Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes164
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1040
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc5953
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171764
Záznam z jednání ÚOROO SH ČMS dne 4.4.2009 Tisk
Čtvrtek, 16 Duben 2009 12:40
Zápis
z jednání Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva
konaného dne 4. dubna 2009 v Praze


Přítomni: dle prezenční listiny
Zapsal: plk. Mgr. Bohumír Martínek, Ph.D.


Program jednání:

  1. Kontrola plnění úkolů z minulých jednání
  2. Stav plnění dlouhodobých úkolů: vyvolaná jednání, spolupráce a kooperace složek, opatření k zajištění výsledků stanoveného úkolu, výsledky dosavadního průběhu, rekapitulace stavu plnění úkolu
  3. Informace z jednání vedení a VV SH ČMS
  4. Informace z činnosti KOROO, KORP a OORP
  5. Organizační záležitosti
  6. Navrhované změny v Řádu výkonu služby v JPO z hlediska ochrany obyvatelstva
  7. Metodika zřizování JSDHO – aktuální stav z hlediska ochrany obyvatelstva
  8. Výsledky přípravy velitelů JPO (JSDHO) v oblasti ochrany obyvatelstva v roce 2008
  9. Stav předurčování JPO (JSDHO) pro plnění úkolů ochrany obyvatelstva, kurz instruktorů HZS krajů a ÚHŠ SHČMS pro přípravu předurčených jednotek
  10. Den záchranářů v Poděbradech dne 23.5.2009. Plán činnosti ÚOROO na rok 2009
  11. Různé a závěr

Vedoucí ÚOROO zahájil a řídil jednání
V průběhu jednání byli členové rady informováni:

  • náměstkem starosty p. Netíkem o jednání Vedení, VV SHČMS a dalších záležitostech činnosti Sdružení (akce v roce 2008, stav členské základny – 330000, přípravy IV. Sjezdu)
  • vedoucí Rady informoval o výsledcích přípravy velitelů JPO (JSDHO) v oblasti ochrany obyvatelstva v roce 2008,  stavu předurčování JPO (JSDHO) pro plnění úkolů ochrany obyvatelstva, kurzu instruktorů HZS krajů a ÚHŠ SHČMS pro přípravu předurčených jednotek a o Dnu záchranářů v Poděbradech dne 23.5.2009. Plánu činnosti ÚOROO na rok 2009.host jednání Bc. Jan Doubrava (příslušník GŘ HZS ČR) informoval o navrhovaných změnách v Řádu výkonu služby v JPO z hlediska ochrany obyvatelstva a o Metodice zřizování JSDHO – aktuálním stavu z hlediska ochrany obyvatelstva. Návrhy budou zaslány cestou Kanceláře SHČMS členům Rady k připomínkám.
Konstatoval, že v prvním roce realizace přípravy JSDHO v oblasti ochrany obyvatelstva se podařilo připravit 1258 velitelů a členů. V tomto trendu se bude dále pokračovat v roce 2009. Další aktivity budou zaměřeny na přípravu lektorů a následně předurčených jednotek v oblasti ochrany obyvatelstva.

Z diskuse vyplynulo:


  • není dořešena problematika úkolů ochrany obyvatelstva pro městské části hl. m. Prahy. V Praze působí řada SDH, které však nevytváření jednotky, ale chtějí se zapojit do činnosti.

Vedoucí Rady – projednáme společně s ředitelem odboru KŘ magistrátu hl. m. Prahy, jaké jsou legislativní podmínky vytvářené zákonem o Praze pro činnost v oblasti ochrany obyvatelstva, popř. s bezpečnostní komisí Svazu obcí a měst.

  • není jasné řešení způsobu finančních náhrad po ukončení zásahu a řešení následných činností (péče o evakuované, …)
  • je řada zájemců o kurzy využitelné v ochraně obyvatelstva (např. kurzy zdravotníků), ale je problém vyslat na kurz nečleny JPO. Důvodem je např., že nemá základní kurz. Jednou z možností je využívat kurzy přes program MOST.
  • byla uvedena neověřená informace, že podnikové JPO mají možnost získat refundaci mezd účastí na kurzu přes Úřad práce. Je to pravda? Lze to aplikovat i na JPO II a JPO III?
ÚOROO projednala možnost doplnění Rady o Bc. Jana Doubravu (příslušník GŘ HZS ČR) a doporučuje VV SHČMS toto doplnění schválit.

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017