Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes516
mod_vvisit_counterVčera265
mod_vvisit_counterTento týden781
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc6780
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096179835
Záznam z ÚKRR SH ČMS z 17. 4. 2009 Tisk
Středa, 21 Říjen 2009 09:09

Záznam z 16. jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS konané dne

17. 4. 2009 v Praze

 

Přítomni:         PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, J. Kumpán místopředseda ÚKRR, a dále členové ÚKRR  Ing. Dvořák, Ing. Kotrčová, V. Štefl, F.Malý, F. Pokorný,  J. Kunz, J. Jemelka,J. Novotný, J. Bejlek, J. Říha, Ing. Barcuch

 

Omluven:        Ing. Paprsek

 

Hosté :            za Kancelář SH ČMS Ing. Jirota

 

 

Jednání bylo svoláno jako řádné. K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

 

  1. 1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil předseda  ÚKRR PhDr. Josef Juráň, přivítal přítomné členy ÚKRR a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky).

Program jednání dle pozvánky, byl schválen všemi přítomnými

Zapisovatelem byl zvolen  Ing. Jirota, ověřovatelem Ing. Karel Barcuch.

 

  1. 2. Kontrola plnění úkolů

Úkoly ÚKRR směřované na členy ÚKRR jsou splněny. K úkolům z posledních jednání:

 

Úkol 20/08 - Koncepce vzdělávání v rámci SH ČMS- Vedení 6.1.2009 uložilo Ing. Kargrovi aktualizovat koncepci vzdělávání a předložit na březnové jednání VV.

Předseda ÚKRR sdělil členům ÚKRR, že Výkonný výbor SH ČMS na dnešním zasedání, které probíhalo souběžně s jednáním ÚKRR, aktualizovanou koncepci vzdělávání schválil.

 

Úkol 23/2009 – 2) Metodický pokyn SH ČMS k vyřizování stížností členů a orgánů SH ČMS byl v návrhu předložen  k projednání ve vnitroorganizační radě a ÚKRR. Připomínky a náměty mohou členové ÚKRR předložit písemně Kanceláři  SH ČMS do 31.5.2009.

- 3) Předseda ÚKRR přečetl hlavní stati dopisů, které byly zaslány p. Mužíkovi a KSH Plzeňského kraje.

V diskuzi k této problematice vystoupil p. Pokorný, Ing. Barcuch a p. Kumpán. P. Pokorný a Ing. Barcuch  navrhli  revokaci usnesení z minulého jednání ÚKRR, kde bylo schváleno :  23/09

1) Stížnost p. Tomáše Mužíka (člena SDH Strašín a býv. starosty KSH Plzeňského kraje) ze dne 17.10.2008, adresovanou VV SH ČMS považuje  ÚKRR za neopodstatněnou,

P. Kumpán uvedl, že příčinou celého sporu je liknavý přístup p. Mužíka k povinnostem vyplývajícím ze zastávané funkce starosty KSH a jeho nevhodná reakce na kritiku vyslovenou Krajskou revizní radou a novým VV  plzeňského kraje.

Předseda ÚKRR dal hlasovat o revokaci usnesení 29/09 bod 1). Pro revokaci usnesení byli 2 členové ÚKRR, zbývající proti. Usnesení nebylo revokováno.

 

  1. 3. Informace o hospodářských výsledcích SH ČMS za rok 2008, stav na úseku odvodu členských příspěvků

Podkladové materiály byly zaslány v písemné formě, na jednání byl předán aktualizovaný stav pohledávek mezi SH ČMS a OSH, materiály uvedl  p. Jirota. Potvrdil, že hospodářský výsledek (zisk) je překročen o více než 400 tis. Kč a že se jednotlivé položky výrazně neodchýlily od schváleného rozpočtu. Vysvětlil, že u odvodu členských příspěvků má být 50 % částky uhrazeno do 31.3. a druhá do 30.9. Oba materiály budou předmětem jednání Shromáždění starostů OSH 18.4.2009

Informace byla vzata na vědomí.

 

4.  Plošná kontrolní akce „Dotace MV 2008 – 9 “ – průběžný stav a dílčí kontrolní akce v roce 2009´- informace členů ÚKRR

Na minulém jednání ÚKRR byl přijat úkol:

 

24/09

ÚKRR ukládá svým členům uskutečnit kontrolu dotace MV ČR  2008 u jednoho OSH ve svém kraji a zprávu předat Kanceláři sdružení k využití.

