Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Vedení Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 6.1. 2009, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes101
mod_vvisit_counterVčera321
mod_vvisit_counterTento týden909
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4583
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177638
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 6.1. 2009, Praha Tisk
Úterý, 27 Leden 2009 10:57

Přítomni: starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS Ing. Monika Homolková-Němečková, Doc. Ing. Václav Liška, Lubomír Janeba, Ing. Jan Karger, Josef Netík, předseda ÚKRR PhDr. Josef Juráň, poradce starosty Ing. Ivan Jirota, ředitel Kanceláře SH ČMS Bc. Jan Aulický, ředitel ÚHŠ B.P. Vojtěch Pekárek, ředitel CHH Přibyslav Jiří Pátek

Přizván: Josef Nitra vedoucí úseku správy majetku a tiskový mluvčí SH ČMS

1) Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, všem popřál vše nejlepší do nového roku, přednesl přítomným program a požádal o připomínky a náměty. Vedení program schválilo.

2) Příprava jednání VV SH ČMS

- starosta předložil Vedení pozvánku na jednání VV SH ČMS. Pozvánky se budou rozesílat dne 7. 1. 2009.

  • v pozvánce na jednání VV SH ČMS nejsou v programu žádné mimořádné body. K bodům 3, 5, 6, a 7 jsou vypracovány písemné zprávy a k ostatním bodům budou informace ústní. Do programu byl dán bod č. 2 s odbornou přednáškou plk. Dr. Ing. Zdeňka Hanušky a seznámení s pracovištěm OPIS
  • k bodu č. 5 „Stížnosti a náměty , souhrnná zpráva za rok 2008“ byl materiál zpracovaný ředitelem Kanceláře a předsedou ÚKRR předložen Vedení písemně a to ho vzalo na vědomí
  • ke stížnosti starosty KSH Plzeňského kraje, vedení ukládá Kanceláři SH ČMS dát dotaz na OSH Praha - východ zda je p. Pokorný starosta organizační jednotky a neporušuje tím Stanovy SH ČMS čl. 51
  • Vedení pozvánku schválilo

3) Kontrola plnění usnesení

  •  
    • usnesení 60/2008 – program evidence od firmy AP-net byl vyhodnocen jako špatný a s firmou byla vypovězena spolupráce. Nyní Kancelář SH ČMS navázala spolupráci s p. Studníkem, který pro SH ČMS a VPO dělal program Kancelář pro obec. Na novém programu již pracuje a první náměty představí do konce ledna 2009
    • susnesení 71/2008 – ediční plán byl zpracován Kanceláří SH ČMS a čeká se pouze na další vyspecifikování jednotlivých námětů
  • - starosta SH ČMS zhodnotil kontrolu plnění usnesení, kde konstatoval, že usnesení se daří plnit.
  • Vedení k tomuto materiálu nemělo žádné další připomínky

4) Činnost Kanceláře SH ČMS, ÚHŠ, CHH a Nadace

- Bc. Aulický - materiál předložen písemně a proto zdůraznil pouze odlišnosti od minulého roku, které se Kanceláří SH ČMS musí zajistit a to:
  • spolupracovat s ČNV CTIF při přípravě a samotném zajištění XIV. mezinárodní hasičské soutěže a XVII. mezinárodní soutěže hasičské mládeže v Ostravě 2009
  • podílet se na přípravě IV. řádného sjezdu SH ČMS
  • - p. Pekárek - materiál předložil písemně a to ve formě zprávy o činnosti ÚHŠ B.P. za rok 2008. Plán kurzů byl stanoven na 600 posluchačů a byl překročen o 496 posluchačů. Mimo školení ještě ÚHŠ zajišťovala další akce pro SH ČMS a jeho organizační články. Finanční oblast je vyrovnaná a v současné době se škola i s dotací uživí.

    -p. Pátek - materiál předložil písemně a to ve formě zprávy o činnosti CHH Přibyslav. Stálá výstava je otevřena celoročně a zámek v minulém roce navštívilo 6 285 osob. Neustále se výstava upravuje a mění se některé expozice. Proběhla rekonstrukce koňské hasičské stříkačky z roku 1822. Za účasti CHH se konalo několik velmi významných akcí a CHH bylo oceněno za svoji aktivní činnost Záslužnou medailí nejvyššího stupně kraje Vysočina.

    - Ing. Karger - materiál předložil písemně a to ve formě zprávy o činnosti ÚHŠ J.K. ze kterého se dá vyzdvihnout nárůst posluchačů při odborné přípravě, kdy bylo proškoleno 1 476 osob, nárůst finančních prostředků a zisk školy. UHŠ J.K zajišťuje a realizujeme U3V a to ve spolupráci s UHŠ B.P., pokračování aktivit v projektu MOST, základní odbornou přípravu studentů VŠB a též projekt R2H. Stále se snažíme podávat různé granty a zatím se nám to daří. Škola funguje s personálním obsazením dobře a v současné době máme naplánováno obsazení všech víkendů až do prázdnin. Dne 20. 3. 2009 bude provedeno zakončení obou běhů U3V na VŠB Ostrava. .

    - p. Pátek – Nadace na podporu hasičského hnutí v minulém roce plnila všechny stanovené úkoly dané jí správní radou. Z nadace bylo rozděleno ze 123 žádostí 62 od různých žadatelů 646 000,- Kč. Výroční zpráva se teprve připravuje, ve které budou zveřejněny všechny poskytnuté granty i jména dárců.

