Domů » ČHP 2017 » Finále Českého halového poháru
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes383
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1463
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5137
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178192
Finále Českého halového poháru Tisk
Úterý, 15 Prosinec 2015 15:40

Třetí adventní víkend se v atletickém tunelu v Ostravě konalo závěrečné kolo Českého halového poháru v běhu na 60 m s překážkami pro mladé hasiče. Seriál tří závodů odstartoval v březnu v Jablonci nad Nisou, pokračoval v Praze Memoriálem Marty Habadové v listopadu a finále tentokrát hostila Ostrava.

Masově obsazený závod, který v průměru čítal 500 závodníků na kolo, ukázal obrovský zájem dětí a mládeže o tento moderní technický sport.

Běh na 60 m s překážkami je jedinou individuální disciplínou požárního sportu mládeže.  Na dráze dlouhé šedesát metrů jsou postupně rozestavěny překážky přeskokové a přeběhové v podobě kladiny. Úkolem závodníka je nejen tyto překonat, ale v průběhu běhu ještě vytvořit hadicové vedení.

Časy vítězů svědčí o tom, že na startu se sešla naprostá špička, hodnoceno nejen z pozice požárního sportu, ale i atletických schopností a dovedností.

 

Mladší dívky

Vítězkou kategorie mladších dívek do 11 let se stala Valentýna Homolková ze Sboru dobrovolných hasičů Písková Lhota z okresu Nymburk, která se ve finálovém závodě v Ostravě, díky svému členství ve sportovním klubu Atletika Poruba, mohla cítit tak trochu jako doma. Valentýna předvedla tři vyrovnané výkony, přičemž dva z nich znamenali zlepšení jejího osobního rekordu na 14,61 s.

Starší dívky

Vítězkou kategorie starší dívky do 15 let se po velkém boji stala Anežka Švrčková ze Sboru dobrovolných hasičů Raškovice z Moravskoslezského kraje. I Anežce nejlépe sedl závod v Ostravě, ve kterém zvítězila v základním kole, z Jablonce si přivezla 2. místo a v Praze stačil její výkon na 4. příčku.

Mladší chlapci

Zatímco v kategorii dívek se v letošním ročníku halového poháru celkové výsledky, zejména u starší kategorie, měnily v každém kole, kategorii mladších i starších chlapců ovládli dva suverénní závodníci. Ve startovním poli do 11 let se v úžasné formě představil Tomáš Štinčík z DHZ Svit, který vyhrál všechny tři závody, v Ostravě navíc nejlepším halovým výkonem sezóny 13,26 s doslova šokoval všechny přítomné.

Starší chlapci

Ve starší kategorii se naprosto stejným způsobem zableskl Patrik Linhart ze Sboru dobrovolných hasičů Hajnice z Královéhradeckého kraje, který v závěrečném kole potvrdil roli favorita a zvítězil nejen v základním kole, ale i ve finálových vyřazovacích bězích.

II. ročník Českého halového poháru jednoznačně ukázal, že výkony malých závodníků se závratným tempem zlepšují, a že požární sport se těší stále vyšší oblibě již od útlého věku.

III. ročník tohoto halového seriálu mládeže odstartuje opět v březnu 2016 v Jablonci nad Nisou.

 

Odkzay:

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017