T. 31.8.2009

 

V diskusi k tomuto bodu vystoupilo několik členů ÚKRR a byly odevzdány zápisy z kontrolních akcí:             - OSH Benešov a KSH Benešov       - F. Pokorný

- OSH Jičín                                        - Ing. Kotrčová

- OSH Karviná                                   - Josef Kunz

 

Zásadní výhrady nebyly zjištěny. Členové ÚKRR doporučují, aby doklady nebo přílohy dokladů o nákupu materiálu, stravy a služeb obsahovaly podrobnější výčet za co byly vynaloženy. Především se jedná o doklady, které jsou hrazeny ze státních  dotací a dotací krajů. P. Jirota přislíbil, že tento požadavek bude součástí metodiky pro vyúčtování dotací na rok 2009.

Tabulka kontroly dotace MV ČR byla doplněna a tvoří přílohu tohoto záznamu.

 

 

 

5. „Zpráva o činnosti ÚKRR“ pro Shromáždění starostů OSH

 

Návrh Zprávy o činnosti ÚKRR přednesl Dr. Juráň. Po diskusi byla zpráva upravena a všemi schválena. Zároveň byl předseda ÚKRR pověřen jejím přednesením na Shromáždění starostů OSH 18.4.2009.

 

25/09

ÚKRR schvaluje „Zprávu o činnosti ÚKRR“ a pověřuje svého předsedu jejím přednesením na Shromáždění starostů OSH

T. 18.4.2009

6. Informace o šetření ÚKRR  ve věci OSH Liberec (zprávu podají pp.Kumpán, Novotný), ve věci SDH Klokočůvek (zprávu podají pp.Jemelka, Kunz), dopisy na KSH Plzeň a p. Mužíka (zprávu podá p. Juráň)

a) Stížnost OSH Liberec – udělení medaile za mezinárodní zásluhy jiným okresem

 

Stížnost šetřili členové ÚKRR p.Kumpán. Novotný a Barcuch. Po diskusi přijala ÚKRR toto usnesení:

 

26/09

ÚKRR konstatuje, že OSH Mladá Boleslav neporušila Statut vyznamenání při udělení vyznamenání za mezinárodní spolupráci p Ladislavu Rabinovi.

b) Stížnost býv. starosty SDH Klokočůvky (OSH Nový Jičín) p. Horňáka na nově zvolené vedení SDH Klokočůvky.

Stížnost šetřili p. Kunz a Jemelka. Konstatovali, že odvolání p. Horňáka na mimořádné valné hromadě SDH Klokočůvky bylo v souladu se stanovami SH ČMS a i výroční valná hromada

nebyla se stanovami v rozporu. ÚKRR přijala závěr:

 

27/09

ÚKRR konstatuje, že SDH Klokočůvky neporušily Stanovy SH ČMS při odvolání starosty p. Horňáka a následném jednání na Výroční valné hromadě sboru. Stížnost p. Horňáka považuje ÚKRR za neopodstatněnou.

c) Zaslání dopisů na KSH Plzeň a p. Mužíka

Dr. Juráň potvrdil, že ve smyslu usnesení z minulého jednání ÚKRR a z pověření Vedení SH ČMS, zaslal dopisy s výsledky šetření ÚKRR   p. Mužíkovi a KSH Plzeňského kraje.

7.   Různé (rozprava, poznatky členů ÚKRR).

 

1) K organizaci a zajištění Mezinárodní soutěže CTIF Ostrava 2009 byla přizvána nám. starosty SH ČMS Ing. Monika Homolková Němečková, která přednesla výstižný referát. Po diskuzi se členové ÚKRR shodli, aby jednání ÚKRR, které je na uvedenou dobu plánováno, se uskutečnilo ve dnech 23. a 24. 7. 2009 s tím, že 23. 7.(čtvrtek) bude jednání v Jánských Koupelích (cca od 19,00 hod, příjezd do 17,00 hod.) a 24. 7.(pátek) bude na programu návštěva sportoviště CTIF v Ostravě. Členové ÚKRR se dohodli, že účast v Ostravě bude v uniformě SH ČMS. Bude projednána možnost účasti i manželek členů ÚKRR na pátečním programu.

2) Za skrutátory pro jednání SS byli z ÚKRR vybráni p. Štefl, Malý, Jemelka a Ing. Dvořák.

 

Předseda ÚKRR poděkoval členům ÚKRR za  konstruktivní přístup k řešení projednávané problematiky a vyjádřil přesvědčení že se se všemi shledá na SS konaném následující den.

 

 

 

 

 

 

 

Zapsal: Ing. Jirota                                                      Ověřil: Ing. Karel Barcuch v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017