Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes71
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1151
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4825
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177880
Záznam z vv SH ČMS 11. 6. 2009 Tisk
Úterý, 20 Říjen 2009 07:49

Záznam z jednání výkonného výboru SH ČMS
11. 6. 2009 v Přibyslavi
Přítomni:
VV SH ČMS: Ing. Richter, Ing. Homolková – Němečková, Ing. Karger, p. Netík,
Ing. Boček, p. Černík, p. Doležal, p. Doubrava, p. Hanus, p. Holásek,
p. Krakovský, Ing. Majer, p. Makkai, p. Matoušek, p. Navrátil, p. Páv,
p. Procházka, p. Pumprla, p. Slámečka, p. Zatloukal, PhDr. Juráň,
p. Pekárek
Přizvaní: Ing. Aulický, Ing. Jirota,
Omluveni: p. Janeba, Prof.  Liška, Mgr. Martínek, p. Muška, p. Pátek, p. Nitra,
Ing.. Olšanský, p. Nitra
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.
1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání
Zapisovatelka: sl. Lucie Novotná
Ověřovatelé: p. Hanus
p. Holásek
Ing. Richter zahájil jednání, přivítal přítomné členy VV SH ČMS a omluvil nepřítomné. Dále vyjmenoval jednotlivé body programu a jako hosta přivítal p. Oldřicha Přibyla.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 20/2009: VV SH ČMS schvaluje ověřovatele a program jednání.
2) Kontrola plnění usnesení
Materiál byl předložen písemně.
Ing. Richter označil úkol č. 39/2008 za splněný a dodal, že peníze jsou na našem účtu a věc se formálně dotahuje do legalizace. Dále je splněn úkol č. 15/2009 - SS OSH ČMS přijalo doporučení neměnit stávající Stanovy.
Připomínky nebyly.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 21/2009: VV SH ČMS bere „Kontrolu plnění usnesení“ na vědomí.
3) Hodnocení SS OSH ČMS a návrhy k realizaci jeho závěrů
Ing. Richter zhodnotil SS OSH ČMS. Řekl, že SS OSH ČMS proběhlo velice dobře, a že se vyplatila podrobná příprava. Dále komentoval usnesení SS OSH ČMS a zejména zdůraznil dva výrazné úspěchy, a to 100% nemocenskou pro členy zásahových jednotek a osobní ochranné pracovní pomůcky pro JPO 5. Vybídl k rozmyšlení a vyjádření se k materiálu, který se týká kontrolní akce prodeje a nákupu hasičského zboží v roce 2008 (vyjádření proběhne na příštím zasedání VV SH ČMS dne 16. 10. 2009). Poté vyzval členy VV SH ČMS, aby apelovali ve svých krajích na citlivý přístup k šetření peněz. Nakonec informoval, že diskusní příspěvky na SS OSH ČMS byly ku prospěchu.
Připomínky nebyly.
4) Příprava jednání shromáždění starostů OSH
Ing. Richter zdůraznil, že příští shromáždění bude v říjnu a bude dvoudenní (16. – 17. 10. 2009). Důvodem je konec funkčního období některých starostů OSH. Proběhne zde připomenutí 145. výročí založení prvního SDH ve Velvarech a 80. výročí Hasičského domu v Praze (v této souvislosti uvedl, že sdružení usiluje o grant na opravu fasády Hasičského domu, který by mělo dostat v příštím roce). Poté nastínil konkrétní náplň jednotlivých dnů:
16. 10. 2009: bude klasické jednání dle programu jednání SS OSH ČMS (úprava programu: u bodu 7 neproběhne předsjezdová diskuse). Dále informoval, že je třeba připravit materiál pro SS OSH ČMS – vedoucí ústředních rad zhodnotí se svými kolektivy svou činnost za roky 2005 - 2010 a dají tyto podklady do podkladů delegáta. Večer bude přátelské posezení a poděkování starostům OSH.
