Domů » Dokumenty » Právní předpisy » Nařízení vlády č. 34/1986 Sb., o jednorázovém mimořádném odškodňování osob za poškození na zdraví při plnění úkolů požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes421
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1897
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5571
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178626
Nařízení vlády č. 34/1986 Sb., o jednorázovém mimořádném odškodňování osob za poškození na zdraví při plnění úkolů požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů Tisk
Pondělí, 11 Únor 2008 00:00

 

 

AKTUALIZOVANÉ ZNĚNÍ

NAŘÍZENÍ VLÁDY

České socialistické republiky č. 34/1986 Sb.,

jak vyplývý ze změn provedených nařízením vlády č. 168/1989 Sb., nařízením vlády č. 195/1995 Sb. a nařízením vlády č. 497/2002 Sb.

o jednorázovém mimořádném odškodňování osob za poškození na zdraví při plnění úkolů požární ochrany

Vláda Československé socialistické republiky nařizuje podle §81 zákona České národní rady č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů:

 § 1

             (1) Jednorázová mimořádná odškodnění náleží:

a)       zaměstnanci právnické osoby nebo podnikající fyzické osoby zařazenému do jednotky hasičského záchranného sboru podniku, členu jednotky sboru dobrovolných hasičů obce, členu jednotky sboru dobrovolných hasičů podniku a členu požární hlídky, který při zdolávání požáru, při cvičení v jednotce požární ochrany nebo při záchranných pracích při živelní pohromě nebo jiné mimořádné události1) anebo v přímé souvislosti s plněním těchto úkolů a

b)       občanu, který při osobní pomoci, kterou poskytl

1.      při zdolávání požáru nebo při záchraně osob nebo majetku při požáru,

2.      při záchranných pracích při živelní pohromě nebo jiné mimořádné události1) jednotce požární ochrany na výzvu velitele zásahu, velitele jednotky požární ochrany nebo s jejich vědomím anebo na výzvu obce,

utrpěl poškození na zdraví, jehož následkem se stal osobou se změněnou pracovní schopností nebo částečně invalidním nebo invalidním (dále jen „poškozený“).

             (2) Jednorázové mimořádné odškodnění podle odstavce 1 se poskytuje ve výši sedminásobku až dvanáctinásobku průměrné nominální měsíční mzdy fyzických osob v nepodnikatelské sféře dosažené podle zveřejněných údajů Českého statistického úřadu za předminulý kalendářní rok (dále jen "průměrná mzda") podle stupně poškození na zdraví a s přihlédnutím k míře ztížení společenského uplatnění, k podílu poškozeného na zdolávání požáru nebo záchranných pracích, jakož i k osobním, rodinným a sociálním poměrům poškozeného.

 § 2

             (1) Jestliže poškozený následkem poškození na zdraví zemřel, náleží jednorázové mimořádné odškodnění jeho manželu a dítěti, které má nárok na sirotčí důchod; v případech odůvodněných osobními, rodinnými a sociálními poměry lze jednorázové mimořádné odškodnění přiznat i jeho rodičům, popřípadě dalším osobám, které na něho byli odkázány výživou.

             (2) Jednorázové mimořádné odškodnění podle odstavce 1 se poskytuje

a)      dítěti poškozeného ve výši šestinásobku průměrné mzdy,

b)      manželu poškozeného ve výši čtyřnásobku průměrné mzdy,

c)      rodičům poškozeného v úhrnné výši čtyřnásobku průměrné mzdy,

d)      dalším osobám, které byly odkázány výživou na poškozeného, do úhrnné výše čtyřnásobku průměrné mzdy.

 § 3

 Jednorázové mimořádné odškodnění podle § 1 a 2 náleží vedle nároků podle předpisů o odškodňování pracovních úrazů.

 § 4

 Toto nařízení nabylo účinnosti dne 1. července 1986.

 

Nařízení vlády č. 168/1989 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 34/1986 Sb., o jednorázovém mimořádném odškodňování osob za poškození na zdraví při plnění úkolů požární ochrany, nabylo účinnosti dnem 1. ledna 1990.

 Nařízení vlády č. 195/1995 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 34/1986 Sb., o jednorázovém mimořádném odškodňování osob za poškození na zdraví při plnění úkolů požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů, nabylo účinnosti dnem 22. září 1995.

 Nařízení vlády č. 497/2002 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 34/1986 Sb., o jednorázovém mimořádném odškodňování osob za poškození na zdraví při plnění úkolů požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů, nabylo účinnosti dnem 29. listopadu 2002.

 

1) § 92 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 203/1994 Sb.

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017