Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes339
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1815
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5489
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178544
Zápis z 20. 5. 2010 Tisk
Čtvrtek, 27 Květen 2010 10:09

Zápis  z jednání  ÚORVO  konaného  dne  20.5.2010  v Přibyslavi.

Přítomni:          dle prezenční listiny

Zapsala:            Dagmar  Hladíková


Program jednání:      1)  Zahájení jednání ÚORVO a schválení programu
2) Kontrola přijatých závěrů z minulých  zasedání ÚORVO
3) Informace z jednání centrálních orgánů a vedení SH ČMS
4) Zpráva o plnění úkolů vyplývajících ze závěrů III. řádného sjezdu
SH ČMS
5) Různé a organizační záležitosti
6) Rekapitulace přijatých závěrů, ukončení jednání


K bodu 1),2)  Zasedání ÚORVO, které se uskutečnilo v Přibyslavi, zahájil a řídil vedoucí rady  p.Slámečka, omluvil nepřítomnost řádně omluvených členů rady (viz prezenční listina). Seznámil přítomné s programem jednání, který byl schválen bez připomínek a provedl kontrolu usnesení a závěrů z minulých zasedání rady s konstatováním splněno.
Po diskuzi byl přijat tento závěr :

16/10  ÚORVO  bere na vědomí   kontrolu plnění usnesení z minulého zasedání
s konstatováním, že úkoly byly  splněny.


K bodu 3) K tomuto bodu vystoupil náměstek starosty SH ČMS a člen ÚORVO p. Janeba, informoval přítomné o průběhu jednání VV SH ČMS a potažmo SS OSH, která proběhla 7. a 8.5.2010 v Přibyslavi. Podstatná část jednání VV byla věnována přípravě SS OSH, dále kontrole přípravy MČR hry Plamen a dorostu, které se uskuteční v Litomyšli 7.- 11.7.2010, MČR v Požárním sportu v Praze a MČR v klasických disciplínách ve Dvoře Králové. Bylo konstatováno, že stav přípravy odpovídá časovým harmonogramům. Dalším bodem jednání byla příprava IV. Sjezdu SH ČMS v Ostravě – vše splněno podle harmonogram. Posledním bodem jednání bylo schvalování předložených návrhů na vyznamenání. Na SS OSH pak byly předneseny zprávy o hospodaření, o činnosti ÚKRR, rady mládeže, velitelů a prevence. Byl představen nový ředitel VPO – p.Jan Žižka, schválena upravená Zakládací listina symbolů SH ČMS, dále byly schváleny dokumenty IV. Sjezdu SH ČMS – program, časový harmonogram, program činnosti SH ČMS do roku 2015, jednací řád, volební řád. Byli představeni kandidáti na vrcholné funkce – tato informace je již současně k dispozici na webových stránkách sdružení.
Po diskuzi byl přijat tento závěr:

17/10  ÚORVO  bere  na  vědomí  informace ze zasedání VV SH ČMS a SS OSH.


K bodu 4)  K bodu vystoupil vedoucí rady p. Slámečka, přítomným rozdal písemný materiál „Zpráva o plnění usnesení III. Řádného sjezdu SH ČMS na úseku vnitroorganizačním“. Po dopracování bude součástí vystoupení vedoucího rady na IV. Sjezdu SH ČMS (Program jednání IV. Sjezdu SH ČMS - v rozmezí 5 – 10 minut),  spolu s ostatními vedoucími odborných rad SH ČMS. V diskuzi členové rady doporučovali doplnit zprávu k úkolu č.5 o informaci týkající se nedodržování stejnokrojové kázně, která nadále přetrvává.
Po diskuzi byl přijat tento závěr:

18/10  ÚORVO  bere na vědomí  písemnou zprávu a  pověřuje  vedoucího rady
p. Slámečku jejím dopracováním pro jednání IV. Sjezdu SH ČMS.


K bodu 5)  V tomto bodě jednání postupně vystoupili:
Ing. Hanák - poukázal na problém uvolňování na jednání SH ČMS : dvě možnosti – dovolená nebo veřejný zájem. V této souvislosti se zmínil o údajném ustanovení Zákoníku práce, podle něhož je možné, aby zaměstnavatel uvolnil zaměstnance pro potřeby zabezpečení PO, celkem pět dnů v roce (včetně uhrazení ušlé mzdy). Nutno ověřit – pověřen Ing. Hanák.
Ing. Aulický -  informoval o případu, kdy hasičský sbor požadoval finanční úhradu za použití fotografie z jejich činnosti na plakát, který zval k účasti na PIM Maratonu. Bylo doporučeno v dalším volebním období se podrobně  zabývat problematikou údajných plagiátorských foto. Případně připravit a zpracovat určitý metodický materiál „Zacházení s autorským právem uvnitř organizačních jednotek SH ČMS“.
Po diskuzi byl přijat tento závěr:

19/10  ÚORVO  bere na vědomí  předložené informace a podněty.


K bodu 6) Na závěr posledního zasedání ÚORVO vedoucí rady p.Jan Slámečka poděkoval všem členům ÚORVO za jejich práci a aktivitu, kterou prokazovali  po celé pětileté období, a poděkoval také p. Aulickému a pí. Hladíkové za příkladné poskytování veškerého potřebného servisu jednání odborné rady. Stejně se vyjádřil také náměstek starosty p. Janeba, který navíc konstatoval, že jejich práce je potřebná pro fungování SH ČMS, a že tato rada se snažila vytvořit takové předpisy, které by život dobrovolným hasičům usnadnily. Společně s  p. Slámečkou zastávají názor, že v ÚORVO nemusí být nutně zástupci ze všech krajů, ale spíše odborníci a hlavně ti, které vnitřní legislativa a tvorba předpisů Sdružení baví. Všem členům  popřáli hodně zdraví a také úspěchů v profesním i soukromém životě.

 

 

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017