Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes110
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1586
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5260
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178315
Jednání ÚKRR 11.3. 2010 Tisk
Pátek, 26 Březen 2010 08:11

Záznam z 19. jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS konané dne

11. 3. 2010 v Praze

 

Přítomni:         PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, J. Kumpán místopředseda ÚKRR, a dále členové ÚKRR  Ing. Dvořák, Ing. Kotrčová, V. Štefl, F.Malý, F. Pokorný,  J. Kunz, J. Jemelka,  Ing. Barcuch,   J. Novotný, J. Bejlek, Ing. Paprsek, J. Říha

           

Hosté :                        na závěr : Ing. Karel Richter – starosta SH ČMS a náměstkové starosty

SH ČMS  L. Janeba, J. Netík, Doc.Liška    

za Kancelář SH ČMS I.. Jirota

 

Jednání bylo svoláno jako řádné . K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

 

  1. 1.      a   2.  Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil předseda  ÚKRR PhDr. Juráň, přivítal přítomné členy ÚKRR a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky).

Program jednání byl schválen všemi přítomnými

Zapisovatelem byl zvolen  Ing. Jirota, ověřovatelem František Pokorný.

 

  1. 3.      Kontrola plnění uložených úkolů

Úkol 23/09

ad2) Metodický pokyn pro vyřizování stížností.

Návrh Metodického pokynu  nebyl doposud vydán. Je po připomínkovém řízení a bude předložen k projednání a schválení ve VV SH ČMS 25.3.2010..

Úkol 28/09

Kontrolou čerpání prostředků vynaložených SH ČMS na Mezinárodní soutěž CTIF Ostrava 2009           byli pověřeni  PhDr. Juráň, Jan Kumpán, F.Pokorný.

Kontrola proběhla, členům ÚKRR byl na dnešním jednání předán záznam. Nebyly shledány podstatné  závady. O výsledku kontroly informoval PhDr. Juráň VV SH ČMS.

Úkol 30/09

Projednána aktualizace stránek www.dh.cz  s konstatováním nedostatků zejména  při publikování záznamů z jednání odborných rad.

PhDr. Juráň uvedenou připomínku přednesl na VV SH ČMS. Došlo k mírnému zlepšení, ale některé odborné rady nereagovaly. Chybějící záznam z jednání ÚKRR z 17.4.2009 byl doplněn.

 

           

  1. 4.      Předběžné hospodářské výsledky za rok 2009

Materiál – Plnění rozpočtu SH ČMS k 31.12.2009 - byl předložen písemně. Komentář k němu přednesl Ing. Jirota. Konstatoval, že rozpočet byl splněn s drobnými odchylkami. Zásadní změnou byl prodej objektu Octárny (Přibyslav) za 1 mil. Kč a rozpuštění rezervy na opravu 1. nádvoří zámku Přibyslav ( 1,46 mil. Kč). Po vysvětlení dotazů a připomínek vzala ÚKRR uvedený materiál na vědomí. 

 

  1. 5.      Informace o inventarizaci hospodářských prostředků v roce 2009

 

Pro inventarizaci byl vydán Příkaz starosty SH ČMS č.1/2009. Do inventarizačních komisí byli jmenováni i zástupci ÚKRR, ale tato skutečnost jim nebyla oznámena, za což se p. Jirota omluvil. Inventarizace proběhla v ÚHŠ Jánské Koupele – s výsledky se seznámil p. Jemelka , provedl namátkovou kontrolu a nezjistil závady. Inventarizace v ÚHŠ Bílé Poličany se zúčastnila Ing. Kotrčová, závady nebyly zjištěny.

Inventarizace majetku a pohledávek probíhají v CHH Přibyslav – za ÚKRR uveden v Příkazu p. Novotný a v Kanceláři SH ČMS – za ÚKRR je členem inventarizační komise Ing. Barcuch. K jednání inventarizační komise budou uvedení členové ÚKRR pozváni nejméně 7 dní předem.

Diskuse se zaměřila na evidenci a inventarizaci majetku z dotace MOST a depozit v CHH Přibyslav. P. Bejlek upozornil, že počítačovou učebnu OSH Vyškov z dotace MOST, zapůjčilo OSH ÚHŠ Jánské Koupele.  Zkontroluje jak je majetek evidován a zda je o zápůjčce sepsána smlouva.

 

  1. 6.      Seznámení s průběhem šetření stížnosti p. A. Vláčila SDH Olšany.