17. 10. 2009: p. Pátek připomene 145. výročí založení prvního SDH a 80. výročí Hasičského domu, a protože končí funkční období, bude vhodné některé členy SS OSH ČMS ocenit. Poté řekl, že bude třeba upozornit na některá úskalí, která by mohla eventuelně vzniknout v souvislosti s členskou evidencí a nakonec dodal, že p. Nitra řekne pár slov k almanachu. V poledne proběhne slavnostní oběd.
Ing. Jirota okomentoval materiál Průběžné plnění rozpočtu a řekl, že čerpání je prozatím úměrné. Okomentoval i přílohu týkající se čerpání pro CTIF Ostrava 2009 – u nákladových položek může dojít k eventuálním změnám. Tyto změny budou hrazeny z vlastních zdrojů, případně z rezervy, která byla pro tyto účely vytvořena.
Ing. Homolková – Němečková doplnila komentář Průběžného plnění rozpočtu a poté doplnila i komentář prostředků na Ostravu 2009 – podařilo se dostat mimořádnou dotaci z Ministerstva školství ve výši 1 100 000 Kč, která je určena na programovou náplň a další věci týkající se úseku mládeže v Ostravě 2009.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 22/2009: VV SH ČMS bere na vědomí průběžné plnění rozpočtu SH ČMS a zajištění eventuálních změn nákladových položek pro zabezpečení CTIF Ostrava 2009 z vlastních zdrojů s tím, že by v případě nutnosti mohla být čerpána rezerva z rozpočtu SH ČMS. Starosta SH ČMS odsouhlasí eventuální změny u nákladových položek při zabezpečení CTIF Ostrava 2009 a bezprostředně bude informovat VV SH ČMS.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 23/2009: VV SH ČMS schvaluje přednesené zprávy, přípravu a zajištění jednání SS OSH konané ve dnech 16. – 17. 10. 2009
5) Stav přípravy MČR dětí a dorostu, MČR v PS a Svatováclavského poháru CTIF
(předkládá: ÚORV a ÚORM – ústně)
Ing. Homolková – Němečková informovala přítomné o přípravě MČR dětí a dorostu – mistrovství je velmi dobře připravené a podařilo se sehnat dostatek finančních prostředků, takže snad nebude třeba sahat do žádných finančních rezerv. Problém se stravou se podařil vyřešit. Poté pozvala všechny přítomné k návštěvě MČR dětí a dorostu (pokud má někdo zájem přijet jako host, je třeba předem nahlásit účast. Harmonogram mistrovství je k nahlédnutí na www.dh.cz)
p. Pumprla pohovořil o přípravě MČR v PS a Svatováclavského poháru CTIF. Mistrovství je řádně připravené a Svatováclavský pohár CTIF se začne připravovat až po CTIF Ostrava 2009. Dále připomněl, že v hale padl rekord a řekl, že doufá ve výborné výsledky našich reprezentantů v dalších soutěžích
Ing. Richter informoval o tom, že naše družstva jsou na Ostravu řádně připravená a řekl, že doufá v co nejlepší výsledky.
6) Příprava VVH SDH
(předkládá písemně: Kancelář SH ČMS z podkladů ÚORVO – stat. hlášení)
p. Slámečka podrobně okomentoval jednotlivé body materiálu, který se týká zabezpečení výročních valných hromad sborů, výročních valných hromad okrsků a shromáždění delegátů sborů před IV. řádným sjezdem SH ČMS v roce 2010. Zdůraznil, že tento materiál byl přizpůsoben konání IV. řádného sjezdu.
7) Návrhy na vyznamenání
Návrhy byly předloženy VV SH ČMS
Ing. Homolková – Němečková navrhla úpravu statutu u Medaile za zásluhy o výchovu, protože se o tuto medaili začínají ucházet příliš mladí uchazeči a mnohdy i  s nízkou kvalifikací.
