Domů » Soutěže » Dospělí » Klasické disciplíny CTIF » Proběhla první soutěž v Tradičních disciplínách CTIF
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes232
mod_vvisit_counterVčera321
mod_vvisit_counterTento týden1040
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4714
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177769
Proběhla první soutěž v Tradičních disciplínách CTIF Tisk
Středa, 28 Leden 2009 08:33

Proběhla první soutěž v Tradičních disciplínách
CTIF "Svatováclavský pohár SH ČMS"

I v tradičních disciplínách CTIF chceme v roce 2009 uspět.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se na začátku roku 2006 dohodlo, že připraví soutěž v tradičních disciplínách CTIF a to pro družstva, které tyto disciplíny cvičí a již mají své zkušenosti na mezinárodní úrovni, ale hlavně pro ty kdo by se chtěli těmto disciplínám v budoucnosti věnovat. Na mezinárodní soutěž, která se uskuteční v roce 2009 v Ostravě máme možnost nominovat až 10 kolektivů.

Soutěž proběhla dne 30.9. 2006 a to v duchu soutěžním, ale i školícím pro rozhodčí a nové kolektivy. Den před soutěží se na zámku v Bílých Poličanech sešlo na školení rozhodčích 35 účastníků, které proškolili dva rozhodčí s mezinárodní certifikací a to pp. Vlastimil Košťál a Jiří Bláha. Byl probrán soutěžní řád Tradičních disciplín CTIF s jeho doplňky, promítlo se video nácviku disciplín a video z poslední soutěže ve Varaždinu roku 2005.

Dne 30.9. 2006 si rozhodčí praktickým cvičením připravili soutěžní dráhu na stadionu v Dvoře Královém nad Labem a čekalo se na soutěžící. Do soutěže byli přihlášeny družstva SDH Zibohlavy (muži), SDH Chlumec nad Cidlinou (muži 1), SDH Chlumec nad Cidlinou (muži 2) a SDH Bystré v Orlických horách (muži). Jediným družstvem žen bylo družstvo SDH Chlumec nad Cidlinou.

Za překrásného podzimního počasí soutěž začala ukázkou dětského předškolního kolektivu SDH Radvanice a to disciplínou CTIF dětí a požárním útokem. Samotná soutěž začala až po ukázce a to souběžně štafetami i útoky, které jsou v těchto disciplínách bez vody. Rozhodčí i soutěžící se navzájem zkoušeli z pravidel, ale tyto vědomé chyby se jim do konečného součtu bodů nezaznamenávaly a tak po konečném součtu všech bodů a časů bylo konečné pořadí mužů 1. místo SDH Zibohlavy, 2. místo SDH Chlumec nad Cidlinou 1, 3. místo SDH Chlumec nad Cidlinou 2 a 4. místo získali muži z SDH Bystré v Orlických horách. U žen to bylo hned na začátku jasné a to 1. místo SDH Chlumec nad Cidlinou.

Je nám jasné, že touto účastí se nemůžeme moc chlubit, ale na druhou stranu si myslíme, že tato soutěž svůj účel splnila a to tím, že máme proškoleny rozhodčí, přidalo se jedno SDH mužů z Bystrého v Orlických horách a na soutěž se přijelo podívat několik zástupců z SDH, kteří mají zájem cvičit disciplíny CTIF jako např. SDH Vlčnov, SDH ZOO, SDH Nebušice atd. Proto prosím přijměte pozvání na druhý ročník soutěže, který se bude konat na stejném místě dne 29.9. 2007.

Závěrem mi dovolte poděkovat ÚHŠ Bílé Poličany v čele s ředitelem p. Pekárkem, personálu zámku Bílé Poličany v čele s ředitelem p. Karasiewičem, stanici HZS ve Dvoře Královém nad Labem v čele s velitelem Kpt. Bc. Brdičkou Jaromírem, pánům Vlastimilu Košťálovi a Jiřímu Bláhovi, všem rozhodčím a ostatním zúčastněným za významnou pomoc při zorganizování této soutěže a hlavně dětem z SDH Radvanice v čele se svojí vedoucí p. Burdychovou za navození překrásné atmosféry k soutěži.

Aulický Jan ml.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017