Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes82
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden958
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc5871
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171682
Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 17.3. 2009, Praha Tisk
Středa, 18 Březen 2009 16:20

Rada dokončila organizační zabezpečení Letních škol instruktorů. Informace o obou letních školách jsou zveřejněny na www.dh.cz.

Dále bylo dokončeno zabezpečení Celostátní porady vedoucích OORM a KORM. Členům ÚORM byly předány pozvánky, na OSH byly pozvánky rozeslány poštou a e-maily.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

Rada projednala a schválila program jednání.
Rada byla rovněž informována o školení starostů OSH, které se koná v Přibyslavi ve stejný den, mimo jiné mají na programu i prezentaci nového programu pro evidenci členů.
Dále bylo projednáno zabezpečení školení hospodářů OSH a KSH. Kancelář SH ČMS se pokusí domluvit s autorem evidenčního programu p. Studníkem prezentaci tohoto programu i na školení hospodářů OSH.

M. Homolková – Němečková informovala o přidělené dotaci z MŠMT ČR.
Celková výše dotace je 17 792 000 Kč.
Přidělená dotace zahrnuje i 2 investiční akce – rekonstrukci klubovny SDH Moravské Prusy a vybudování tartanové dráhy na cvičišti SDH Vlčnov.
Vzhledem k úpravě metodiky je v letošním roce možné čerpání dotace na všech akcích pouze na osoby ve věku 6 – 26 let, včetně vzdělávacích akcí.
Další podmínka se vztahuje k čerpání dotace na provozní náklady OSH: bude možné jen za předpokladu vyúčtování alespoň jedné vzdělávací akce za rok (i když s nulovým čerpáním dotace).
Bližší a podrobnější informace k čerpání dotací budou uveřejněny v metodickém pokynu a budou podány na školení hospodářů dne 3.4.2009 v Přibyslavi.

Rada dokončila zabezpečení školícího kurzu pro hlavní vedoucí táborů.

M. Homolková – Němečková a Š. Čerňáková informovaly o přípravách mezinárodní soutěže v Ostravě a jednání Mezinárodní komise mládeže CTIF.

Kancelář SH ČMS obdržela pozvánku pro jedno družstvo MH na soutěž do Lucemburska. Nabídka tohoto výjezdu byla zveřejněna na www.dh.cz, na nabídku reagovala dvě družstva: SDH Malenovice-Brumov a SDH Lhotky sport. Rada přidělila výjezd na základě dřívější přihlášky SDH Malenovice-Brumov.

Dále rada projednala dopis J. Malé reagující na lektorské zajištění školících kurzů, především kurzů pro rozhodčí KS I.
J. Požár s pracovní skupinou navrhne možné doplnění lektorského týmu pro školení rozhodčích KS I. a návrh na možné další vzdělávání – možnost uspořádání společného akreditovaného školícího kurzu Národního institutu dětí a mládeže – lektorských dovedností – společně s lektory činovníků.
Dále rada schválila povinnost složení obhajoby zkoušky I.KS rozhodčího v roce 2009 i pro lektory této kvalifikace.

Pracovní komise pro soutěže úseku mládeže předložila návrh na změny v časovém harmonogramu MČR. Ke změnám by mělo dojít v organizaci běhu na 100 m s překážkami a k prohození disciplín běh na 60 m s překážkami a PÚ Plamen.
Rada projednala systém účasti vedoucích postupujících jednotlivců. S postupujícím jednotlivcem se může zúčastnit jeho vedoucí, bude uveden v přihlášce a bude mít právo jednat za soutěžícího, ovšem pouze jeden vedoucí za kraj bude mít zajištěnu účast na náklady organizátora, ostatní na vlastní náklady.
Rada projednala sporné otázky v souboru testových otázek pro kategorii dorostu a rozhodla dvě otázky z tohoto souboru dodatečně vyřadit. Aktualizovaný soubor otázek bude uveřejněn na www.dh.cz.

Rada schválila jméno pro maskota vzdělávacího systému pro mladé hasiče – plnění odznaků odborností  – Koumák.

Rada projednala a schválila předložený materiál – Zpráva o plnění III. Řádného sjezdu SH ČMS – Plnění programu činnosti SH ČMS z hlediska úseku mládeže do roku 2010.

V rámci bodu různé:
Plzeňský kraj se hlásí k pořadatelství festivalu Přípravky SH ČMS v roce 2010.

-         Pardubický kraj projevil zájem o pořadatelství MČR hry Plamen a dorostu v roce 2010. Rada přidělení schválila. Vzhledem ke konání IV. řádného sjezdu v termínu 2. – 3.7.2010 rada stanovila předběžný termín konání MČR na 7. – 11.7.2010.

-         Karlovarský kraj se předběžně hlásí k pořadatelství MČR hry Plamen a soutěže dorostu v roce 2011.

-         J. Bidmon informoval o přípravě prezentace mládeže v rámci propagační jízdy k mezinárodní soutěži v Ostravě. Prezentace proběhne v Jevíčku, bude zajištěn den otevřených dveří na hasičské zbrojnici a soutěže a atrakce pro děti. Očekávaná účast na akci je přibližně 600 dětí především z okolních škol.

-         Členové rady připomínkovali obsah nových www stránek, tyto připomínky je třeba písemně postoupit Kanceláři SH ČMS k řešení. Nové stránky jsou spuštěny od začátku března a vše je ve zkušební provozu, veškeré původní informace, zveřejněné před spuštěním nový stránek jsou dostupné na www.dh.cz/puvodni.

 

Dne 4.4.2009 v Přibyslavi proběhne Celostátní porada vedoucích OORM a KORM.

Další jednání ÚORM proběhne dne 12.5.2009 v Třebíči.

 

plakat chp-2017