Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes613
mod_vvisit_counterVčera265
mod_vvisit_counterTento týden878
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc6877
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096179932
Zápis z 18. 10. 2013 Tisk
Pondělí, 11 Listopad 2013 14:53

Záznam z  14. zasedání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS  , které se konalo dne

 18. 10. 2013 v Přibyslavi


Přítomni: J. Kumpán - místopředseda ÚKRR,  A. Vovsík,  J. Novotný,  Ing. Dvořák, V. Štefl,  J. Jemelka,   M. Bělohlávek, J. Říha, F. Malý

Omluveni: PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, D. Bittnerová, Ing. Barcuch, Ing. Bochňák, J. Bejlek 

za Kancelář  SH ČMS přítomen: I. Jirota,

Jednání bylo svoláno jako řádné . Pozvánka obsahovala tento program:

  1. 1.Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, projednání a schválení programu jednání,
  2. 2.Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR,
    1. 3.Informace k materiálům určených pro podzimní Shromáždění starostů,
    2. 4.Průběžná zpráva o probíhajících kontrolních akcí roku 2013 a k plánovaným kontrolním akcím roku 2014,
    3. 5.Projednání a schválení plánu práce na rok 2014.
    4. 6.Různé (rozprava, poznatky členů ÚKRR).

K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

  1. 1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil místopředseda   ÚKRR  Jan Kumpán, přivítal členy ÚKRR a omluvil předsedu ÚKRR Dr. Juráně z důvodu přípravy voleb v místě bydliště. Místopředseda ÚKRR seznámil přítomné s programem jednání (dle pozvánky). Program jednání byl schválen všemi přítomnými. Zapisovatelem byl zvolen  Ivan  Jirota, ověřovateli J. Novotný a M. Bělohlávek.

  1. 2. Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR

Úkol 18/2013

ÚKRR  ukládá svým členům účast na kontrolách vybraných OSH se zaměřením na dotace MV a MŠMT za rok 2012, organizovaných členy VV SH ČMS v roce 2013.

                                        

Kontrole je věnován samostatný bod č.4 jednání ÚKRR Úkol  trvá pro některé členy ÚKRR u OSH, kde kontroly doposud neproběhly.

                                                                           

                                                                            T. 2013

                                                                                  Z. zbývající členové ÚKRR

 

  1. 3. Informace k materiálům určených pro podzimní Shromáždění starostů

 

Materiály týkající se ekonomických otázek byly předloženy písemně. Komentář přednesl I. Jirota. Uvedl, že jedinou nejasnou položkou čerpání rozpočtu v roce 2013 je dotace od Sdružení sportovních svazů, kde přislíbená neinvestiční dotace 5 mil. Kč byla změněna na 3 mil. Kč, doposud byla vyplacena dotace ve výši 250 tis. Kč. Kromě toho byla přislíbena investiční dotace 1 mil. Kč. Vyplacení nebo nevyplacení zbývajících částek bude mít dopad na přerozdělení již čerpaných nákladů SH ČMS a rozhodnutí, zda některé materiální náklady pro reprezentaci, budou pořízeny ještě v tomto roce či nikoliv. Čerpání dotací z MV a MŠMT probíhá v souladu se chváleným rozpočtem.

Návrh rozpočtu na rok 2014 zahrnuje plánované centrální akce (Litoměřice, Pyrocar, Mezinárodní mistrovství světa dorostu a Světové mistrovství mládeže v Požárním sportu ve Svitavách) a další náklady a výnosy obdobné roku 2013 s přihlédnutím k jejich předpokládanému vývoji. Dojde k úpravě v členění nákladů pro všechny odborné rady jmenovitě. U odvodů členských příspěvků  je stav velmi dobrý. Z úrovně Kanceláře sdružení je sledováno splácení dluhu z minulých let u OSH Sokolov, kde došlo k úhradě 20 tis. Kč z půjčky.

ÚKRR, po diskusi, vzala předložené materiály na vědomí.

 

  1. 4. Průběžná zpráva o probíhajících kontrolních akcích roku 2013 a k plánovaným kontrolním akcím roku 2014

 

Průběh společných kontrol člena VV a ÚKRR  na vybraných OSH je uveden v přiložené tabulce. Tyto kontroly jsou za ÚKRR zahrnuty pod  úkol: č. 18/2013.  

V souvislosti s nepřizváním M. Bělohlávka ke kontrole dotací na OSH Plzeň město se rozvinula diskuse o oprávněnosti kontrol účetnictví u organizačních jednotek SH ČMS. Závěr diskuse shrnul p. Jirota, který uvedl, že členové ÚKRR jsou oprávněni kontrolovat čerpání dotací MV ČR a MŠMT ČR příp. dalších dotací, které jsou přidělovány prostřednictvím SH ČMS . V souvislosti s tím je kontrolován i způsob vedení účetnictví tj. zda je vedeno účetnictví podvojné.  Dále jsou oprávněni kontrolovat stav vedení evidence členské základny (aktualizace údajů v evidenčním programu, počty členů) a odvody členských příspěvků. Ostatní části kontroly (např. práce odborných rad, organizace postupových soutěží, mzdové a daňové otázky a pod.) jsou prováděny po dohodě s pověřenými zástupci OSH resp. KSH.

Vzorový příklad provedení kontroly dotace MV ČR je uveden v Příloze.  

Pro rok 2014 budou kontrolní akce upřesněny na prvním zasedání ÚKRR v tomto roce.

           

               5.   Projednání a schválení plánu práce na rok 2014

Plán práce na rok 2014 byl schválen,  znění je uvedeno v Příloze tohoto záznamu.

  1. 6. Různé (závěr)

 

  1. a)J. Říha uvedl negativní poznatek týkající se pojišťovací činnosti v Ústeckém kraji. Dochází zde k situaci, kdy makléři 1. hasičské a.s. přetahují klienty HVP a.s. tím, že jim nabízejí stejný rozsah pojištění za nižší, možná i dumpingové  O uvedených praktikách byl informován VV SH ČMS prostřednictvím ředitele pobočky ústeckého kraje p. J. Hence a p. Jirota upozorní předsedu DR HVP a.s. Ing. Richtra na nebezpečí, které z tohoto přetahování vyplývá a může vést ke snížení ziskovosti pojišťovny v příštích letech.
  2. b)Ing. Dvořák předložil přehled záznamů z jednání ústředních orgánů jak jsou prezentovány na internetových stránkách www.dh.cz . Z nich vyplývá zlepšující se trend zveřejňování záznamů na internetu, ale i nižší aktivita některých odborných rad. Přehled uveden v Příloze.

Místopředseda ÚKRR poděkoval přítomným členům ÚKRR za aktivní přístup při jednání rady a plnění skrutátorských úkolů na jednání SS OSH 19.10.2013, kterými byli pověřeni : ing. Dvořák, J. Novotný, J. Jemelka a F. Malý.

Příští jednání ÚKRR se uskuteční v únoru 2012 v Praze.

Zapsal: Ing. Jirota                                          Ověřili: J. Novotný v.r. a M. Bělohlávek v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017