Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1575
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden2059
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1575
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184646
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 19.5. 2005, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 10:35
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

V úvodu starosta SH ČMS přivítal členy VV SH ČMS a starosty KSH, seznámil členy VV SH ČMS s materiály na mimořádný Výkonný výbor. Uvedl, že mimořádný Výkonný výbor se koná v souladu s usnesením Shromáždění starostů OSH za účelu konečného návrhu změn Stanov.
Program schválen.

Kontrola plnění usnesení

Ing. Richter přečetl před přítomnými usnesení ze Shromáždění starostů ve dnech 22. - 23. 4. 2005. Členové VV a starostové KSH ČMS dostali tento materiál písemně.
VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí bez připomínek.

Projednání návrhů úprav Stanov

P. Janeba vysvětlil členům VV SH ČMS a starostům KSH barevné rozlišení návrhů na změny Stanov SH ČMS. Přednesl připomínky a návrhy na doplnění Stanov od MSH hl. m. Praha. Připomínky přítomní vzali na vědomí a v čl. 57 byl vložen odst. 6, v čl. 64 v odst. 5c) byl připojen text, v čl. 76 v odst. 3 byl vložen bod c) a v čl. 64 odst. 5b) byl zrušen navržený text. Dále přečetl připomínky a náměty ke změnám Stanov SH ČMS od KVV Zlínského kraje. V čl. 5, 21, 29 a 54 nebylo KSH Zlínského kraje vyhověno. V čl. 7, 9, 24, 47, 62, 65 a 101 bylo Zlínskému kraji vyhověno. OSH Nymburk nebylo vyhověno v čl. 3 odst. a), c) a v čl. 92, OSH Nymburk navrhl, aby byl doplněn odst. i). Nadále přečetl připomínky od OSH Praha - východ. Článku 18,19, 44, 47, 48, 55, 68 nebylo vyhověno. KSH Moravskoslezského kraje bylo vyhověno v čl. 26, 56, 66, 67 odst. 1c) a v čl. 71. KSH nebylo vyhověno v čl. 29 a v čl. 67 odst. 3. V KSH Jihomoravského kraje bylo vyhověno v čl. 24, 32, 97, čl. 54 je již opraven a KSH nebylo vyhověno v čl. v čl. 57 a čl. 43. Jako poslední připomínky k návrhů změn Stanov p. Janeba přečetl od OSH Opava. Ve čl. 26, 57, 66, 67 bylo OSH Opava vyhověno. Připomínky k návhu změn v čl. 64 byly odmítnuty. Návrh, aby členové Výkonného výboru OSH, KSH i ústředí byli vedoucí odborných rad nebyl přítomnými přijat.
Následně proběhla diskuse týkající se navržených změn ve Stanovách od MSH h. m. Prahy a VV KSH Zlínského kraje.
P. Janeba otevřel diskusi ohledně volby 1. náměstka z nově zvolených náměstků.
P. Doubrava namítl, že 1. náměstek mezi nově zvolenými náměstky byl vždy volen starostou SH ČMS, tudíž navrhuje, aby to tak zůstalo.
Následně proběhla diskuse ohledně počtu členů VV KSH a SH ČMS, zda starostové OSH mají být členové VV KSH a následně zda starostové KSH mají být členové VV SH ČMS.
P. Janeba vyjádřil názor, že KSH už jsou na velice dobré úrovni, ale jejich rozvoj je teprve na začátku, v dalším volebním období budou KSH na takové úrovni, že bude možné udělat určité změny ve Stanovách SH ČMS ohledně KSH.
P. Páv se zmínil, že ve Stanovách SH ČMS se objevuje slovo hasič, navrhl, aby všude bylo uvedeno dobrovolný hasič.
P. Krajča namítl, že takto velký zásah do stanov nedoporučuje.
P. Janeba se zmínil o čl. 64. odst. 8. Tento odstavec umožnil, aby si OSH Žďár nad Sázavou a OSH Jihlava zřídili OORadu Zasloužilých Hasičů. Pokud mají takovou radu, tak by této radě měli dát jiné jméno např. "Rada Starších". Navrhuje, aby v tomto článku v odst. 8 byl vypuštěn text za čárkou.
P. Mužík otevřel diskusi o čl. 12. Navrhl vyškrtnutí několika bodů.
P. Grubauer se dotázal na čl. 48. odst. 5. Vyjádřil nesouhlas se slovy "zvláštní postavení".
P. Krajča reagoval na dotaz p. Grubauera. Vysvětlil, že toto vyjádření je ve Statutu ORM. Zvláštní postavení vychází ze specifičnost oblasti činnosti úseku mládeže: mimoškolní výchova dětí a mládeže aplikovaná v přímé práci s dětmi a mládeží. Souhrn oprávnění a povinností souvisí pouze s mimoškolní výchovnou činností dětí a mládeže a vychází z předpokladu zkušeností, dovedností a odborných znalostí vedoucích a instruktorů mladých hasičů a členů ORM.
JUDr. Čížková otevřela problém ohledně článku 103.
P. Janeba přečetl celé Stanovy a sdělil členům VV SH ČMS a starostům KSH veškeré změny, které se ve Stanovách objevily, nebo které budou zaznamenány do Stanov SH ČMS po tomto jednání. Po zapracování dnešních návrhů na změny budou takto Stanovy SH ČMS předloženy III. řádnému sjezdu SH ČMS.
Následně proběhla diskuse ohledně jednotlivých článků ve Stanovách SH ČMS.
Ing. Richter poděkoval přítomným za aktivní přístup a ohleduplnost při projednávání návrhů úprav Stanov SH ČMS. Dále sdělil, že Stanovy SH ČMS ve znění přijatých úprav budou předloženy delegátům sjezdu SH ČMS.

