Domů » Zahraniční vztahy » Výjezdy » Výročí nejstaršího hasičského sboru v Německu
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes260
mod_vvisit_counterVčera618
mod_vvisit_counterTento týden1143
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc7142
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180197
Výročí nejstaršího hasičského sboru v Německu Tisk
Úterý, 26 Červenec 2016 10:33

Čeští hasiči na oslavách 175. výročí vzniku nejstaršího hasičského sboru v Německu, v Míšni

Delegace českých hasičů ve složení starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstek starosty Luboš Janeba a Ing. Oldřich Lukš  se ve dnech 15. − 17. července 2016 na pozvání Zemského hasičského svazu Sasko (dále jen LFV Sachsen e.V.) zúčastnila 14. generálního shromáždění tohoto svazu, 4. zemského dne mladých hasičů, jehož součástí byla 14. soutěž mladých hasičů, a konečně i oslav 175. výročí vzniku hasičského sboru města Míšeň.

Na setkání se saskými hasiči jsme hovořili o požární ochraně a aktuální situaci v hasičských svazech. Večer jsme se zúčastnili přijetí u primátora města Míšeň a prohlédli si expozici fotografií ze života hasičů a hasičské mládeže. Poté jsme společně přešli na náměstí k místní katedrále, kde vrcholil pochodňový pochod hasičské mládeže.

Druhý den jsme vyrazili do radničního sálu, kde bylo, po uvítání předsedou LFV Sachsen e.V., zahájeno generální shromáždění. Starosta Richter s náměstkem Janebou předali starostovi LFV Sachsen e.V. pro zemský svaz medaili Za mezinárodní spolupráci II. stupně adjustovanou v zaskleném nosiči společně s dekretem a pamětní stuhu na prapor sboru dobrovolných hasičů města Míšeň. Následně jsme zhlédli přehlídku hasičských vozidel a navštívili muzeum města Míšně, kde byla instalována výstava o historii saských hasičíců od začátků v polovině 19. století až do současnosti.

Po návštěvě muzea jsme se vrátili na radnici, kde proběhlo ocenění řady saských hasičů záslužnými kříži a medailemi. Slavnostnímu aktu byl rovněž přítomen prezident celoněmeckého hasičského svazu, který v rozhovoru s představiteli SH ČMS projevil zájem navštívit Českou republiku a poznat naši požární ochranu. Dále pak bylo diskutováno prohloubení vzájemné spolupráce. V neděli byly jednotlivé akce postupně uzavírány.

 

Oldřich Lukš

 

plakat chp-2017