Domů » Soutěže » Mládež » Mistrovství ČR hry Plamen a soutěže dorostu » Malí hasiči mají své mistrovství v Edenu - den třetí
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes203
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2252
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8251
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181306
Malí hasiči mají své mistrovství v Edenu - den třetí Tisk
Sobota, 11 Červenec 2015 06:56

Třetí den mistrovství probíhaly sportovní disciplíny podle pravidel hry Plamen (dětí do 15 let).

Hra Plamen je celorepubliková soutěž pro děti školního věku. Její náplní jsou vědomostní, dovednostní a sportovní disciplíny s tématikou požární ochrany. Sportovní disciplíny vycházejí z požárního sportu a jsou upraveny úměrně věku dětí. Vyhlašovatelem hry Plamen je v České republice Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Štafeta 4x60 metrů s překážkami - družstvo je rozděleno na dvě štafety po 4 závodnících. Každý z členů štafety zdolává jeden ze 4 úseků: přeběhnutí kladiny, zdolání překážky, přemístění přenosného hasícího přístroje, zapojení požárních hadic. Po každém úseku si mezi sebou jednotliví členové štafety předávají proudnici, kterou poslední člen (zapojující hadice) dopraví do cíle.

Štafeta požárních dvojic - štafeta je pětičlenná. Velitel pouze obíhá dráhu. První dvojice na dráze zapojuje hadici na hydrant a proudnici. Následná dvojice poté naopak hadici odpojuje, smotává a odnáší do cíle.

Běh na 60 metrů s překážkami - je soutěž jednotlivců, výsledky se současně započítávají do celkového pořadí družstev. Závodník startuje s proudnicí, po startu překonává překážku, uchopí dvě hadice, přebíhá s nimi kladinu, hadice spojuje, připojuje je na rozdělovač a s připojenou proudnicí probíhá cílem.

Požární útok je královskou disciplínou hry Plamen i celého požárního sportu. - Provádí ho 7 členů družstva. Po odstartování běží celé družstvo od startovní čáry k základně s nářadím. Členové mají rozděleny úkoly - část má na starost připevnění sacího koše a nasání vody z nádrže, druhá část zapojuje hadice typu B a C na stříkačku, rozdělovač a proudnice. Oba proudy potom dobíhají k terčíkům, které musí zdolat nastříkáním potřebného množství vody. Disciplína je ukončena teprve, pokud jsou oba proudy úspěšné.

 

Pořadí v požárním útoku: 1. SDH Písková Lhota 2. SDH Bludov 3. SDH Mysločovice

celkové pořadí hry plamen: 1. SDH Poniklá 2. SDH Brada-Rybníček 3. SDH Bludov

Celkový přehled výsledků naleznete na www.dh.cz.

 

Mgr. Vít Pernica
tiskový mluvčí soutěže
tel.: 603 196 571

plamen_01 plamen_02 plamen_03 plamen_04 plamen_05 plamen_06 plamen_07 plamen_08 plamen_09 plamen_10 plamen_11 plamen_12 plamen_13 plamen_14 plamen_15 plamen_16 plamen_17 plamen_18 plamen_19 plamen_20 plamen_21 plamen_22 plamen_23 plamen_24 plamen_25 plamen_26 plamen_27 plamen_28 plamen_29 plamen_30 plamen_31 plamen_32

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017