Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Výkonný výbor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 21.1. 2009, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes297
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1173
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6086
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171897
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 21.1. 2009, Praha Tisk
Pondělí, 26 Leden 2009 08:04
Přítomni: Ing. Richter, Ing. Homolková – Němečková, p. Janeba, Prof. Liška, Ing. Karger, p. Netík, Ing. Boček, p. Černík, p. Doležal, p. Doubrava, p. Hanus, p. Krakovský, Ing. Majer, p. Makkai, Mgr. Martínek, p. Matoušek, p. Muška, p. Navrátil, p. Pátek, p. Páv, p. Procházka, p. Pumprla, p. Slámečka, p. Zatloukal, PhDr. Juráň, p. Pekárek, sl. Šimonová, Bc. Aulický, Ing. Jirota, p. Nitra, Ing. Olšanský

Omluveni: p. Holásek

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatelka: sl. Michaela Šimonová

Ověřovatelé: p. Slámečka, p. Zatloukal

Program jednání schválen bez připomínek.


Ing. Richter přivítal přítomné členy VV SH ČMS a hosty na MV – GŘ HZS ČR. Na jednání byli přizváni genmjr. Ing. Miroslav Štěpán, plk. Dr. Ing. Zdeněk Hanuška, Ing. Josef Kubeš, Bc. Mojmír Studník, Ing. Petr Vícha, p. Machek Jiří. Vyjmenoval písemné materiály, které byly členům VV SH ČMS odeslány poštou a materiály, které byly rozdány na místě.
Program jednání schválen bez připomínek.

2) Odborná přednáška plk. Dr. Ing. Zdeňka Hanušky, seznámení s pracovištěm OPIS

plk. Dr. Ing. Zdeněk Hanuška pohovořil na téma „Informace z úseku IZS a výkonu služby“.

3) Kontrola plnění usnesení

Materiály byly předloženy písemně.
Připomínky nebyly.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 1/2009: VV SH ČMS bere „Kontrolu plnění usnesení“ na vědomí.

Ing. Richter vyzval Bc. Aulického k přednesení zprávy o hospodaření VPO, a.s.
Bc. Aulický informoval, že VPO, a.s. má 39 zaměstnanců, čísla za prosinec jsou zatím odhadem, proto uvedl zatím jen stávající čísla:
Celkové tržby přes 60 mil. Kč, z toho 5 mil. Kč prodej Opavy. Hospodářský výsledek bez jakéhokoliv očištění cca 6 mil. Kč. Hospodářský výsledek očištěný (nejen jednorázové náklady, ale i výnos z Opavy cca 3 mil. Kč) cca 2,8 až 3,2 mil. Kč. Výsledek obchodní činnosti bude cca 3,5 až 4 mil. Kč. Rok 2008, pokud se spojí oba půlroky, vychází následovně:
Tržby za výkony (bez prodeje nemovitostí): cca 100 mil. Kč. Hospodářský výsledek očištěný je cca + 1,2 mil. Kč. Hospodářský výsledek z obchodní činnosti je +2,3 mil. Kč. VPO, a.s. má extrémní růst výkonů na zaměstnance, který je nejlepší na trhu. Při nižším počtu středisek jsou vyšší výkony a je jasná stabilizace v obchodě i službách.
Co je třeba podotknou, dotkne se nás krize, další rok nebude vůbec jednoduchý, ale existují možnosti jak upevnit pozici na trhu.
Celkově očekáváme za Hospodářský rok 2009 okolo +1 až 2 mil. Kč na Hospodářský výsledek. V této chvíli je to velmi obtížně odhadnutelné. Hodně se investuje do nového střediska České Budějovice, stěhuje se Opava, podniká se spousta rozvojových kroků, vedou se další jednání na Slovensku a v Rakousku. Vedení má i další záměr na zvýšení počtu středisek a aktivních lidí v obchodu.
Ing. Richter přítomné krátce informoval o současném vztahu a pozici VPO, a.s. ke členům SH ČMS a o plánu k další propagaci a plánovanému prodeji zboží.

4) Informace z Vedení SH ČMS

Materiál byl předložen písemně.
Ing. Richter krátce pohovořil ke všem bodům prvního jednání Vedení SH ČMS v tomto roce. K tomuto bodu jednání nebyly připomínky ani dotazy.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 2/2009: VV SH ČMS bere „Informace z Vedení SH ČMS“ na vědomí.

5) Stížnosti a náměty, souhrnná zpráva za rok 2008

Materiál byl předložen písemně. VV projednal souhrnnou zprávu a po následné diskuzi přijal usnesení.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 3/2009: VV SH ČMS bere na vědomí stav řešení stížností z roku 2008.

