Domů » Zprávy ze SH ČMS » Den hasičstva na Hradčanském náměstí
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes225
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1305
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4979
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178034
Den hasičstva na Hradčanském náměstí Tisk
Čtvrtek, 05 Květen 2016 12:18

Den hasičstva

U příležitosti svátku svatého Floriana se ve středu 4. Května na Hradčanském náměstí uskutečnila oslava Dne hasičstva. Oslavy připravilo Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Nosnou myšlenkou celé akce bylo představit hasiče v celém spektru – hasiči profesionální i dobrovolní, podnikoví i vojenští.

Den hasičstva byl zahájen položením věnců k pomníku Tomáše Garrigue Masaryka, čímž byl vzdán hold prvnímu prezidentovi naší země. Věnce položili pan Milan Štěch, předseda Senátu parlamentu České republiky, pan Bohuslav Sobotka, předseda vlády České republiky, pan brig. gen. Drahoslav Ryba, generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky a pan Karel Richter, starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Součástí akce byl také slavnostní slib dvě stě padesáti nových příslušníků HZS ze všech krajů České republiky za přítomnosti vysokých vládních a ústavních činitelů a představitelů významných institucí.

Práci hasičů ocenili přítomní hosté ve slavnostních projevech - generální ředitel HZS ČR Drahoslav Ryba, předseda Senátu Milan Štěch, předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, předseda Výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Roman Váňa, předseda Podvýboru pro integrovaný záchranný systém a pro prevenci kriminality Poslanecké sněmovny Václav Klučka, arcibiskup Dominik Duka, prezident Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky Alexander Nejedlý a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter.

Na slavnostní slib navazovaly moderované ukázky vybavení a práce hasičů z řad HZS, jednotek sborů dobrovolných hasičů, hasičských jednotek podniků a hasičské jednotky Armády České republiky. Svoji činnost prezentovali také mladí hasiči.

V rámci Dne hasičstva byl uniformovaným hasičům umožněn vstup zdarma do Národního technického muzea na Letné.

Den hasičstva byl symbolicky zakončen mší za živé i zemřelé hasiče v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha sloužená kardinálem Dominikem Dukou, které se zúčastnilo na dva a půl tisíce hasičů z celé republiky.

Jaroslava Čečrdlová

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017