Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes39
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1288
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6201
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172012
Zápis z 7. 4. 2015 Tisk
Pondělí, 20 Duben 2015 09:25

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS konaného dne 7. 4. 2015 v Praze

 

Přítomni: starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS Lubomír Janeba, Ing. Markéta Stržínková, Ing. Jaroslav Salivar, Ing. Monika Němečková, Ing. Jan Karger, Doc. Ing. Václav Liška, předseda ÚKRR PhDr. Josef Juráň, poradce starosty Ing. Ivan Jirota, ředitel Kanceláře SH ČMS Ing. Jan Aulický.

1) Zahájení
Zahájil starosta Ing. Richter, přivítal přítomné a přednesl přítomným program dle pozvánky a požádal o připomínky a náměty.
■ Vedení program schválilo.


2) Kontrola plnění usnesení
- Ing. Richter zhodnotil kontrolu plnění usnesení, kde konstatoval, že usnesení se od posledního jednání VV SH ČMS pouze doplnilo a usnesení se plní dle možností celého sdružení. K usnesení č. 14/2015 konstatoval, že je vypracovaný materiál od DR HVP, a.s. a ekonomického oddělení kanceláře SH ČMS k reakci na materiál pojistného matematika HVP, a.s. Mgr. Drápala.
■ Vedení k tomuto materiálu nemělo žádné další připomínky


2) Příprava jednání VV SH ČMS a Shromáždění starostů OSH
- Ing. Richter předložil pozvánku na jednání VV SH ČMS 23. 4. 2015. Toto jednání se uskuteční v předvečer jednání SS OSH od 16:00 hod.
Ing. Richter předložil pozvánku na jednání SS OSH 24. 4. 2015. Toto jednání se uskuteční dle plánu práce v pátek. Vedení navrhl změnit pořadí projednávání bodů, kdy přednáška k NOZ bude jako pátý bod a ne jako osmý bod.
■ Vedení schválilo pozvánku na jednání VV SH ČMS a změnu pořadí projednávaných bodů na SS OSH.


3) Výsledky hospodaření společností s vlast. Podílem SH ČMS za rok 2014
- Ing. Richter krátce pohovořil o hospodaření HVP, a.s. kdy před auditem je hospodářský výsledek + 9,3 mil Kč a roční předpis pojistného 580 mil. Kč. a hospodářský výsledek Fire-edit, s.r.o. je vyrovnaný.


4) Příprava V. sjezdu SH ČMS
- p. Janeba informoval, že jsou připraveny dokumenty k předložení SS OSH, a to jednací řád V. sjezdu, program V. sjezdu, návrh usnesení V. sjezdu které budou předloženy dle jejich schválení VV SH ČMS 29. 1. 2015 a 26. 3. 2015. Ovšem po minulém jednání VV SH ČMS dorazilo několik připomínek k volebnímu řádu V. sjezdu. K těmto připomínkám se vedla rozsáhlá diskuse, která se uzavřela s tím, že tento volební řád byl schválen na jednání VV SH ČMS 29. 1. 2015 a v tomto znění bude předložen na SS OSH 24. 4. 2015.
p. Janeba dále navrhl, aby na V. sjezd SH ČMS byl pozván Doc. Kvarčák a zástupci SDH Velvary, Kylešovice a Zákupy. Dále navrhl v oceněních udělit jednomu z OSH Pardubického kraje Čestný prapor SH ČMS.
■ Vedení vzalo informace na vědomí a schválilo SS OSH předložit materiály k V. sjezdu ve složení: jednací řád V. sjezdu, volební řád V. sjezdu, program V. sjezdu a návrh usnesení V. sjezdu.


5) Informace členů vedení – různé
- Ing. Richter informoval že je pozván na XIV. Sněm Svazu měst a obcí, který se bude konat 21. – 22 května 2015. Sněm určitě obsadíme s diskusním příspěvkem.
- Ing. Richter informoval o pozvání na večeři se zástupci HZS, které se plánuje na 24. 4. 20115 do Prahy. Delegován byl náměstek starosty p. Salivar.
- Ing. Richter informoval, že 9. 4. 2015 nás čeká kontrola grantů MV ČR za roky 2013 a 2014.
- Ing. Aulický informoval o spolupráci s neziskovou organizací Via, která nabízí jiným neziskovým organizacím produkty od společností Microsoft, Zoner a Cisco. Jedná se o hodně levný software pro naše organizační jednotky.
- Ing. Aulický informoval, o skutečnosti, že Agentura Dobrý den Pelhřimov, vybrala Pyrocar 2014 k udělení titulu rekord roku v kategorii Kolektivní rekord. Předání ocenění proběhne v Pelhřimově dne 12. června v 19.30 hod.
- PhDr. Juráň informoval, že XXII. Mezinárodní hasičská pouť na Sv. Hostýně je připravena na 25. 4. 2015 řazením průvodu v 9:45.
- Ing. Němečková předložila vedení informace k dalšímu ročníku Ankety dobrovolní hasiči roku, na které se SH ČMS podílí stejně tak jako ČHJ, MHJ a HZS na základě dohody o vzájemné spolupráci.
- Ing. Němečková informovala vedení o aktivitě ČRDM v Radě vlády NNO, kde byl vznesen požadavek na rozšíření rady o zástupce některé z velkých NNO („spolků“). Zástupce ČRDM v Radě vlády navrhl SH ČMS.
■ Vedení SH ČMS návrh vítá, kandidáta neprodleně vybere a zašle dopis předsedovy Rady Dienstbierovi.
- Ing. Němečková dále informovala o probíhajících jednáních o podpoře krajských a republikového kola hry Plamen společností E-ON a o mezinárodní spolupráci dorosteneckých reprezentací v PS zemí Polska, ČR a Slovenska. Spolupráce byla předjednána na MS ve Svitavách a jejím cílem je nejen prohlubování vzájemných dobrých vztahů mezi sousedními státy, ale také snaha o získání evropských dotací v programech ERASMUS apod.. první setkání se konalo v březnu v Polsku, další proběhne 1.5.2015 v ČR, v Ostravě pod názvem „Vyšegradský pohár“ a třetí v červenci na Slovensku.
■ Vedení SH ČMS uvedené aktivity podpořilo
- Ing. Salivar informoval, že se se sešel na jednání s poslancem PČR p. Langem s výboru pro bezpečnost kde je členem. Jednání se účastnili i další členové tohoto výboru. Na jednání se probíraly především možnosti co můžou poslanci udělat pro dobrovolné hasiče, a to především motivační faktory pro členy JPO, hrazená nemocenská, finanční odměny pro členy JPO po vzoru aktivních záloh AČR, motivační faktory pro zaměstnavatele členů JPO ale také školení a především autoškoly pro dobrovolné hasiče.


Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání.


Zapsal dne 7. 4. 2015 Ing. Jan Aulický

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017