Domů » Archiv » Litoměřice 2010 » František Procházka
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes82
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1162
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4836
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177891

Archiv

Součástí akce Lány – Litoměřice 2010 bude položení kytice u hrobu Františka Procházky.

 

         František Procházka se narodil 16. listopadu roku 1887 v Poličce. Po absolvování obecné a měšťanské školy studoval na místním učitelském ústavu. Již jako student se seznámil s prací hasičů a zůstal ji věrný po celý svůj život. Po absolvování učitelského ústavu v roce 1908 dostal umístěnku do obecné školy do Čestína na Kutnohorsku, kde působil jako učitel a později jako řídící učitel 36 let, až do září 1944.

         Jako mladý učitel pracoval ve sboru v Čestíně, odkud byl povolán do vedení hasičské župy číslo 42 Uhlířsko-Janovické. V ní prošel různými funkcemi a byl zvolen do vyšších orgánů, až do České zemské hasičské jednoty. Začínal tam jako pokladník a jednatel, později byl předsedou organizační komise a náměstkem Svazu československého hasičstva.

         18. prosince 1938 byl jednomyslně zvolen do čela českého hasičstva jako starosta České zemské hasičské jednoty. V jejím čele stál i v době pro český národ nejkrutější, za nacistické okupace. Po 15. březnu příštího roku byl také starostou Svazu českého hasičstva v Čechách a na Moravě. Zachoval se jako správný Čech. Postupně zapojoval hasiče do odbojové činnosti jako celek. 12. září byl kolínským gestapem zatčen, uvězněn a nakonec 2. března 1945 na následky mučení v Malé pevnosti Terezín zemřel.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017