6) Činnost Kanceláře SH ČMS, ÚHŠ a CHH

Materiály byly předloženy písemně.
Bc. Aulický informoval, že Stanovy SH ČMS ukládají Kanceláři SH ČMS činnost, která je průběžně plněna, dále přítomné informoval o personálním složení Kanceláře SH ČMS a o změnách, které v něm v roce 2008 proběhly a dále o pracovních poměrech, které za toto období proběhly formou dohod o provedení práce. Dále sdělil, že Kancelář SH ČMS byla v několika případech oceněna. Na závěr vyjmenoval všechny akce, které se v uplynulém roce uskutečnily. Osobně zhodnotil práci kladně a upozornil na významné akce, které letos proběhnou, především na Ostravu 2009 a na každoročně probíhající akce jako je např. MČR v PS apod.
p. Pekárek informoval, že plán kurzů byl stanoven na 600 posluchačů a byl překročen o 496 posluchačů. Mimo školení ještě ÚHŠ zajišťovala další akce pro SH ČMS a jeho organizační články. Finanční oblast je vyrovnaná a v současné době se škola i s dotací uživí.
p. Pátek připomněl, že stálá výstava je otevřena celoročně a zámek v minulém roce navštívilo 6 285 osob. Neustále se výstava upravuje a mění se některé expozice. Proběhla rekonstrukce koňské hasičské stříkačky z roku 1822. Za účasti CHH se konalo několik velmi významných akcí a CHH bylo oceněno za svoji aktivní činnost Záslužnou medailí nejvyššího stupně kraje Vysočina.
Ing. Karger konstatoval, že v ÚHŠ Jánské Koupele se dá vyzdvihnout nárůst posluchačů při odborné přípravě, kdy bylo proškoleno 1 476 osob, nárůst finančních prostředků a zisk školy. UHŠ Jánské Koupele zajišťuje a realizuje U3V a to ve spolupráci s UHŠ Bílé Poličany, pokračování aktivit v projektu MOST, základní odbornou přípravu studentů VŠB a také projekt R2H. Škola stále podává různé granty a zatím se daří. Škola funguje s personálním obsazením dobře a v současné době má naplánováno obsazení všech víkendů až do prázdnin. Dne 20. 3. 2009 bude provedeno zakončení obou běhů U3V na VŠB Ostrava.
Ing. Richter poděkoval všem ředitelům, konstatoval spokojenost s odváděnou prací a vyjádřil podporu do tohoto roku.
Mgr. Martínek informoval, že v roce 2008 bylo proškoleno 1200 lidí v oboru ochrany obyvatelstva za přispění CHH a ÚHŠ, což je velmi uspokojivé.
Ing. Richter reagoval, že je třeba uchazeče neustále proškolovat. Prostředky na to jsou a o aktivitách škol i centra je slyšet a mají velmi dobrý ohlas. Dle jeho názoru by měl VV SH ČMS práci všech tří ředitelů ocenit. Na závěr doporučil schválit Výroční zprávy o činnosti za rok 2008 a poděkovat za práci všech čtyř subjektů.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 4/2009: VV SH ČMS schvaluje Výroční zprávy o činnosti v roce 2008 ÚHŠ Bílé Poličany, ÚHŠ Jánské Koupele, CHH Přibyslav a Kanceláře SH ČMS a zároveň děkuje za činnost, kterou odvádějí jejich ředitelé.

7) Zahraniční spolupráce SH ČMS

Materiál byl předložen písemně.
Ing. Richter připomněl písemný materiál o služebních cestách do zahraničí, které se uskutečnily v roce 2008 a dál přítomné vyzval k přihlášení buď do týmu dobrovolníků nebo jako hosty pro Ostravu 2009. Z tohoto důvodu byla na místě rozdána návratka, kterou přítomní odešlou na adresu Kanceláře SH ČMS nejpozději do 27. 2. 2009. Dále informoval o jednáních s komisaři CTIF, které proběhne 8. - 9. 3. 2009 a komisí mládeže CTIF, která proběhne 13. - 15. 3. 2009.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 5/2009: VV SH ČMS bere na vědomí „Výjezdy delegací SH ČMS do zahraničí v roce 2008“.

8) Návrhy na vyznamenání SH ČMS

Materiály byly předloženy písemně.
Ing. Richter doporučil ke schválení všechny předložené Návrhy na vyznamenání.
p. Janeba konstatoval, že všechny návrhy jsou v pořádku, ale dle jeho názoru je velice zarážející množství návrhů na titul „Zasloužilý hasič“ z jednoho sboru. Na OSH ČMS je třeba toto více hlídat, jinak dojde k degradaci váženosti ocenění.
p. Hanus se k tomuto názoru připojil a jako výstup z dnešního jednání doporučil formou dopisu obeslat všechny VV OSH ČMS. Dodal, že ne každý hasič z povolání musí být oceněn.
Ing. Richter podotkl, že i hasič z povolání je člen SH ČMS.
p. Hanus připomněl, že když VV SH ČMS umí vyznamenání udělovat, je třeba se naučit je i odebírat.
p. Slámečka sdělil, že funkcionáři OSH ČMS by neměli oceněním plýtvat a měli by zachovat jeho vážnost a regulovat předkládané návrhy.
p. Janeba dodal, že jestliže nedojde ke změně v počtu předkládaných návrhů, dá se toto ošetřit Statutem.
Ing. Richter informoval o předání čestného praporu SDH Strážkovice a požádal o účast p. Netíka.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 6/2009: VV SH ČMS schvaluje Návrhy na vyznamenání SH ČMS, ukládá Kanceláři doručení čestného praporu do Bílých Poličan.