Návrhy na vyznamenání

Usnesení: VV SH ČMS schvaluje všechny předložené návrhy na vyznamenání.

Informace členů VV/Různé

P. Janeba přítomným rozdal písemný program III. sjezdu.
P. Černík se dotázal co je Český hasič.
P. Aulický reagoval na dotaz p. Černíka. Český hasič je občanské sdružení týkající se Požárního sportu a klasických disciplín CTIF. Toto sdružení sídlí v Karlových Varech, v tomto sdružení jsou lidé, kteří jezdí nebo jezdili na mezinárodní soutěže CTIF.
Ing. Maděra vyjádřil nespokojenost nad programem Evidence členů SH ČMS. Program má velmi zásadní chyby a není schopný vytvořit elektronickou podobu Evidenci členů dobře.
P. Aulický reagoval na námitku Ing. Maděry a uvedl, že dosud žádné písemné připomínky nepřišly, s panem Bendou, který je autorem programu, se tyto problémy řeší po telefonu. Nejnovější opravený systém tohoto programu je možno si stáhnout na www.apnet.cz.
Ing. Richter sdělil, že si je vědom chyby v programu Evidence členů SH ČMS. Sdělil přítomným poslední informace ohledně soutěže CTIF ve Varaždinu. Uvedl, že ve Varaždinu bude postaven stánek s upoutávkou na soutěž CTIF v Ostravě, která se bude konat v roce 2009. Dále oznámil přítomným, že odeslal dopis panu Ing. Zdeňku Škromachovi ohledně novelizace zákona č. 54/56 Sb. o nemocenském pojištění zaměstnanců. V tomto duchu byl poslán dopis i na Svaz obcí a měst jako doporučený přednes na jejich sněmu.
P. Navrátil uvedl, že akce Ralsko 2005 je velmi vážně ohrožena, popřípadě navrhl akci odložit na září v tomto roce.
Ing. Richter požádal náměstka pro represi p. Netíka o projednání této problematiky na ÚORV se zaujetím zásadního stanoviska. Podpořil odložení akce do termínu v září.

Závěr

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017