Domů » Úsek vnitroorganizační » Zasloužilí hasiči » Zasedání aktivu ZH z 4. 12. 2008
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes94
mod_vvisit_counterVčera548
mod_vvisit_counterTento týden94
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc9626
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096182681
Zasedání aktivu ZH z 4. 12. 2008 Tisk
Úterý, 27 Leden 2009 11:20

Přítomní:

Duzbaba Luboš, Moutelík Zdeněk, Ježil Zdeněk, Hanzal Václav, Štefan Jiří, Třeba Kurt, Wiener František, Košťálek Vlastislav, Dušek Emil, Hučín Antonín, Juřena Stanislav, Sovinský Stanislav, Ing.Richter Karel, Netík Josef, Hladíková Dagmar a Nitra Josef.

Omluvení:

Tauchman František, Culka Josef, Švejda Ladislav a JUDr.Řepiský Miroslav.

Zasedání zahájil a přivítal všechny přítomné dosavadní vedoucí Aktivu Duzbaba Luboš. V úvodu svého vystoupení oznámil svou rezignaci na funkci ze zdravotních důvodů. Pokud se týká kontroly zápisu, tak se vyjádři jednotliví členové Aktivu k jeho plnění.

Ing.Richter Karel. Poděkoval br.Luboši Duzbabovi za dosavadní práci a omluvil jeho ze zdravotních důvodů. Popřál mu hodně zdraví. Bratr Duzbaba dlouhodobě pracoval ve funkcích. Vedení Výkonného výboru SH ČMS doporučilo do funkce vedoucího Aktivu ZH br.Zdeňka Moutelíka, který je znám jako dlouholetý funkcionář a stávající starosta OSH Beroun. Bratr Moutelík byl zástupcem Luboše Duzbaby a je tím nejlepším, kdo může v jeho práci pokračovat. Bratr Moutelík byl pak jednohlasně zvolen novým vedoucím Aktivu ZH.

Zdeněk Moutelík. Poděkoval za zvolení a ujal se řízení zasedání.
Bylo dohodnuto, že jeho zástupcem bude nadále br.Antonín Hučín a zapisovatelem br.Stanislav Sovinský.
Aktiv se bude scházet dvakrát ročně. Dlouho byla vedena diskuse, kde se bude Aktiv scházet. Nakonec bylo rozhodnuto, že se budeme scházet v Praze ve velké zasedací místnosti. Zde budeme mít možnost si vyřídit i řadu věcí s paní Hladíkovou a navíc je to skoro ve středu republiky.

Stanislav Sovinský-MSK: Podal písemnou zprávu o činnosti. Ve všech okresech MSK pracují Aktivy ZH. Jejích činnost se hodnotí dvakrát ročně na zasedání krajského Aktivu a to na jaře a na podzim. Podzimní zasedání krajského Aktivu se koná postupně v určeném okrese za účasti ZH daného okresu. Každý rok uskutečňujeme týdenní rekreaci ZH v ÚHŠ Jánské Koupele spojenou s jednodenním zájezdem do některého okresu. V letošním roce to byla Ostrava, kde jsme navštívili Slezskoostravský hrad, dále jsme byli přijatí na Krajském úřadě hejtmanem Ing.Tošenovským a pak jsme navštívili Hornické muzeum. Každý rok posíláme blahopřání k půlkulatým a kulatým narozeninám jak ZH tak i manželkám ZH při jejích narozeninách. Jednotlivé okresy pak při půlkulatých a kulatých narozeninách navštěvují své ZH s dárkovým balíčkem. Řada ZH je ještě aktivně zapojena do funkci a to jak v KSH, OSH, v okrscích a ve sborech. Pokud se týká kontroly zápisu z minulého zasedání dosud se mi nepodařilo zabezpečit životopisy a fotografie Ing.Karel Richter, JUDr.Karl Richter a Karl Martini.

František Wiener -Ústecký kraj: Uskutečnili jsme setkání ZH se starosty a veliteli. Převzal jsem funkci, ale žádné materiály jsem neobdržel. Snažím se dát dohromady kroniku kraje.

Kurt Třeba-Karlovarský kraj: V mé činnosti se nic nezměnilo, v květnu jsem byl pozván na jednání KSH dále nic. Rovněž z OSH nic nedostávám.