p. Hanus s návrhem souhlasil, ale upozornil, že mohou být i výjimky (měla by se zvážit předešlá činnost oceňovaného), a že ÚORM by měla stanovit pravidla, podle kterých se bude Medaile za zásluhy o výchovu udělovat.
p. Slámečka navrhl, aby u titulu Zasloužilý hasič a Řád sv. Floriána příslušné okresy projednaly návrhy na výjimky nejdříve s příslušným členem VV SH ČMS daného kraje tak, jak je projednává na svých jednáních VV SH ČMS, protože VV SH ČMS rozhoduje o výjimkách, o kterých nemá bližší informace.
p. Hanus navrhl udělit titul Zasloužilý hasič panu Miloslavu Pytlíkovi.
Ing. Richter vyslovil souhlas a doporučil udělit titul Zasloužilý hasič. KSH i OSH se dá na vědomí, že VV SH ČMS rozhodl o udělení titulu Zasloužilý hasič.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 24/2009: VV SH ČMS schvaluje návrhy na vyznamenání, včetně připomínky, tj. panu Miloslavu Pytlíkovi udělit titul Zasloužilý hasič (jednomyslně odsouhlaseno),
kromě:
p. František Hos - VV SH ČMS navrhuje udělit ČU SH ČMS na místo Medaile za mimořádné zásluhy,
p. Václav Kosinka – VV SH ČMS se rozhodl udělit titul Zasloužilý hasičů až v řádném termínu – r. 2012,
p. Karel Hájek, st. – VV SH ČMS se rozhodl udělit titul Zasloužilý hasič až v řádném termínu - r. 2010.
8) Různé
Ing. Richter informoval, že navštíví Sjezd chorvatských hasičů, kde předá k čestnému chorvatskému praporu Stuhu 3. stupně a předsedovi Medaili za mezinárodní spolupráci
2. stupně. Dále informoval, že navštíví odhalení pamětní desky Rudolfa Gudricha, zakladatele prvního slezského hasičského sboru.  Poté oznámil, že přišla pozvánka na Hasičský den na Konopišti. Dále dorazila pozvánka na oslavy 130 let SDH Blatná, kde bude předán pamětní list a soška sv. Floriána. Nakonec navrhl poslat nabídku účasti na Mezinárodní soutěž miss hasička, která se bude konat v Polsku, posledním dvěma dívkám, které byly oceněné titulem miss.
p. Slámečka komentoval materiál Návrh na doplnění zakládací listiny symbolů SH ČMS a řekl, že má pár výhrad: přejmenoval by prapory na slavnostní, protože nynější rozdělení na historické a současné prapory je sporné (těžko se určuje, kde je hranice). Dále řekl, že je třeba určit rozměry krajských a okresních praporů – některé KSH a OSH již prapor mají, proto je třeba je přeměřit
Ing. Richter doplnil, aby se kraje pokusily získat prapory ze svých krajských úřadů a řekl, že by bylo třeba předat prapory do všech krajů, které je ještě nemají.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 25/2009: Návrh na doplnění základní listiny symbolů předjedná před definitivním schválením ÚORVO a zaujme k materiálu doporučující stanovisko pro jednání VV SH ČMS
p. Slámečka dále otevřel záležitost praporu pro CHH v Přibyslavi. Navrhl, aby CHH Přibyslav rozpočtově a graficky připravilo prapor CHH Přibyslav.
Hlasování: jednomyslně schváleno.
Usnesení č. 26/2009: VV SH ČMS ukládá řediteli CHH Přibyslav zabezpečit zpracování návrhu praporu CHH Přibyslav do příštího jednání VV SH ČMS, které se bude konat 16. října 2009.
