p. Slámečka vyjádřil nespokojenost nad neinformovaností občanů o dobrovolných hasičích. Navrhl, aby se každý rok jeden z náměstků spojil s medii a společně vytvořili dokument o určité věci ohledně dobrovolných hasičů.
Ing. Richter vyslovil souhlas s připomínkou p. Slámečky. Informoval přítomné o členském příspěvku CTIF, kterého jsme byli zproštěni. Členské příspěvky CTIF za SH ČMS platí stát.
Ing. Jirota navrhl paušál pro členy VV a ÚKRR ve výši 1 500 Kč a měsíční provozní zálohy Kanceláři SH ČMS jako fond starosty SH ČMS ve výši 2 000 Kč.
VV SH ČMS schválil aby členům VV a ÚKRR byl vyplacen paušál ve výši 1 500 Kč.
VV SH ČMS schváli měsíční provozní zálohy Kanceláři SH ČMS ve výši 2 000 Kč.

Ing. Richter informoval přítomné o nově vzniklé Redakční radě časopisu Alarm Revue.
p. Pátek informoval členy VV o žádosti p. npor. Bc. Vladimíra Vysockého o podporu sportovní činnosti pana Jana Adámka, který je amatérským cyklistou a hasiče bude representovat na
23. Mistrovství světa hasičů v silniční cyklistice, které se letošní rok koná ve Španělsku. Pan Adámek, který je z SDH Ostrava - Stará Bělá, loni v Lucembursku vybojoval v prestižní open kategorii pro Českou republiku titul Mistra světa. Centrum hasičského hnutí panu Janu Adámkovi přispěje částkou 5 000 Kč na 23. Mistrovství světa hasičů v silniční cyklistice.
PhDr. Juráň přítomné informoval o provedené kontrole rozpočtu a skutečných nákladech
III. řádného sjezdu SH ČMS, který se konal 2. - 3. července 2005 v Klatovech. Vlastní náklady SH ČMS na uspořádání Sjezdu byly odhadnuty v rozpočtu na rok 2005, schváleném SS OSH dne
16. 10. 2004 ve výši 1 000 000,- Kč. Nad tuto částku bylo uvažováno s příspěvky a sponzorskými dary v částce 50 tis. Kč. SH ČMS obdrželo příspěvek od Města Klatovy ve výši 25 000,- Kč
a z reklamy celkem 45 581,- Kč. Po odečtení příspěvků jsou náklady na III. řádný sjezdu SH ČMS ve výši 943 997,- Kč.
Ing. Richter stručně informoval o průběhu stavby ubytovny a přestavby restaurace v Hasičském domě v Praze. Vybídl členy VV SH ČMS, ať pokládají dotazy ÚKRR do 20. 9., kdy se uskuteční Vedení, aby ÚKRR mohla podat odpovědi písemně.
Doc. Ing. Liška vybídl přítomné členy VV SH ČMS, aby shromažďovali materiály o hasičské technice do sběratelství v rámci časopisu Alarm Revue. Dále vybídl členy VV, aby se optali na svých krajích zda mezi sebou nemají zkušeného člověka, který dokáže pomoci v elektronickém časopisu, který plánuje Alarm Revue.
p. Makkai informoval přítomné o schůzi, kterou mají jednou za měsíc hejtmani ČR a navrhl, aby se této schůze zúčastnil VV SH ČMS nebo, aby VV SH ČMS pozval zastoupení krajů na jednání do Přibyslavi.
p. Navrátil vyslovil souhlas s názorem p. Makkie a vyjádřil značnou nespokojenost s obchodní činností VPO, a. s.
Následně proběhla diskuse ohledně VPO, a. s., její obchodní činnosti, produktů VPO, a. s., kvantitě produktů a termíny dodání produktů VPO, a. s.
Ing. Richter informoval přítomné členy VV SH ČMS o diskusi, která bude následovat po ukončení VV SH ČMS s vedením VPO, a. s. a HVP, a. s.
p. Aulický pozval jménem ČPP, a. s. všechny přítomné na megakoncert, který se bude konat
15. října 2005 v Sazka Aréně v rámci 10 výročí vzniku ČPP, a. s.

Závěr

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání a vyjádřil spokojenost nad nově zvoleným VV SH ČMS. Následně vybídl vedení VPO, a. s. a HVP, a. s., aby přisedli a zahájili diskusi ohledně činnosti obou akciových společností.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017