Domů » Zprávy ze SH ČMS » Sešli se noví starostové okresních sdružení
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes160
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1240
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4914
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177969
Sešli se noví starostové okresních sdružení Tisk
Pátek, 24 Duben 2015 09:17

alt

V Centru hasičského hnutí v Přibyslavi se 24. dubna 2015 sešli starostové okresních sdružení na svém předsjezdovém shromáždění. V předvečer této významné akce zde jednali členové Výkonného výboru SH ČMS a Kontrolní a revizní rady SH ČMS, aby završili přípravu jarního Shromáždění starostů a projednali mimo dalšího stav příprav V. sjezdu SH ČMS a jednotlivých mistrovství republiky v požárním sportu a tradičních disciplínách CTIF. Výkonný výbor konstatoval, že přijatý harmonogram příprav V. sjezdu je plněn a nevyskytují se překážky k jeho budoucímu celkovému naplnění. 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

Již od časných ranních hodin se do prostor přibyslavkého zámku začaji sjíždět starostové OSH z celé republiky. Někteří jako znovuzvolení nedávnými okresními shromažděními delegátů, jiní zde byli ve své nové funkci poprvé. Na shromážděních delegátů v 77 okresech bylo celkem zvoleno 30 nových starostů OSH a ve čtrnácti krajích 7 nových starostů KSH. Hned na uvítanou se podrobili rituálu fotografování a budete mít možnost se se všemi seznámit v příštím čísle Alarm Revue.

S hlavním referátem vystoupil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, který zhodnotil uplynulé období od podzimního jednání a připomněl mimo jiné i nejpalčivější problémy, které se naše sdružení snaží řešit. Nejdůležitější v tom je finanční a materiální zabezpečení jednotek SDH obcí a další činnosti dobrovolných hasičů.

"Připomínám, že 'hasičina' v obci však není jen o 'ohni'," řekl starosta Richter. "Je zde řada činností zabezpečovaná našim členstvem ve prospěch celé obce a potažmo celé společnosti. Proto si zasloužíme nejen verbální, ale i finanční podporu pro práci s mládeží, přes plnění úkolů ochrany obyvatelstva a preventivní výchovnou činnost, po zachování historických tradic, a také i na kulturní společenskou činnost. Bez dobrovolných hasičů by mnohé obce nežily."

Účastníci jednání si v dalším vyslechli zprávy o hospodaření SH ČMS za rok 2014 a o činnosti Ústřední kontrolní a revizní rady. Byla jim podána také informace k novému Občanskému zákoníku, zejména v souvislosti s přeregistrací SDH - pobočných spolků. V programu nechyběly ani doklady o činnosti a hospodaření společností s vlastnickým podílem SH ČMS. Proto zde byli pozvání představitelé HVP, a.s. a Fire Edit, s.r.o.

Důležitým bodem bylo projednání a přijetí návrhů dokumentů pro jednání V. sjezdu SH ČMS, tedy programu činnosti SH ČMS, program sjezdu, jednacího řádu a volebního řádu sjezdu a návrh na usnesení sjezdu. Byl projednán a schválen doplněk Statutu čestných titulů a vyznamenání.

Slavnostní ráz dne přidalo bezpochychyby předání funkčního označení novým starostům KSH a OSH.

Přítomní starostové mimo jiné obdrželi také Výroční zprávu SH ČMS za rok 2014, ze které se mohli dozvědět, že členská základna měla k 31. prosinci 2014 348 481 evidovaných členů v 7783 sborech. Z tohoto počtu je 50 248 mladých hasičů do 18 let.

 

plakat chp-2017