p. Slámečka poté informoval, že Generální ředitelství vyhlásilo vlastní soutěž podobnou PO očima dětí, a že bylo by vhodné s nimi přes ÚORP domluvit spolupráci a tuto soutěž přiřadit k PO očima dětí. Dále informoval, že kraj Vysočina se snaží podepsat smlouvu s Dolním Rakouskem, ale dolnorakouská strana chce podepsat pouze jednu smlouvu mezi Generálním ředitelstvím hasičů České republiky a dobrovolnými hasiči z Rakouska. Řekl, že v tomto vidí do budoucna problém, protože bude problém sehnat peníze z EU na dílčí akce místního charakteru. Nakonec navrhl, aby kvůli mezinárodním cestám bylo zpracované 5 min. CD v angličtině a němčině, které by prezentovalo naše sdružení.
Ing. Richter reagoval, že CHH ve spolupráci s ÚHŠ připraví prezentační materiál o našem sdružení (cca 10 – 15 min.). Poté reagoval na nepodepsání smlouvy mezi generálním ředitelstvím a Dolním Rakouskem a řekl, že jemu byla informace podána tak, že smlouva byla podepsána na jedné straně p. Grubauerem a p. Rybou a na druhé straně p. Buchtou. Poté vyjádřil lítost nad tím, že smlouva mezi krajem Vysočina a Dolním Rakouskem nebyla podepsána. A co se týká soutěže PO očima dětí, sdružení by mohlo upozornit Generální ředitelství na to, že v této soutěži působíme již přes 30 let, a že tuto soutěž vždy zajišťovalo sdružení. Úsek mládeže a úsek prevence připraví dopis, abychom upozornili, že v této okolnosti máme dlouholeté výsledky.
p. Páv také komentoval záležitost ohledně dvou soutěží v oblasti prevence a řekl, že tento fakt učitelé na školách vnímají jako naší neschopnost domluvit se s Generálním ředitelstvím. Poté konstatoval nekvalitu tlumočení v Turecku.
p. Hanus poděkoval všem okresům, kteří vyslali dorostenky a dorostence na Memoriál Vendulky Fránové. Poté požádal, aby bylo zdůrazněno, že asistence starosty SH ČMS skončila pracovní smlouva, aby na veřejnost neprosakovaly nepravdivé informace. K problému s tlumočením navrhl, aby byl pověřen jeden člověk, který bude podávat informace a ty budou tlumočeny. Ke smlouvě s Dolním Rakouskem řekl, že jako ústředí bychom se měli tlačit do těchto smluv – smlouva by měla být buď tříramenná: HZS, SH ČMS a třetí stranou (např. Dolní Rakousko) nebo bez HZS. Dále také komentoval problém týkající se PO očima dětí.
p. Slámečka informoval, že původně chtěli, aby smlouva byla mezi dobrovolnými hasiči a rakouskou stranou, ale na základě předešlých zkušeností (povodně na Moravě) se rozhodli, že smlouva bude trojstranná. Bude lepší dostupnost prostředků z EU.
Ing. Karger informoval, že budou oceněny 3 diplomové práce z VŠB, které řeší problematiku dobrovolných hasičů. Jedna z prací se nazývá „Univerzity dětského věku“, kde se děti budou snažit získat prvotní informace týkající se požární ochrany. HZS má o tuto tématiku velký zájem a hodlá nápad z diplomové práce realizovat. První realizace proběhne už teď o prázdninách. Dále informoval, že na velké akci v Poděbradech byla na konferenci dvě zdařilá vystoupení, které informovali o činnosti našeho sdružení.
p. Páv vyzval k návštěvě Hasičského dne na Konopišti.
p. Navrátil opravil informaci ze zápisu z posledního VV SH ČMS a řekl, že peníze pro okresy zatím zajištěny nejsou a zda peníze zajištěny budou, bude známo až koncem června.
9) Závěr jednání
Ing. Richter poděkoval za aktivní účast, popřál šťastnou cestu a vyjádřil přání, že by se rád sešel se členy VV v červenci na akci CTIF Ostrava 2009.

