Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes592
mod_vvisit_counterVčera339
mod_vvisit_counterTento týden1814
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc7813
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180868
Předsjezdová jednání v plném proudu Tisk
Pondělí, 02 Únor 2015 08:20

Měsíc leden byl ve znamení předsjezdových jednání, do kterých se zařadilo také první letošní zasedání Výkonného výboru Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska 29. ledna 2015 v hasičské zbrojnici v Praze-Stodůlkách.

Po vyhodnocení plnění úkolů vystoupili ředitel Kanceláře SH ČMS, ředitel Centra hasičského hnutí Přibyslav a ředitelé ústředních hasičských škol v Jánských Koupelích a v Bílých Poličanech s komentáři k hodnocení činnosti svých složek za rok 2014, které podali písemně. Celkově činnost Kanceláře a jmenovaných zařízení byla hodnocena kladně. Patrně jedním z nejsložitějších úkolů, který patří k dlouhodobějším je přeregistrace podle novely Občanského zákoníku. K největším úspěchům pak patří oblast vzdělávání, ve které se realizovaly dva projekty za více než šest milionů korun. Personálních změn v souvislosti se zajištěním chodu doznalo zařízení v Bílých Poličanech. "Školským zařízením je třeba věnovat pozornost, zejména směrem k členům jednotek požární ochrany," dodal k hodnocení starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Dále pak byly projednány úkoly širší organizační komise do Shromáždění starostů OSH v dubnu 2015, návrh programu sjezdu, určení sjezdových komisí a první návrhy textů jednacího a volebního řádu sjezdu. Členové Výkonného výboru pak schválili organizační, jednací a volební řád SH ČMS a tím jejich úpravy vyvolané změnou Stanov SH ČMS.

Jedním z bodů jednání byla i informace o přípravách XX. reprezentačního plesu hasičů České republiky, který se bude konat 21. února 2015 ve Společensko - kulturním centru ve Starém Městě u Uherského Hradiště. 

Ing. Karel Richter Výkoný  výbor informoval o zasedání Českého národního výboru CTIF, které proběhlo 28. ledna 2015. Oznámil, že ČNV CTIF převezme patronát nad mistrovstvím republiky v tradičních disciplínách CTIF. Do CTIF byla přijata Česká hasičská sportovní federace a, jako zástupce České republiky do vrcholného orgánu CTIF byl schválen Ing. Zdeněk Nytra. 

S informací o hospodaření Hasičské vzájemné pojišťovny přijeli do Stodůlek předsedkyně Představenstva HVP Ing. Vladimíra Ondráková a generální ředitel HVP Ing. Josef Kubeš.

V diskuzi mimo jiné starosta KSH Královéhradeckého kraje Jiří Orsák  informoval o přípravách letošního mistrovství republiky v požárním sportu v Trutnově.

 

 

plakat chp-2017