9) Různé

Ing. Richter informoval o plánovaných schůzkách s hejtmany a konstatoval vyjádřenou přízeň dobrovolným hasičům a uspokojivý kladný přístup, který projevili. Dále vyzval Ing. Jirotu, aby okomentoval Metodické pokyny ekonomického rázu, které byly písemně předloženy.
Ing. Jirota krátce pohovořil o předběžných hospodářských výsledcích SH ČMS za rok 2008 s tím, že hlavní ukazatele budou pravděpodobně dodrženy. Uvedl, že Kancelář SH ČMS má dostatečné finanční rezervy pro období, než obdržíme odvody členských příspěvků a dotace.

    Hlasování: jednomyslně schváleno.
    Usnesení č. 7/2009: VV SH ČMS schvaluje poskytnutí cestovního paušálu na rok 2009 členům VV SH ČMS a ÚKRR, dále schvaluje měsíční paušál pro reprefond starosty a Kancelář SH ČMS po 1.500,- Kč a zúčtovatelnou zálohu pro správu Hasičského domu Praha ve výši 2000,- Kč.


p. Janeba okomentoval „Metodický pokyn SH ČMS k evidenci zápisů z jednání výkonných a rozhodovacích orgánů SH ČMS, KSH a OSH“. Vyzval přítomné, aby své připomínky zaslali na adresu Kanceláře SH ČMS nejpozději do 10. 2. 2009, poté bude tento Metodický pokyn vydán.
Ing. Richter pohovořil o článku „Slova zásahové obleky neušijí“, dále o předpisech pojistného od HVP, a.s. a na závěr o Edičním plánu na rok 2009 a dotacích na rok 2009.
Ing. Homolková - Němečková informovala přítomné o stavu schvalování státní dotace z MŠMT pro rok 2009. V prosinci 2008 byly na webových stránkách MŠMT zveřejněny organizace, které nesplnily podmínky pro postoupení jejich projektu, respektive žádosti, do výběrového kola pro formální nedostatky. SH ČMS odevzdalo žádost včetně projektu bez nedostatků. V první polovině ledna 2009 zasedala výběrová komise, která provedla rozdělení dotačních prostředků. V současné době se administrativně zpracovávají výsledky práce výběrové komise. Částky pro jednotlivá sdružení by měly být zveřejněny do poloviny února 2009. V celkovém objemu rozpočtu MŠMT (kapitoly 333 st. rozpočtu) došlo v oblasti podpory zájmové činnosti dětí a mládeže k snížení celkové částky o 1,26 % tj. 2 932 000 Kč. V roce 2008 bylo na tuto oblast poskytnuto 231 883 000 Kč, v roce 2009 je tedy rozpočtováno 228 951 000 Kč.
p. Páv vznesl dotaz na hlášení SDH, jelikož se doslech, že kopie se mají zasílat do Kanceláře SH ČMS.
Proběhla diskuze k tomuto dotazu.
p. Navrátil informoval o setkání s hejtmanem Libereckého kraje. Dodal, že předchozí vedení kraje snížilo dotace a v dohledné době se proto chystá jednání s ekonomickým náměstkem a zřejmě bude přiznána dotace ve výši 300 tis. Kč. Na závěr předal Bc. Sudníkovi připomínky k evidenčnímu od p. Brychcí, starostky OSH Jablonec nad Nisou a konstatoval, že dle jeho názoru byl rok 2008 úspěšný.
p. Martínek pozval přítomné na Den záchranářů Poděbrady, který se bude konat 23. 5. 2009.
p. Slámečka informoval, že v letošním roce vydá ÚORVo materiál pro potřeby SDH „na pomoc výborům SDH“. Jestliže budou finanční prostředky, ÚORVo prosí o zařazení tohoto materiálu do Edičního plánu na rok 2009. Pokud toto nebude možné, bylo by alternativou vyvěsit ho na webové stránky SH ČMS.
p. Zatloukal sdělil, že na Kancelář SH ČMS bude zaslána žádost o zpětné uznání národních rekordů a dále o zařazení do Směrnice PS pouze časomíru s certifikací.
p. Aulický reagoval, že zpětné uznání národních rekordů z MČR v PS Přerov 2008 nebude snadné a tato problematika bude řešena s MV – GŘ HZS ČR.
Ing. Richter pozval přítomné na veletrh IVECO – Pyros, který proběhne 5. 7. 2009. Na závěr připomněl všem přítomným, aby řádně vyplnili a zaslali návratku na Ples SH ČMS, který se uskuteční 7. 3. 2009 ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

10) Závěr

Ing. Richter popřál p. Navrátilovi k jeho 70. narozeninám, poděkoval za vysokou účast prvního letošního jednání, popřál všem vše nejlepší do nového roku a šťastnou cestu domů. Příští jednání VV SH ČMS se bude konat 26. 3. 2009 v Přibyslavi, společně se starosty KSH.

Předsedající: Ing. Karel Richter
Zapisovatelka: sl. Michaela Šimonová
Ověřovatelé: p. Jan Slámečka, p. Antonín Zatloukal

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017