Záznam z jednání výkonného výboru SH ČMS

11. 6. 2009 v Přibyslavi

Přítomni:

VV SH ČMS: Ing. Richter, Ing. Homolková – Němečková, Ing. Karger, p. Netík,

Ing. Boček, p. Černík, p. Doležal, p. Doubrava, p. Hanus, p. Holásek,

p. Krakovský, Ing. Majer, p. Makkai, p. Matoušek, p. Navrátil, p. Páv,

p. Procházka, p. Pumprla, p. Slámečka, p. Zatloukal, PhDr. Juráň,

p. Pekárek

Přizvaní: Ing. Aulický, Ing. Jirota,

Omluveni: p. Janeba, Prof.  Liška, Mgr. Martínek, p. Muška, p. Pátek, p. Nitra,

Ing.. Olšanský, p. Nitra

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

 

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatelka: sl. Lucie Novotná

Ověřovatelé: p. Hanus

p. Holásek

Ing. Richter zahájil jednání, přivítal přítomné členy VV SH ČMS a omluvil nepřítomné. Dále vyjmenoval jednotlivé body programu a jako hosta přivítal p. Oldřicha Přibyla.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

Usnesení č. 20/2009: VV SH ČMS schvaluje ověřovatele a program jednání.

2) Kontrola plnění usnesení

Materiál byl předložen písemně.

Ing. Richter označil úkol č. 39/2008 za splněný a dodal, že peníze jsou na našem účtu a věc se formálně dotahuje do legalizace. Dále je splněn úkol č. 15/2009 - SS OSH ČMS přijalo doporučení neměnit stávající Stanovy.

 

Připomínky nebyly.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

Usnesení č. 21/2009: VV SH ČMS bere „Kontrolu plnění usnesení“ na vědomí.

 

3) Hodnocení SS OSH ČMS a návrhy k realizaci jeho závěrů

Ing. Richter zhodnotil SS OSH ČMS. Řekl, že SS OSH ČMS proběhlo velice dobře, a že se vyplatila podrobná příprava. Dále komentoval usnesení SS OSH ČMS a zejména zdůraznil dva výrazné úspěchy, a to 100% nemocenskou pro členy zásahových jednotek a osobní ochranné pracovní pomůcky pro JPO 5. Vybídl k rozmyšlení a vyjádření se k materiálu, který se týká kontrolní akce prodeje a nákupu hasičského zboží v roce 2008 (vyjádření proběhne na příštím zasedání VV SH ČMS dne 16. 10. 2009). Poté vyzval členy VV SH ČMS, aby apelovali ve svých krajích na citlivý přístup k šetření peněz. Nakonec informoval, že diskusní příspěvky na SS OSH ČMS byly ku prospěchu.

 

Připomínky nebyly.

4) Příprava jednání shromáždění starostů OSH

Ing. Richter zdůraznil, že příští shromáždění bude v říjnu a bude dvoudenní (16. – 17. 10. 2009). Důvodem je konec funkčního období některých starostů OSH. Proběhne zde připomenutí 145. výročí založení prvního SDH ve Velvarech a 80. výročí Hasičského domu v Praze (v této souvislosti uvedl, že sdružení usiluje o grant na opravu fasády Hasičského domu, který by mělo dostat v příštím roce). Poté nastínil konkrétní náplň jednotlivých dnů:

16. 10. 2009: bude klasické jednání dle programu jednání SS OSH ČMS (úprava programu: u bodu 7 neproběhne předsjezdová diskuse). Dále informoval, že je třeba připravit materiál pro SS OSH ČMS – vedoucí ústředních rad zhodnotí se svými kolektivy svou činnost za roky 2005 - 2010 a dají tyto podklady do podkladů delegáta. Večer bude přátelské posezení a poděkování starostům OSH.