    - PhDr. Juráň vznesl připomínku, že dle ÚKRR stále není schválená koncepce vzdělávání členů SH ČMS.

Usnesení Vedení:
  • Vedení vyslovuje poděkování všem ředitelům a zaměstnancům Kanceláře SH ČMS, ÚHŠ, CHH a Nadace za zabezpečování stanovených úkolů v roce 2008.
  • k materiálu Návrh hlavních úkolů Kanceláře SH ČMS na rok 2009, dodat do 16.1. 2008 připomínky na mailovou adresu ředitele Kanceláře.
  • Vedení odsouhlasilo zaslání zálohy 200 000,- Kč na provoz CHH Přibyslav
  • Vedení odsouhlasilo udělení odměny ředitelům ÚHŠ a řediteli CHH ve výši jednoho měsíčního platu
  • Vedení ukládá Ing. Kargrovi znovelizovat koncepci vzdělávání členů SH ČMS, která již byla ve VV SH ČMS na začátku volebního období projednávána. Tuto koncepci předložit na nejbližším VV SH ČMS

5) Příprava XII. Reprezentačního plesu

- Bc. Aulický – informoval, že ples se bude konat v kulturním centru ve Starém Městě okr. Uherské Hradiště dne 7. března 2009. Na OSH Uherské Hradiště se pravidelně schází plesový výbor, který intenzivně na přípravách pracuje. Rozpočte plesu zatím není vypracován, ale jako spolupořadatel jsme se zavázali uhradit nájem kulturního centra, raut pro pozvané hosty a vstupenky pozvaných hostů.
  • vedení ukládá Kanceláři SH ČMS vypracovat seznam zvaných hostů do kterého se zahrnou ministři vnitra a školství, všichni poslanci a senátoři okolních okresů, vedení města Benešov a Týnce nad Sázavou, ředitelé HZS krajů, starostové KSH, vedení GŘ HZS, VV SH ČMS a zástupci partnerských a sponzorských organizací.
- Bc. Aulický dále informoval, že již byla obdržena odpověď od OSH Příbram na pořádání plesu v roce 2010 v Rožmitále pod Třemšínem. VV OSH Okresu Příbram nepodporuje aktivitu okrsku č. 9 v Rožmitále pod Třemšínem.
  • Vedení vzhledem k žádosti okrsku č. 9, kde je podpora vyjádřena, jak od KSH středočeského kraje tak od HZS Příbram doporučuje Kanceláři SH ČMS prověřit možnosti okrsku č. 9. a trvající podporu výše uvedených

6) Přehled zahraniční spolupráce SH ČMS v roce 2008 a předpoklad na rok 2009

- ing. Richter tento materiál byl Vedení předložen v písemné formě. V materiálu je zhodnocena zahraniční spolupráce v roce 2008 a vzhledem k pořadatelství mezinárodní hasičské soutěže v Ostravě 2009 není nastíněn žádný zahraniční předpoklad na rok 2009. Vedení se bude rozhodovat dle aktuelních pozvánek od zahraničních partnerů, které během roku 2009 přijdou.
  • Vedení vzalo materiál na vědomí a uložilo náměstkům dodat případné připomínky do 16.1. 2008 připomínky na mailovou adresu ředitele Kanceláře.

7) Ediční činnost (záměr na rok 2009)

Bc. Aulický připomenul, že tento bod byl již projednán v kontrole plnění usnesení.

8) Informace členů vedení – různé

- Ing. Richter informoval, že se již začínají vracet odpovědi od nově zvolených hejtmanů. Vesměs se jedná o velice pozitivní odpovědi, kde nám hejtmani vyslovují podporu.

Doc. Ing. Václav Liška vznesl připomínku, zda by nebylo vhodné další vedení udělat v UHŠ J.K. jako dvoudenní a sloučit jednání vedení ze 17. 2. a 10. 3. 2009 v jedno.

  • Vedení odsouhlasilo návrh a další vedení svolává ve dnech 24. – 25. 2. 2009 do UHŠ J.K.
- Bc. Aulický informoval, že OSH Jablonec nad Nisou bude pořádat halovou soutěž v disciplínách běh na 100m s překážkami a štafeta 4x100m s překážkami ženy a muži Jablonecká hala. Starostka žádá vedení SH ČMS o finanční podporu min. v té výši která se dávala dosud.
  • Vedení odsouhlasilo na soutěž 25 000,- Kč
- Bc. Aulický dále informoval Vedení, že na základě jednání ČNV CTIF byly ustaveny dvě družstva žen v požárním sportu, a to jako reprezentace SH ČMS B a C. Jejich vedením byli pověřeni Ing. Karel Nolč a Libor Vojta. Jejich příprava a samotné účinkování na mezinárodní soutěži v Ostravě 2009 bude financováno z vlastních zdrojů. Trenérům byl zaslán dopis s podmínkami a zatím se neozvali.
  • dále informoval, že reprezentace SH ČMS v PS mužů bude mít ve dnech 23. – 26. 1. 2009 soustředění v Příbrami a že ve dnech 12. – 15. 2. 2009 proběhne společné soustředění reprezentace mužů a žen v Kořenově.
  • dále informoval, že je ve dnech že 20. 2. 2009 bude ÚORV, která zabezpečí i zkoušky Strojník a Hasič I. stupně a že ve dnech 23. – 25. 1. 2009 a 27. 2.- 1.3. 2009 proběhne kurz pro získání kvalifikace rozhodčí instruktor.
Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání a popřál šťastnou cestu domů.

Zapsal dne 6. 1. 2009 Bc. Jan Aulický

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017