Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes191
mod_vvisit_counterVčera294
mod_vvisit_counterTento týden485
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4159
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177214
Záznam z 20. 8. 2016 Tisk
Čtvrtek, 06 Říjen 2016 08:06

Záznam z  4. zasedání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS, které se konalo dne  20. 8. 2016 v Ostravě Vítkovicích

 

Přítomni:        J. Bochňák - předseda ÚKRR, K. Barcuch - místopředseda ÚKRR, J. Dvořák, J. Kumpán, J. Juráň P., V. Štefl, J. Jemelka

Omluveni:      D. Bittnerová, M. Bělohlávek, B. Biegler, P. Lamoš, F. Malý, J. Říha, A. Vovsík

za Kancelář SH ČMS: I. Jirota,

 

Jednání bylo svoláno jako řádné. Pozvánka obsahovala tento program:

  1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, projednání a schválení programu jednání
  2. Kontrolní akce a šetření ÚKRR
  3. Prognóza plnění rozpočtu 2016 a informace ke stavu přípravy návrhu rozpočtu na rok 2017
  4. Informace k hospodaření organizací s majetkovou účastí SH ČMS
  5. Informace k přečíslování subjektů v rámci SH ČMS a hromadné vydání členských průkazů
  6. Projednání dopisů SDH Stará Červená Voda
  7. Různé (rozprava, sledování závěrečných disciplin MS PS Ostrava 2016)

K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Předseda ÚKRR Jan Bochňák v 10,00 konstatoval, že  ÚKRR není usnášení se schopná (přítomno 7 členů ze 14), proto ve smyslu čl. 9 odst. 1b Stanov SH ČMS stanovil zahájení na 11,00 hod. V 11,00 hod. jednání J. Bochňák zahájil, přivítal přítomné členy ÚKRR jejichž počet se nezměnil a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky). Program jednání byl schválen jednomyslně. Zapisovatelem byl zvolen Ivan Jirota, ověřovateli Josef Dvořák a Karel Barcuch.

2. Kontrolní akce a šetření ÚKRR

2.1 Usnesením ÚKRR č. 3/2016 byl kontrolní skupině ve složení K. Barcuch, J. Kumpán a M. Bělohlávek uloženo podat informaci o dokončení kontroly u MěSH Plzeň město a SDH Skvrňany. K. Barcuch učinil několik pokusů o sjednání termínu kontroly, ale prozatím bez úspěchu.

Úkol 3/2016 trvá

2.2. Účast členů ÚKRR v inventarizačních komisích SH ČMS, CHH Přibyslav, ÚHŠ Bílé Poličany a Jánské Koupele se uskutečnila dle Příkazu starosty SH ČMS, inventarizace byly včas a řádně dokončeny a podána přiznání k dani z příjmů za jednotlivé subjekty.

 

2.3. Kontrolní akce OSH v jednotlivých krajích se postupně rozbíhají. Na tomto úkolu spolupracují členové ÚKRR se členy VV za příslušný kraj. Probíhá kontrola OSH Rychnov nad Kněžnou (Královéhradecký kraj) a OSH Vsetín (Zlínský kraj), žádná kontrola doposud nebyla ukončena a zápis zaslán na Kancelář SH ČMS.

 

2.4 Kontrolní skupina ve složení K. Barcuch a P. Lamoš dokončila kontrolu vyúčtování V. sjezdu SH ČMS, nebyly zjištěny závady, zápis z kontroly uložen v Kanceláři SH ČMS.

 

ÚKRR vzala informaci o průběhu kontrolních akcí na vědomí

3. Prognóza plnění rozpočtu 2016 a informace ke stavu přípravy návrhu rozpočtu na rok 2017

Materiál byl zaslán písemně předem, doplňující informaci přednesl I. Jirota. Uvedl, že došlo k několika odchylkám v tvorbě a čerpání rozpočtu na rok 2016 (především v souvislosti s pořádáním Mistrovství světa v požárním sportu a vydáním nových členských průkazů) a proto se navrhuje jeho změna, která by měla být předložena podzimnímu shromáždění starostů. Návrh rozpočtu na rok 2017 je zpracován a obsahuje očekávané potřeby SH ČMS v příštím roce. Bude projednán ve Vedení a Výkonném výboru SH ČMS.                                                                                                                                           ÚKRR vzala informaci na vědomí

4. Informace k hospodaření organizací s majetkovou účastí SH ČMS

Stručnou informaci podal I. Jirota. Uvedl, že obě organizace - Hasičská vzájemná pojišťovna a Fire Edit - hospodaří  v souladu se schválenými ukazateli.

 

ÚKRR vzala informaci na vědomí

5. Informace k přečíslování subjektů v rámci SH ČMS a hromadné vydání členských průkazů

P. Jirota uvedl, že nové číslo člena bude devítimístné, z toho první tři místa budou vyjadřovat číslo kraje a okresu, další tři číslo sboru v rámci okresu v pořadí od nejstaršího po nejmladší a další tři číslo člena v rámci sboru od člena s nejdelším členstvím po nejkratší členství. Při přestupu člena do jiného sboru mu bude přiděleno nové číslo. Původní číslo nebude nikdy znovu použito. Na podzimním shromáždění starostů OSH budou předány nové členské průkazy, pro všechny členy, ve velikosti kreditní karty. Bude dodán i spotřební materiál s předseknutými čistými průkazy formátu A4  160 g/m2. Přímo z programu bude možné tisknout průkazy na většině laserových a inkoustových tiskáren.

 

ÚKRR vzala informaci na vědomí

 

6. Projednání dopisů SDH Stará Červená Voda

Na minulém jednání ÚKRR 22.4.2016 bylo k uvedené problematice konstatováno:  "Stížnost na jednání starostky OSH Jeseník je nejasná  a  ÚKRR doporučila, aby se jí zabývala především okresní a krajská kontrolní a revizní rada".

Členům ÚKRR byly zaslány pro informaci všechny materiály včetně stanoviska VV OSH Jeseník a zápis z kontroly OKRR v SDH Stará Červená Voda. Oba dopisy z SDH Stará Červená voda a VV OSH Jeseník ze dne 5.4. a 30. 5.( datum přijetí) jsou velice nejasné,  a proto  ÚKRR

pověřuje :

OKRR okresu Jeseník,  aby ve spolupráci s KKRR Olomouckého kraje (které jsou uvedeny v předmětných dopisech) , společně provedli řádné prošetření záležitostí,

Z: předseda KKRR Olomouckého kraje Josef Jemelka  a  předseda OKRR okresu Jeseník                                                                                               T:  12/2016

 

7. Různé, závěr

Předseda ÚKRR jednání v 13,55 hod. ukončil, poděkoval členům za aktivní přístup k projednávané problematice a pozval je na sledování závěrečných disciplin na MS v PS na městském stadionu Ostrava Vítkovice.

 

 

 

 

 

Zapsal:            Ivan Jirota

 

Ověřili:           Karel Barcuch v. r.

Josef Dvořák v. r.

 

plakat chp-2017