17. 10. 2009: p. Pátek připomene 145. výročí založení prvního SDH a 80. výročí Hasičského domu, a protože končí funkční období, bude vhodné některé členy SS OSH ČMS ocenit. Poté řekl, že bude třeba upozornit na některá úskalí, která by mohla eventuelně vzniknout v souvislosti s členskou evidencí a nakonec dodal, že p. Nitra řekne pár slov k almanachu. V poledne proběhne slavnostní oběd.

 

Ing. Jirota okomentoval materiál Průběžné plnění rozpočtu a řekl, že čerpání je prozatím úměrné. Okomentoval i přílohu týkající se čerpání pro CTIF Ostrava 2009 – u nákladových položek může dojít k eventuálním změnám. Tyto změny budou hrazeny z vlastních zdrojů, případně z rezervy, která byla pro tyto účely vytvořena.

Ing. Homolková – Němečková doplnila komentář Průběžného plnění rozpočtu a poté doplnila i komentář prostředků na Ostravu 2009 – podařilo se dostat mimořádnou dotaci z Ministerstva školství ve výši 1 100 000 Kč, která je určena na programovou náplň a další věci týkající se úseku mládeže v Ostravě 2009.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

Usnesení č. 22/2009: VV SH ČMS bere na vědomí průběžné plnění rozpočtu SH ČMS a zajištění eventuálních změn nákladových položek pro zabezpečení CTIF Ostrava 2009 z vlastních zdrojů s tím, že by v případě nutnosti mohla být čerpána rezerva z rozpočtu SH ČMS. Starosta SH ČMS odsouhlasí eventuální změny u nákladových položek při zabezpečení CTIF Ostrava 2009 a bezprostředně bude informovat VV SH ČMS.

 

 

Hlasování: jednomyslně schváleno.

 

Usnesení č. 23/2009: VV SH ČMS schvaluje přednesené zprávy, přípravu a zajištění jednání SS OSH konané ve dnech 16. – 17. 10. 2009

 

5) Stav přípravy MČR dětí a dorostu, MČR v PS a Svatováclavského poháru CTIF

(předkládá: ÚORV a ÚORM – ústně)

Ing. Homolková – Němečková informovala přítomné o přípravě MČR dětí a dorostu – mistrovství je velmi dobře připravené a podařilo se sehnat dostatek finančních prostředků, takže snad nebude třeba sahat do žádných finančních rezerv. Problém se stravou se podařil vyřešit. Poté pozvala všechny přítomné k návštěvě MČR dětí a dorostu (pokud má někdo zájem přijet jako host, je třeba předem nahlásit účast. Harmonogram mistrovství je k nahlédnutí na www.dh.cz)

p. Pumprla pohovořil o přípravě MČR v PS a Svatováclavského poháru CTIF. Mistrovství je řádně připravené a Svatováclavský pohár CTIF se začne připravovat až po CTIF Ostrava 2009. Dále připomněl, že v hale padl rekord a řekl, že doufá ve výborné výsledky našich reprezentantů v dalších soutěžích

Ing. Richter informoval o tom, že naše družstva jsou na Ostravu řádně připravená a řekl, že doufá v co nejlepší výsledky.

 

6) Příprava VVH SDH

(předkládá písemně: Kancelář SH ČMS z podkladů ÚORVO – stat. hlášení)

p. Slámečka podrobně okomentoval jednotlivé body materiálu, který se týká zabezpečení výročních valných hromad sborů, výročních valných hromad okrsků a shromáždění delegátů sborů před IV. řádným sjezdem SH ČMS v roce 2010. Zdůraznil, že tento materiál byl přizpůsoben konání IV. řádného sjezdu.