Stanislav Juřena-Zlínský kraj: Zlínský kraj má 69 ZH. Zástupci všech okresů se setkávají s KSH. V každém okrese se Aktivy scházejí. V měsíci květnu se uskutečnila týdenní rekreace v ÚHŠ Jánské Koupele. V rámci kraje i okresu navštěvujeme jubilanty. Jsme jediný kraj kde ředitelem HZS je žena. Doporučujeme, aby na blahopřání SH ČMS pro jubilanty ZH, tam bylo i místo pro podpis vedoucího krajského aktivu. Řada ZH si toto blahopřání nechává zarámovat.

Antonín Hučín-OLK: Co jsme si naplánovali, to jsme splnili. Setkání ZH se uskutečnilo na sv.Hostýně za účasti čelních představitelů sdružení, ministra vnitra a arcibiskupa Olomouckého. Zúčastnili jsme se Mistrovství republiky v požárním sportu v Přerově. Jako zástupce vedoucího Aktivu ZH jsem se zúčastnil několika setkání ZH. Je nutné udržet úctu k udělování titulu Zasloužilý hasič.

Emil Dušek-Pardubický kraj: Každé první pololetí se scházejí ZH po okresech a ve druhém pololetí na úrovní kraje. V říjnu schůzku organizovaly Pardubice, bylo tam asi 200 lidí. Rekreace ZH bylo rozhodnuto, že bude provedena dle okresu. Kraj připravuje Almanach ZH dle okresu.

Václav Hanzal- Jihočeský kraj: Jsem z vás nejstarší. Máme 66 ZH. Schůzky pořádáme za účastí hejtmana JČK. Ze schůzky si každý odváží Pamětní list.

Zdeněk Ježil-Praha: Máme 17 ZH. Účast na schůzkách dle zdravotního stavu ZH. Z vedení SH ČMS by mělo být stanoveno, aby na okresech byly odborné rady historie a muzejnictví.

Jiří Štefan-Plzeňský kraj: Máme 98 ZH. Blahopřání SH ČMS pro ZH nechce kraj zasílat. Scházejí se jen okresní Aktiv Plzeň-jih a Klatovy.

Luboš Duzbaba a Vlastislav Košťálek-Královéhradecký kraj: Bratr Duzbaba setkání ZH kraje se provádí jednou ročně. Bere si to na starost jeden z okresu. Na tomto setkání je zabezpečen i program. Předal materiály Aktivu ZH novému vedoucímu Aktivu ZH při SH ČMS br.Moutelíkovi. Dále pokračoval bratr Košťálek. Měli bychom pracovat dle Statutu ZH. Provedl další informaci co všechno zabezpečují pro ZH v Královéhradeckém kraji. Neopomenul zkritizovat, že jsme na zasedání přijeli v civilu, jestli se stydíme za stejnokroj.

Zdeněk Moutelík-Středočeský kraj: Ve středočeském kraji svoláváme krajská aktiv dvakrát ročně. Velmi dobře nám pracují okresy se ZH.

Josef Netík-náměstek starosty SH ČMS: Reagoval na připomínky nanesené některými členy Aktivu. Ubezpečil je, že projedná se starosty krajů, aby více se zabývali činnosti a problematikou ZH, hlavně tam, kde pokulhává spolupráce s vedoucím Aktivu ZH. Dále informoval, co všechno bylo provedeno SH ČMS v uplynulém roce a co se připravuje v roce 2009. Největší akce však bude mezinárodní hasičské soutěže CTIF ve dnech 20.-26.7.2009 v Ostravě. Poděkoval členům Aktivu za dosavadní práci a popřál jím do nového roku 2009 hodně zdraví jak členům Aktivu, tak i jejích rodinným příslušníkům.

Závěr.

Provedl vedoucí Aktivu bratr Zdeněk Moutelík.

  • Aktiv se bude scházet dvakrát ročně v Praze.
  • Nutno pracovat dle Statutu Aktivu Zasloužilých hasičů – viz příloha.
  • Nutno dodat JUDr.Řepiskému fotografie a životopisy k funkcionářům uvedeným v zápise ze zasedání Aktivu dne 4.-5.května 2008.
  • Zápisy ze zasedání krajských Aktivů zasílat vedoucímu br.Moutelíkovi.
  • Zprávu o činnosti, kterou budete předkládat na zasedání Aktivu při SH ČMS mít připravenou písemně a předat do zápisu.

Závěrem bratr Moutelík poděkoval všem přítomným za činnost v roce 2008 a do nového roku jím popřál mnoho úspěchů a zdraví při jejích činnosti.

Zapsal: Sovinský Stanislav

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017