Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes632
mod_vvisit_counterVčera339
mod_vvisit_counterTento týden1854
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc7853
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180908
Záznam z jednání ÚKRR SH ČMS dne 10.2. 2009, Praha Tisk
Úterý, 28 Červenec 2009 07:06

Záznam z 15. jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS konané dne

10. 2. 2009 v Praze


Přítomni: PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, J. Kumpán místopředseda ÚKRR, a dále členové ÚKRR  Ing. Dvořák, Ing. Kotrčová, V. Štefl, F.Malý, F. Pokorný,  J. Kunz, J. Jemelka,J. Novotný, J. Bejlek, Ing. Paprsek

Omluven: J. Říha, Ing. Barcuch,

Hosté : za Kancelář SH ČMS Ing. Jirota


Jednání bylo svoláno jako řádné. K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

1.    Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání


Jednání zahájil a řídil předseda  ÚKRR PhDr. Josef Juráň, přivítal přítomné členy ÚKRR a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky).

Program jednání byl schválen všemi přítomnými
Zapisovatelem byl zvolen  Ing. Jirota, ověřovatelem Josef Jemelka.

2.    Kontrola plnění úkolů


Úkoly ÚKRR směřované na členy ÚKRR jsou splněny.

Úkol 20/08 - Koncepce vzdělávání v rámci SH ČMS- Vedení 6.1.2009 uložilo Ing. Kargrovi aktualizovat koncepci vzdělávání a předložit na březnové jednání VV.


3.    Předběžný stav výsledků hospodaření za rok 2008 a inventarizace majetku a závazků  SH ČMS k 31.12.2008.


Předběžné výsledky hospodaření SH ČMS za rok 2008 byly předloženy v písemné podobě. Komentář přednesl p. Jirota. Uvedl, že hospodářský výsledek (zisk) bude mírně překročen a že se jednotlivé položky výrazně neodchýlily od schváleného rozpočtu. Inventarizace byla dokončena u ÚHŠ Jánské Koupele a Bílé Poličany, u SH ČMS a CHH Přibyslav je předpoklad dokončení v dubnu 2009.
Informace byla vzata na vědomí.

4.  Projednání stížnosti p. Tomáše Mužíka


podkladové materiály

 

  • šetření p. F. Pokorného
  • stanovisko k stížnosti KKRR / zajistí p. Kumpán/
  • seznámení se stížností KSH Plzeň, předané starostovi SH ČMS


ÚKRR pověřila šetřením stížnosti p.Mužíka  (bývalého starostu KSH Plzeňského kraje),
p. Františka Pokorného.
P. Pokorný přednesl kontrolní zprávu „ Ověření oprávněnosti stížnosti zaslané na SH ČMS a UKRR SH ČMS“ – uvedena v příloze tohoto záznamu.
Poté vystoupil p. Kumpán a popsal postup KKRR Plzeňského kraje v roce 2004 a  2005, kdy byl p. Mužík starostou KSH Plzeňského kraje. Uvedl, že rozsah šetření p. Pokorného je širší, než stížnost p. Mužíka.
Předseda ÚKRR vyzval ostatní členy ÚKRR, aby se k uvedené problematice vyjádřili s tím, zda je stížnost oprávněná či nikoliv.
Většina členů ÚKRR v diskusi uvedla, že se jedná více méně o nepříliš dobré osobní vztahy mezi některými funkcionáři na plzeňsku  a snahu o zviditelnění pana Mužíka o zviditelnění.
Souhlasili se závěrem p. Pokorného, že chybí směrnice starosty SH  ĆMS  k přijímání a vyřizování  stížností nebo   námětů členů   SH ĆMS. Tuto problematiku je nutno obdobně řešit i na KSH a OSH.  
V průběhu projednávání tohoto bodu  se dostavil starosta SH ČMS ing. Richter. Oficiálně seznámil ÚKRR s dopisem (stížností)  KSH Plzeňského kraje na postup člena ÚKRR p. Pokorného při kontrole ve věci stížnosti p. Mužíka. Požádal o stanovisko Dr. Juráň, který měl stížnost předem k dispozici aby rozebral jednotlivé body.

