Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes274
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2323
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8322
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181377
Prohlášení III. řádného sjezdu SH ČMS Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 08:26

 

     Ve dnech 2.-3. července 2005 se v Klatovech konal III. řádný sjezd Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

     Po pěti letech se opět sešli delegáti nejpočetnějšího občanského sdružení v České republice, jehož význam je nezastupitelný a jehož řady se stále rozrůstají.

     Hlásíme se ke svým kořenům, které v české podobě trvají již 140 let, k tradicím, které vyjadřuje zlatou nití vetkávané motto do našich hasičských praporů: "Bližnímu ku pomoci, vlasti k prospěchu!"

     Naše historické poznání potvrzuje, že nejen v minulosti, ale ani dnes nelze ničím nahradit nezištnou dobrovolnou pomoc spoluobčanům, obci a státu, když se ocitli v kritické situaci, rozhořel se požár, udeřily živly, z břehů se vylily řeky, přišly ekologické havárie a jiné nepředpokládané nehody a katastrofy. K žádné osudové výzvě nejsme hluší, nikdy neváháme přispěchat s pomocí a ke kvalifikovaným zásahům se ve svém volném čase soustavně připravujeme.

     I když si velice vážíme činnosti jiných spolků, je zřejmé, že zejména na venkově a v malých městech je sbor dobrovolných hasičů mnohdy vůbec posledním pilířem veřejného a společenského života a někdy také už jediným nositelem kulturního dění.

     Jako mimořádně důležitou vidíme výchovu dětí a mládeže. Vedeme své mladé členy k brannosti a připravujeme je na možná střetnutí se živly, vštěpujeme jim takové občanské postoje, aby v životě nemysleli jen na sebe, ale žili také pro druhé.

     Vývoj posledních let však ukazuje, že podmínkou pro plnění našeho společenského poslání nemůže být jenom nezištnost a obětavost členů sborů dobrovolných hasičů, ale naprosto nepostradatelná je také mobilní technika pro likvidaci požárů, živelních pohrom a havárií, a nezbytné jsou i prostředky osobní ochrany členů zasahujících jednotek. Po několikerém opakování to již může znít jako fráze, ale musíme to říct ještě jednou a důrazně: Kdo jde v doslovném i přeneseném smyslu slova do ohně, kdo obětuje své zdraví a někdy i svůj život, aby zachránil materiální hodnoty, životy a zdraví jiných, má být vybaven tak, aby za svoji odvahu a statečnost nakonec sám nezaplatil vysokou daň v podobě podlomeného zdraví nebo dokonce nepřišel o život. Není morálně možné, abychom mnohdy neměli - řečeno obrazně - nic víc, než holé ruce.

     Legislativní orgány by při tvorbě zákonných norem, vyhlášek a předpisů měly vzít na vědomí, že dobrovolný hasič, který při zásahu utrpěl zdravotní újmu, by za to neměl být ještě dodatečně trestán následnou ztrátou výdělku, sociálních dávek nebo dokonce trvale zhoršeným společenským uplatněním. Tyto závažné sociální dopady naše zákony zatím řeší velmi okrajově, většinou v neprospěch dobrovolných hasičů a nové vládní předlohy zákonných norem se zlepšením opět nepočítají. O těchto problémech a našich návrzích na jejich řešení jsme nejednou podrobně informovali předchozí premiéry a příslušné ministry, ale žádné stanovisko jsme od nich nikdy neobdrželi. Nemůžeme proto nepostřehnout křiklavý rozpor mezi slovy a činy. Většina politiků v našich četných a veřejností hojně navštěvovaných hasičských akcích vidí vhodnou příležitost své vlastní volební prezentace. Tehdy vyslovují podporu dobrovolným hasičům. Když jsou zvoleni, na své sliby rychle zapomenou.

     Delegáti III. řádného sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, zastupující přes 300 tisíc svých kamarádů sdružených ve více než 8 000 sborech, se proto obracejí na státní výkonné a zákonodárné orgány s výzvou, aby konečně začaly řešit nazrálé problémy dobrovolných hasičů. Bude to k prospěchu řádné ochrany obcí a měst před požáry a jinými živly, k materiálnímu i morálnímu užitku celé společnosti.

Delegáti III. řádného sjezdu SH ČMS

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017