Domů » Soutěže » ÚOR hasičských soutěží » Zápis z 23. 11. 2013
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes212
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1461
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6374
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172185
Zápis z 23. 11. 2013 Tisk
Pondělí, 09 Prosinec 2013 14:33

Záznam z řádného jednání Ústřední odborné rady hasičských soutěží
konaného dne 23. 11. 2013 v Praze


Přítomni: vedoucí rady Ing. Jan Aulický, členové rady Ing. Tomáš Lefner, Jaroslav Vaněk, Petr Šváb, Lukáš Snopek, Ing. Jiří Rosenkranz a Jan Hůla.
Omluveni: Ing. Jiří Čech, Zdeněk Prodělal, Iveta Vojtová, Ing. Jaroslav Salivar, Fiedler Jan, Zdeněk Šedivka a Stanislav Pumprla.


1) Zahájení
Zahájil vedoucí rady Ing. Jan Aulický, přednesl přítomným program a požádal o připomínky a náměty.
■ Rada program schválila.


2) Úkoly a informace z jednání ústředních orgánů SH ČMS
- Ing. Aulický informoval, že v mezidobí jednání rady proběhlo několik jednání jak Ústředních, tak rozhodovacích orgánů SH ČMS. Nejdůležitější informací pro ÚORHS je spolupráce se Sdružením sportovních svazů a konání Mistrovství světa v požárním sportu ve Svitavách. Práci ÚORHS také velice ovlivní termín konání společného MČR v PS s profesionálními hasiči v termínu 27.6. – 29.6. 2014 v Českých Budějovicích. VV SH ČMS zhodnotil MČR v PS, MČR v CTIF a seriál soutěží v běhu na 100m s překážkami Český pohár 2013 jako velice zdařilé akce a poděkoval všem za spolupráci. Byla zhodnocena i reprezentace dobrovolných hasičů v požárním sportu a v disciplínách CTIF jak na účasti v ruském Jaroslavli, tak na mezinárodní soutěži ve Francii. Zahájila se příprava MČR v PS 2014 a intenzivně se znova začne připravovat reprezentace dobrovolných hasičů v požárním sportu. Další informace z jednání vrcholových orgánů SH ČMS je možné najít na www.dh.cz .


3) Vyhodnocení MČR v PS 2013
- Ing. Aulický informoval radu o proběhlém MČR v PS a jeho zhodnocení. Písemný materiál byl projednán na VV SH ČMS. V podstatě MČR bylo kvalitně připraveno a spolupráce profesionálních a dobrovolných hasičů na této akci přinesla další poznatky k připravovanému
MČR v roce 2014.
■ Rada vzala na vědomí vyhodnocení MČR v PS Mladá Boleslav 2013.

4) Vyhodnocení Českého poháru 2013
- Ing. Aulický informoval radu, že dnes se vyhodnotí XI. ročník seriálu soutěží v běhu na 100m překážek Český pohár Velkopopovického Kozla 2013.
- p. Šváb zhodnotil uplynulý ročník a přednesl návrh úprav termínů soutěží k ČP 2014.
Především byly termíny určovány k nenarušení termínů okresních a krajských kol v požárním sportu a Mistrovství světa v požárním sportu. Propozice v minulém roce neměly připomínek a proto se nebudou měnit. Pouze v nich nebude možnost postupu jednotlivců na MČR v PS. Pro postup jednotlivců na MČR v PS bude rada hledat jiné vhodné soutěže u HZS, které jsou otevřené pro dobrovolné hasiče a bude v nich možnost startu žen a dorostenců. Diskuse se vedla především ke konání prvního závodu v Praze, který se po organizační stránce nepovedl.
Rada vyslechla všechny zúčastněné osoby a dva návrhy pro konání této soutěže. Po diskusi rada rozhodla konat soutěž na Suchdole pod organizací SDH Suchdol.
■ Rada schvaluje termíny soutěží ČP 2014 a konání první soutěže v Suchdole pod organizací SDH Suchdol a vzala informace o vyhodnocení na vědomí a ukládá p. Švábovi připravit propozice seriálu soutěží ČP 2014 do konce ledna 2014.

 

5) Vyhodnocení MČR v CTIF 2013
- Ing. Aulický zhodnotil MČR v CTIF 2013, které se dle plánu soutěží konalo dne 28. 9. 2013 tradičně ve Dvoře Králové nad Labem. MČR se konalo po mezinárodní soutěži CTIF 2013 a to poznamenalo účast soutěžních družstev z ČR, kterých přijelo méně než družstev ze zahraničí. MČR proběhlo na velmi vysoké úrovni a spolupráce s HZS královehradeckého kraje na této soutěži je velkým přínosem. Na soutěži bylo vyhlášeno již V. MČR v CTIF 2014 do
Dvora Králové nad Labem v termínu 27. 9. 2014.
Rada navrhla sehnat pořadatele pro regionální soutěž v CTIF, tak aby i s MČR byly celkem čtyři soutěže a bylo možno udělat spravedlivý motivující klíč pro účast na všech pořádaných soutěžích a MČR.
■ Rada vzala informace na vědomí a uložila p. Vaňkovi připravit návrh klíče pro účast na
soutěžích v klasických disciplínách CTIF.