 

7) Návrhy na vyznamenání

Návrhy byly předloženy VV SH ČMS

Ing. Homolková – Němečková navrhla úpravu statutu u Medaile za zásluhy o výchovu, protože se o tuto medaili začínají ucházet příliš mladí uchazeči a mnohdy i  s nízkou kvalifikací.

p. Hanus s návrhem souhlasil, ale upozornil, že mohou být i výjimky (měla by se zvážit předešlá činnost oceňovaného), a že ÚORM by měla stanovit pravidla, podle kterých se bude Medaile za zásluhy o výchovu udělovat.

p. Slámečka navrhl, aby u titulu Zasloužilý hasič a Řád sv. Floriána příslušné okresy projednaly návrhy na výjimky nejdříve s příslušným členem VV SH ČMS daného kraje tak, jak je projednává na svých jednáních VV SH ČMS, protože VV SH ČMS rozhoduje o výjimkách, o kterých nemá bližší informace.

p. Hanus navrhl udělit titul Zasloužilý hasič panu Miloslavu Pytlíkovi.

Ing. Richter vyslovil souhlas a doporučil udělit titul Zasloužilý hasič. KSH i OSH se dá na vědomí, že VV SH ČMS rozhodl o udělení titulu Zasloužilý hasič.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

 

Usnesení č. 24/2009: VV SH ČMS schvaluje návrhy na vyznamenání, včetně připomínky, tj. panu Miloslavu Pytlíkovi udělit titul Zasloužilý hasič (jednomyslně odsouhlaseno),

kromě:

p. František Hos - VV SH ČMS navrhuje udělit ČU SH ČMS na místo Medaile za mimořádné zásluhy,

p. Václav Kosinka – VV SH ČMS se rozhodl udělit titul Zasloužilý hasičů až v řádném termínu – r. 2012,

p. Karel Hájek, st. – VV SH ČMS se rozhodl udělit titul Zasloužilý hasič až v řádném termínu - r. 2010.

 

8) Různé

Ing. Richter informoval, že navštíví Sjezd chorvatských hasičů, kde předá k čestnému chorvatskému praporu Stuhu 3. stupně a předsedovi Medaili za mezinárodní spolupráci

2. stupně. Dále informoval, že navštíví odhalení pamětní desky Rudolfa Gudricha, zakladatele prvního slezského hasičského sboru.  Poté oznámil, že přišla pozvánka na Hasičský den na Konopišti. Dále dorazila pozvánka na oslavy 130 let SDH Blatná, kde bude předán pamětní list a soška sv. Floriána. Nakonec navrhl poslat nabídku účasti na Mezinárodní soutěž miss hasička, která se bude konat v Polsku, posledním dvěma dívkám, které byly oceněné titulem miss.

p. Slámečka komentoval materiál Návrh na doplnění zakládací listiny symbolů SH ČMS a řekl, že má pár výhrad: přejmenoval by prapory na slavnostní, protože nynější rozdělení na historické a současné prapory je sporné (těžko se určuje, kde je hranice). Dále řekl, že je třeba určit rozměry krajských a okresních praporů – některé KSH a OSH již prapor mají, proto je třeba je přeměřit

Ing. Richter doplnil, aby se kraje pokusily získat prapory ze svých krajských úřadů a řekl, že by bylo třeba předat prapory do všech krajů, které je ještě nemají.

 

Hlasování: jednomyslně schváleno.

 

Usnesení č. 25/2009: Návrh na doplnění základní listiny symbolů předjedná před definitivním schválením ÚORVO a zaujme k materiálu doporučující stanovisko pro jednání VV SH ČMS

p. Slámečka dále otevřel záležitost praporu pro CHH v Přibyslavi. Navrhl, aby CHH Přibyslav rozpočtově a graficky připravilo prapor CHH Přibyslav.

Hlasování: jednomyslně schváleno.

