Domů » Archiv » Litoměřice 2010 » Scénář akce Lány - Litoměřice 2010
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes67
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1147
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4821
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177876

Archiv

Propagační akce SH ČMS Lány - Litoměřice 2010

Úspěšná propagační jízda SH ČMS Přibyslav – Ostrava 2009, která se konala ve dnech od 10. do 17. června 2009 u příležitosti XIV. mezinárodní hasičské soutěže CTIF Ostrava 2009, se stala impulzem k obdobné prezentaci. SH ČMS připravuje u příležitosti V. ročníku Hasičských slavností Litoměřice propagační akci SH ČMS pod názvem Lány - Litoměřice 2010 na 10. června 2010. Jejím cílem bude především propagovat činnost dobrovolných hasičů a upozornit veřejnost na své poslání a aktivity.
Hlavním organizátorem je SH ČMS. Organizační výbor tvoří náměstek starosty SH ČMS Václav Liška, starosta KSH Středočeského kraje Josef Páv, starosta OSH Litoměřice Josef Mikeš a mluvčí SH ČMS Josef Nitra. Koordinací je pověřen Josef Nitra. Pojede se historickými i soudobými hasičskými vozidly. Vedoucí vozidlo bude automobilní žebřík Škoda 125 z roku 1927 z SDH Březnice s řidičem Františkem Kadlecem. Akce bude doprovázena hasičskou hudbou Vranovanka (11 členů) z SDH Vranov OSH Benešov pod taktovkou Jiřího Šusty. Všichni budou v replikách historických uniforem.
Trasa bude měřit 86 kilometrů a bude rozdělena do tří etap.
Lány – (24 km) Lidice
Lidice - (21 km) Velvary
Velvary – (38 km) Terezín

Organizátor Josef Nitra s řidičem Františkem Kadlecem a spolujezdcem Františkem Pavlíkem přijedou do Lán v předvečer akce. Bude zde dovezeno i vedoucí vozidlo. Josef Nitra přiveze kytice, které budou položeny na památných místech. Hudba Vranovanka (11 hasičů z SDH Vranov) přijede do Lán 10. června 2010 v cca 8.30 hodin a od 8.45 bude hrát před budovou Muzea TGM. Naproti pomníku bude stát březnický žebřík a lánská koněspřežka.
U pomníku T. G. Masaryka v Lánech se sejdou v 09.00 hodin účastníci slavnostního zahájení - starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstek starosty SH ČMS Václav Liška, starosta KSH Středočeského kraje Josef Páv, starosta Lán Karel Sklenička, za SDH Lány František Počta, ředitel Muzea TGM Rakovník Mgr. František Povolný a ředitelka Muzea TGM Lány Mgr. Magdaléna Elsnicová Mikesková. U pomníku bude stát čestná stráž zajištěná SDH Lány. Zazní hymna České republiky. Josef Páv vystoupí s představením akce a následně účastníky přivítá starosta obce Lány. Hudba začne hrát pochod a delegace SH ČMS položí kytici k pomníku T. G. Masaryka. Slova se ujme starosta SH ČMS, který pak Josefu Nitrovi předá standartu Lány – Litoměřice 2010, která do té doby bude stát vedle pomníku. Nastoupení do vozidel. Hudba zahraje pochody. Výjezd z Lán cca v 09.30.

Trasa: Lány, (vpravo) Tuchlovice, Kamenné Žehrovice, Doksy, Velká Dobrá, Toskánka, Pletený Újezd, Velké Přítočno, Dolany, (doleva) Hřebeč, Lidice. V Lidicích se zaparkuje na parkovišti u Památníku v 10.15 hodin. Přivítání primátorem Kladna Ing. Danem Jiránkem, starostou Lidic Tomášem Skálou a ředitelem Památníku Lidice JUDr. Miloušem Červenclem. Hudba před muzeem zahraje vzhledem ke dni výročí lidické tragédie klidnější skladbu a odjede do Velvar na oběd. Účastníci druhé etapy přejdou k muzeu, kde před vystavenou kombinovanou zápřahovou čtyřkolovou stříkačkou z doby založení SDH Lidice roku 1904 (zachovala se přes válku díky zápůjčce do Dolan) připne starosta Lidic na standartu stuhu s nápisem Lidice. Událost z 10. června 1942 připomene Josef Páv. Delegace SH ČMS přejde ke společnému hrobu zastřelených lidických mužů, kde položí kytici. U hrobu bude stát čestná stráž zabezpečena Josefem Pávem. Odjezd z Lidic v 10.45 hodin.

