Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes225
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1474
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6387
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172198
Zápis z 25. 2. 2014 Tisk
Středa, 23 Duben 2014 14:23

Záznam z  15. zasedání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS, které se konalo dne 25.2. 2014 v Praze

Přítomni:         PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, D. Bittnerová, Ing. Barcuch, Ing. Bochňák, J. Bejlek, J. Kumpán - místopředseda ÚKRR,  A. Vovsík,  J. Novotný,  Ing. Dvořák, V. Štefl,  J. Jemelka,   M. Bělohlávek, J. Říha, F. Malý  tj.100% účast

za SH ČMS     Ing. Karel Richter - starosta (částečně), Lubomír Janeba - 1. náměstek starosty (částečně)

za Kancelář    SH ČMS  I. Jirota,

Jednání bylo svoláno jako řádné . Pozvánka obsahovala tento program:

  1. 1.Zahájení, přivítání přítomných,volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, projednání a schválení programu jednání,
  2. 2.Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR

-       společná kontrolní činnost členů ÚKRR a VV ve vybraných  OSH, poznatky z kontrol - členové ÚKRR

-       stížnosti z roku 2013 - rekapitulace - Dr. Juráň

-       splátkovost OSH Sokolov - M. Bělohlávek,

  1. 3.Informace ke stavu inventarizace majetku SH ČMS31.12. 2013 - pověření členové ÚKRR,
  2. 4.Aktuální informace z SH ČMS - příprava valné hromady HVP a.s., aktualizace Stanov SH ČMS, příprava V. sjezdu SH ČMS v Pardubicích,
  3. 5.Různé (rozprava, poznatky členů ÚKRR,),
  4. 6.Závěr

K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

  1. 1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil předseda   ÚKRR   Dr. Juráň, přivítal přítomné a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky). Program jednání byl schválen všemi přítomnými. Zapisovatelem byl zvolen  Ivan  Jirota, ověřovateli D. Bittnerová, A. Vovsík.

  1. 2.Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR
  1. a)společná kontrolní členů ÚKRR a VV ve vybraných  OSH, poznatky z kontrol

Předaná tabulka kontrol byla doplněna o kontroly - OSH Karviná, OSH Rychnov a  OSH Zlín. Kontroly byly zaměřeny na dotace MŠMT a MV a stav evidence členské základny. V ojedinělých případech se členové ÚKRR setkali s názorem, že nemají oprávnění prohlížet účetnictví OSH. Bylo zdůrazněno, že kontroly dotací jsou požadovány ústředními orgány státní správy jako preventivní opatření a v případě jejich  neplnění by mohlo dojít k odejmutí dotace pro celé SH ČMS. Přehled kontrol uveden v pžíloze

  1. b)stížnosti z roku 2013 - rekapitulace

rekapitulaci stížností v roce 2013 přednesl Dr. Juráň, zdůraznil, že veškerá šetření byla dokončena, řádně projednána a stěžovatelé byli seznámeni se společným stanoviskem ÚKRR. V současné době není žádná stížnost ÚKRR doručena.

  1. c)splátkovost OSH Sokolov

 

Finanční situaci a postup splácení dluhu OSH Sokolov sleduje M. Bělohlávek. Informoval, že OSH v letošním roce uhradilo splátku 30 000,- Kč, dluh se snížil na 50 000,- a starosta OSH Sokolov předpokládá, že dluh bude uhrazen do konce letošního roku.

 

  1. 3.Informace ke stavu inventarizace majetku SH ČMS31.12. 2013

 

            Inventarizace za účasti pověřených členů ÚKRR  proběhly v ÚHŠ Jánské Koupele a      Bílé Poličany. Dokončení inventarizace majetku spravovaného Kanceláří SH ČMS a       CHH Přibyslav je připravováno na počátek května 2014. 

 

  1. 4. Aktuální informace z SH ČMS - příprava valné hromady HVP a.s., aktualizace Stanov SH ČMS, příprava V. sjezdu SH ČMS v Pardubicích

 

Souběžně s jednáním ÚKRR probíhalo jednání Vedení SH ČMS. K tomuto bodu se  z jednání Vedení uvolnili Ing. Richter a L. Janeba. Ing. Richter pozdravil jednání ÚKRR a pohovořil o stavu přípravy valné hromady  HVP a.s. Uvedl, že podle předběžných čísel pojišťovna skončí v zisku a že pro valnou hromadu se připravuje navýšení základního kapitálu o 50 mil. Kč. Ing. Janeba  se zabýval změnou stanov SH ČMS. Vysvětli, proč  bylo rozhodnuto o úpravě stávajících stanov před jejich celkovým přepracováním, které připravovala dočasná pracovní skupina  Prof. HC Lišky. Dále konstatoval, že příprava V.sjezdu probíhá dle harmonogramu.        

 

5.  Různé (závěr)

      Poté proběhla volná diskuse k aktuálním událostem, které se týkají SHČMS a členové ÚKRR popřáli svému předsedovi k významnému jubileu. Předseda ÚKRR poděkoval přítomným členům ÚKRR za přání a za aktivní přístup při jednání rady.

Příští jednání ÚKRR se uskuteční před Shromážděním starostů  a to ve čtvrtek  24. 4. 2014 v Hotelu Přibyslav od 17,00 hod.

Zapsal: Ing. Jirota                                          Ověřili: D. Bittnerová, A. Vovsík v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017