 

Usnesení č. 26/2009: VV SH ČMS ukládá řediteli CHH Přibyslav zabezpečit zpracování návrhu praporu CHH Přibyslav do příštího jednání VV SH ČMS, které se bude konat 16. října 2009.

p. Slámečka poté informoval, že Generální ředitelství vyhlásilo vlastní soutěž podobnou PO očima dětí, a že bylo by vhodné s nimi přes ÚORP domluvit spolupráci a tuto soutěž přiřadit k PO očima dětí. Dále informoval, že kraj Vysočina se snaží podepsat smlouvu s Dolním Rakouskem, ale dolnorakouská strana chce podepsat pouze jednu smlouvu mezi Generálním ředitelstvím hasičů České republiky a dobrovolnými hasiči z Rakouska. Řekl, že v tomto vidí do budoucna problém, protože bude problém sehnat peníze z EU na dílčí akce místního charakteru. Nakonec navrhl, aby kvůli mezinárodním cestám bylo zpracované 5 min. CD v angličtině a němčině, které by prezentovalo naše sdružení.

Ing. Richter reagoval, že CHH ve spolupráci s ÚHŠ připraví prezentační materiál o našem sdružení (cca 10 – 15 min.). Poté reagoval na nepodepsání smlouvy mezi generálním ředitelstvím a Dolním Rakouskem a řekl, že jemu byla informace podána tak, že smlouva byla podepsána na jedné straně p. Grubauerem a p. Rybou a na druhé straně p. Buchtou. Poté vyjádřil lítost nad tím, že smlouva mezi krajem Vysočina a Dolním Rakouskem nebyla podepsána. A co se týká soutěže PO očima dětí, sdružení by mohlo upozornit Generální ředitelství na to, že v této soutěži působíme již přes 30 let, a že tuto soutěž vždy zajišťovalo sdružení. Úsek mládeže a úsek prevence připraví dopis, abychom upozornili, že v této okolnosti máme dlouholeté výsledky.

p. Páv také komentoval záležitost ohledně dvou soutěží v oblasti prevence a řekl, že tento fakt učitelé na školách vnímají jako naší neschopnost domluvit se s Generálním ředitelstvím. Poté konstatoval nekvalitu tlumočení v Turecku.

p. Hanus poděkoval všem okresům, kteří vyslali dorostenky a dorostence na Memoriál Vendulky Fránové. Poté požádal, aby bylo zdůrazněno, že asistence starosty SH ČMS skončila pracovní smlouva, aby na veřejnost neprosakovaly nepravdivé informace. K problému s tlumočením navrhl, aby byl pověřen jeden člověk, který bude podávat informace a ty budou tlumočeny. Ke smlouvě s Dolním Rakouskem řekl, že jako ústředí bychom se měli tlačit do těchto smluv – smlouva by měla být buď tříramenná: HZS, SH ČMS a třetí stranou (např. Dolní Rakousko) nebo bez HZS. Dále také komentoval problém týkající se PO očima dětí.

p. Slámečka informoval, že původně chtěli, aby smlouva byla mezi dobrovolnými hasiči a rakouskou stranou, ale na základě předešlých zkušeností (povodně na Moravě) se rozhodli, že smlouva bude trojstranná. Bude lepší dostupnost prostředků z EU.

Ing. Karger informoval, že budou oceněny 3 diplomové práce z VŠB, které řeší problematiku dobrovolných hasičů. Jedna z prací se nazývá „Univerzity dětského věku“, kde se děti budou snažit získat prvotní informace týkající se požární ochrany. HZS má o tuto tématiku velký zájem a hodlá nápad z diplomové práce realizovat. První realizace proběhne už teď o prázdninách. Dále informoval, že na velké akci v Poděbradech byla na konferenci dvě zdařilá vystoupení, které informovali o činnosti našeho sdružení.

p. Páv vyzval k návštěvě Hasičského dne na Konopišti.

p. Navrátil opravil informaci ze zápisu z posledního VV SH ČMS a řekl, že peníze pro okresy zatím zajištěny nejsou a zda peníze zajištěny budou, bude známo až koncem června.

 

9) Závěr jednání

Ing. Richter poděkoval za aktivní účast, popřál šťastnou cestu a vyjádřil přání, že by se rád sešel se členy VV v červenci na akci CTIF Ostrava 2009.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017