Trasa: Lidice, kolem vodojemu Buštěhrad, pod viadukt, začátek Kladna vpravo Brandýsek, vlevo dolů a uprostřed Brandýsku vpravo na Třebusice, Kamenný Most, Velvary. Ve Velvarech se dojede na parkoviště na Náměstí krále Vladislava před radnici cca ve 12.00 hodin. Hudebníci se po obědě přesunou před radnici, kde budou do 13.00 hodin hrát. Pak odjedou do Terezína. 12.00 – 13.00 bude v restauraci Vikabar na Náměstí krále Vladislava oběd pro delegaci SH ČMS, hudbu, posádku březnického auta, starostku města a starostu SDH Velvary.
Na 13.00 hodinu delegace přejde k radnici, kde promluví starostka Velvar Ing. Jitka Linhartová a připne se starostou SDH Velvary Ing. Františkem Saifrtem na standartu stuhu s nadpisem Velvary. Promluví starosta SH ČMS, který připomene založení prvního českého dobrovolného hasičského sboru ve Velvarech 22. května 1864 a pokřtí Almanach SH ČMS 2009 a knihu Oheň a lidé v českých zemích do roku 1895.
Kolona v čele s vozidlem z SDH Velvary vyjede cca v 13.30 hodin směr Černuc, Šlapanice, Mšené-lázně, Budyně nad Ohří, Doksany, Terezín. Při přejezdu do Ústeckého kraje uvítání hasiči OSH Louny.

Příjezd na parkoviště u Památníku Terezín se předpokládá v 15.00 hodin. Zde by hasiče přivítala starostka města Terezín Růžena Čechová a ředitel Památníku Terezín PhDr. Jan Munk, CSc. Hudba bude na schodech po levé straně hřbitova naproti pylonům uprostřed hrobů. U hlavního pylonu a u hrobu č. 485 bude stát čestná stráž zabezpečena Josefem Mikešem. Delegace za smutečního pochodu Vranovanky přejde k hlavnímu pylonu, kde delegace SH ČMS položí kytici, pak přejde k hrobu č. 485 starosty České zemské hasičské jednoty Františka Procházky v letech 1938 – 1944, který v Terezíně zemřel mučednickou smrtí. Následně položí kytici delegace OSH Kutná Hora a SDH Čestín, kde byl F. Procházka několik let starostou SDH. Život F. Procházky připomene starosta OSH Svitavy Josef Jiruše. Ten připomene také na 4 000 hasičů, kteří položili životy za druhé světové války. Také připomene, že v Terezíně ještě 8. května 1945 zahynuli hasiči Jan Ulrich z Vrchovin na Náchodsku a František Šperla ze Švihova. Starostka města spolu s ředitelem Památníku Terezín zavěsí na standartu stuhu s nápisem Terezín.

Z Terezína se přejede každý podle svého uvážení do místa konání oslav v Litoměřicích.

Dne 12. června 2010 se účastníci akce zapojí do slavnostního průvodu V. ročníku Hasičských slavností Litoměřice. Historické vozidlo pojede v čele slavnostního průvodu za kolovou technikou. V horní části náměstí průvod zastaví a vozidlo předjede před tribunu a účastníci akce předají starostovi SH ČMS hlášení a standartu.

V sobotu 12. června od 14.00 do 16.00 bude na stánku SH ČMS v areálu výstaviště v hale „H“ autogramiáda knihy Oheň a lidé v českých zemích do roku 1895.

O záštitu nad akcí je požádán hejtman Středočeského kraje David Rath. Jízda bude pořádána ve spolupráci s obecními a městskými úřady v Lánech, na Kladně, v Lidicích, Velvarech, Terezína a Litoměřic, Památníkem Lidice a Památníkem Terezín, HZS Středočeského kraje a Sdružením pro obnovu a zachování historických hasičských tradic.

Podporu akci poskytli: Hasičská vzájemná pojišťovna, a.s., První hasičská, a.s., ALERION s.r.o., Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., DEVA F-M, s.r.o.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017