6) Zhodnocení práce ÚORHS za rok 2013
- Ing. Aulický předložil radě návrh zhodnocení činnosti ÚORHS za uplynulý rok své činnosti.
Rada si plní své poslání pracuje dle plánu práce a svědomitě připravuje všechny plánované akce.
■ Rada vzala zhodnocení práce na vědomí.


7) Plán práce na rok 2014
- Ing. Aulický předložil radě plán práce na rok 2014. Rada připomínkovala plán a navrhla jedno jednání před MČR udělat společně s ÚORV.
■ Rada schválila plán práce na rok 2014 s jedním společným jednání s ÚORV v květnu 2014.


8) Vyhlášení kurzu RI a obnovy RI
- Ing. Aulický předložil písemné návrhy na vyhlášení kurzu pro RI a obnovovacího kurzu pro RI. Rada se s návrhy seznámila a vyhlášení podpořila.
■ Rada schválila vyhlášení jednoho kurzu pro nové RI a jednoho obnovovacího kurzu pro RI a
Pověřila vedoucího rady zajistit tyto kurzy na GŘ HZS ČR.


9) Vzorové propozice 2014
- Ing. Aulický předložil písemně návrhy vzorových propozic postupových hasičských soutěží v požárním sportu a technické podmínky nářadí pro výkon disciplín PS pro rok 2014.
Připomínky se především vedly k technickým podmínkám, kde je vyobrazen stroj Tohatsu, který není pro svoji malou váhu vhodný pro soutěže požárního sportu a při použití přetlakového ventilu ze změní jeho těžiště a má snahu s při vpuštění tlaku do hadicového
vedení převrátit.
Rada v tomto bodě projednala i návrh Ing. Nolče na konání dvou pokusů v disciplíně PÚ a doplnila o tento návrh vzorové propozice.
■ Rada schválila plán Vzorové propozice pro rok 2014 a Technické podmínky nářadí pro výkon disciplín PS pro rok 2014 s úpravami.


10) Kalendář hasičských soutěž a soutěží TFA
- Ing. Aulický předložil písemně návrhy materiálu pro sběr hasičských sportovních soutěží a soutěží v disciplínách TFA. Tyto materiály byly dány již na SS OSH.
■ Rada vzala informaci na vědomí.


11) Vyhlášení hasičských soutěží pro rok 2014
- Ing. Aulický předložil radě materiál kterým se dle SHS vyhlašují hlavní sportovní soutěže pro rok 2014. Dle těchto soutěží by měly ostatní organizační jednotky přizpůsobit termíny ostatních sportovních soutěží. Hlavní důraz je kladen na kolizi termínů postupových soutěží s termíny Českého poháru v běhu na 100m s překážkami. Do dokumentu budou přidány regionální soutěže v disciplínách CTIF a MČR v TFA.
■ Rada schválila vyhlášení hasičských soutěží s celostátní působností pro rok 2014.


12) Hala Jablonec nad Nisou
- Ing. Aulický informoval radu, že je znám zatím pouze termín pro dobrovolné hasiče dne 5. 4. 2014
■ Rada vzala informaci na vědomí.


13) Různé
Ing. Aulický informoval, že obdržel náměty od Ing. Nolče na úpravu mezinárodních pravidel CTIF v požárním sportu. Tyto náměty bude ČR prosazovat v komisi CTIF pro PS.
Ing. Lefner informoval, že mezinárodní federace požárního sportu vyhlásila na MS do Kazachstánu i kategorii žen v PS. Bylo by proto nutné zahájit jednání o zřízení reprezentace žen v PS. Ženy budou mít v disciplínách i výstup na věž.
Ing. Lefner informoval, že MS dospělých v PS se bude konat 4. – 9.9. 2014 v Kazachstánu.
Ing. Aulický seznámil členy rady s přípravou reprezentace dobrovolných hasičů v PS.
Na závěr Ing. Aulický pozval všechny členy rady na Odpoledne hasičských sportů do Divadla U Hasičů a poděkoval všem za vstřícný přístup k jednání.
■ Rada vzala informace na vědomí.
Zapsal dne 23. 11. 2013 Ing. Jan Aulický

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017