 

PhDr. Juráň p. Jemelka a p. Kumpán seznámili členy ÚKRR se stížností p. Vláčila na  KSH Olomouckého kraje, který bez projednání mu odmítl udělit medaili Za mezinárodní spolupráci II. stupně s odůvodněním, že mezi III. a II. stupněm musí být prodleva 5 let.

Šetřením byl pověřen J.Jemelka, který konstatoval, že Statut vyznamenání neuvádí žádnou lhůtu mezi udělím jednotlivých stupňů a že návrh nebyl projednán ve VV KSH Olomouc.

 

31/10

ÚKRR konstatuje, že návrh na udělení medaile Za mezinárodní spolupráci II. stupně nebyl řádně projednán ve VV KSH Olomouckého kraje a doporučuje , aby tak bylo učiněno. Předseda ÚKRR se pověřuje zpracováním dopisu VV KSH Olomouckého kraje a odpovědi p. Vláčilovi.

 

  1. 7.      Seznámení s Šetřením stížnosti p. Petra Baláka SDH Loket na starostu KSH Karlovy Vary Františka Matouška.

 

Šetřením byli pověřeni  J. Kumpán, Ing. Paprsek a F. Pokorný, který nahradil nemocného J.Novotného.

Komise připravila dotazy na p.Matouška, které se týkaly pouze bodů stížnosti a předala je předem p. Matouškovi. Po delší korespondenci byl dohodnut termín kontroly na 12.2.2010 na požární stanici Chodov. Otázky se týkaly těchto témat:

 

 

  1. Komunikace s p. Matouškem, jeho jednání,
  2. Kancelář OSH a KSH, nájemní smlouvy, výše nájmů,
  3. Činnost starosty SDH H. Slavkov,
  4. Členská základna, evidenční listy, seznamy členů SDH, odsouhlasování počtů,
  5. Činnost orgánů OSH – VV,SP OSH, odborné rady,
  6. Účetnictví OSH – pracovní smlouvy, rodinné vazby,
  7. Rozpočet OSH – provize od HVP, a.s. a VPO a.s.
  8. Chování u zásahů – používání majáčku, služební odznak, vysílačky

 

 

 

 

Dne 26.2.2009 p. Matoušek požádal Kancelář SH ČMS o kontrolu účetnictví OSH Sokolov a KSH Karlovy Vary za léta 2005 až 2009 . Kontrolu provedl p. Jirota  a pořídil z ní záznam, který p. Matoušek odsouhlasil. Byly zjištěny některé závady zejména v oblasti daňových povinností.

32/10

Ve věci šetření stížnosti  p. Baláka – SDH Loket na starostu KSH p. Františka Matouška, pověřuje ÚKRR svého předsedu  PhDr. Josefa Juráně, projednáním závěrů šetření ÚKRR na nejbližším VV SH ČMS a p. Kumpána připravou odpověď p. Balákovi.

 

 

 

 

  1. 8.      Poslední kontrolní akce: „Předání a převzetí funkcí“ na úrovni KSH – OSH

 

Po diskusi byl přijat úkol:

33/10

ÚKRR ukládá svým členům, aby v rámci své působnosti, podle svých možností a aktuální potřeby, prověřili způsob předávání a převzetí funkcí na úrovni KSH – OSH. Přitom doporučuje využít „Protokol o předání funkce“ – uveden v příloze tohoto záznamu.

 

  1. 9.      Příprava závěrečné zprávy o kontrolní činnosti – připomínky a náměty.

 

Předseda ÚKRR zpracuje zprávu o činnosti ÚKRR za rok 2009 a připraví teze pro své vystoupení na Sjezdu SH ČMS konaném 2-3.7.2010 v Ostravě. Oba materiály budou projednány na jednání ÚKRR v předvečer jarního Shromáždění starostů OSH konaném 8.5. v Přibyslavi.

 

10.  Různé

 

Starosta SH ČMS a náměstkové starosty SH ČMS se zúčastnili závěru jednání ÚKRR a zodpověděli dotazy zejména k jednání shromáždění delegátů SDH a OSH, k volebním řádům a k přípravě Sjezdu SH ČMS.

 

11.  Závěr

 

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval členům ÚKRR za jejich práci v uplynulém funkčním období a těm, kteří kandidují do funkcí i v dalším období, popřál úspěch.

Na závěr se  s k přání připojil i předseda ÚKRR. Připomněl, že příští a zároveň zřejmě poslední jednání ÚKRR, bude 7. května – předběžně v 16,00 hod. v Přibyslavi.

 

 

 

 

 

 

 

Zapsal: Ing. Jirota                                                      Ověřil: František Pokorný v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017