Ústřední kontrolní a revizní rada přijala po obsáhlé diskusi toto usnesení:

23/09

  1. Stížnost p. Tomáše Mužíka (člena SDH Strašín a býv. starosty KSH Plzeňského kraje) ze dne 17.10.2008, adresovanou VV SH ČMS považuje  ÚKRR za neopodstatněnou,
  2. Doporučuje  VV SH ČMS zpracovat  směrnici SH ČMS (nebo obdobný předpis)  k přijímání a vyřizování  stížností, připomínek  nebo námětů členů SH ĆMS.
  3. ÚKRR pověřuje svého předsedu zpracováním odpovědí na stížnost p. Mužíka a stížnost KSH Plzeňského kraje,
  4. ÚKRR doporučuje všem stranám sporu, aby se zdržely zbytečné eskalace projevů, které vedou pouze ke zhoršování mezilidských vztahů v rámci SH ČMS.

5. Kontrolní akce „Dotace SH ČMS se zaměřením na MV“


Písemnou osnovu zaměření kontroly včetně příloh předal členům ÚKRR p. Jirota. Členové ÚKR  se dohodli, že podle svých možností uskuteční kontrolu  jednoho OSH ve svém okrese a předloží Kanceláři sdružení zápis do 31.8.2009. V příloze je uvedena tabulka s kontrolovanými okresy.

24/09
ÚKRR ukládá svým členům uskutečnit kontrolu dotace MV ČR  2008 u jednoho OSH ve svém kraji a zprávu předat Kanceláři sdružení k využití.

T. 31.8.2009



6. Poznatky z dílčích kontrol : kancelář SH ČMS, CHH Přibyslav, ÚHŠ Jánské Koupele


F. Pokorný - uvedl, že kontroloval způsob evidence a nakládání s hasičským zbožím v kanceláři SH ČMS. Konstatoval, že nebyly zjištěny závady, přesto doporučuje, aby  byly řešeny ležáky z minulých let (korespondenční lístky apod.), oddělení reklamních materiálů od prodejního zboží a vyřazení medailí a řádů, které se neprodávají ze skladu prodejního zboží. Zápis z kontroly předal Kanceláři sdružení k využití.
Ing. Kotrčová uskutečnila kontrolu u ÚHŠ Bílé Poličany zaměřenou na inventarizaci majetku a závazků. Škola vlastní minimální majetek, doporučuje, aby jí byl převeden majetek, který slouží pro výuku, tj, zejména hasičské automobily a ostatní hasičská technika, která byla odkoupena od HVP a.s.
J. Novotný + V. Štefl kontrola inventarizace CHH Přibyslav bude uskutečněna do konce března 2009
Ing. Barcuch - kontrola inventarizace a nakládání s prostředky SH ČMS se uskuteční do konce dubna 2009 (sdělil p. Jirota, který byl informován  omluveným p. Barcuchem z důvodu pracovního vytížení)
J. Jemelka – kontrola inventarizace majetku ÚHŠ Jánské Koupele. Byly zjištěny drobné nesrovnalosti v evidenci (přebývající majetek) a dohodnuto, že předběžný  inventarizační zápis bude v tomto smyslu před zaúčtováním doplněn a opraven.
J. Kunz – uvedl, že naše směrnice - Pravidla PS nejsou v souladu s vydanými pravidly HZS. Tuto informaci předá radě velitelů.

7.   Informace o stavu příprav mezinárodní soutěže CTIF Ostrava 2009

Informaci přednesla nám. starosty  SH ČMS INg. Monika Homolková Němečková. Uvedla že SH ČMS komplexně zabezpečuje část dětí , dorostu a soutěže dospělých v disciplínách CTIF a dále prodejní materiál. Podílí se i na soutěžích PS především nominací rozhodčích. SH ČMS zajišťuje též výběr dobrovolníků.

8.   Různé (rozprava, poznatky členů ÚKRR).



Předseda ÚKRR poděkoval členům ÚKRR za práci v roce 2008 a popřál pohodu a zdraví v roce 2009



Zapsal: Ing. Jirota                    Ověřil: Josef  JEMELKA

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017