Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes71
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1547
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5221
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178276
Záznam z jednání ÚORVO dne 7.11.2007, Praha Tisk
Neděle, 28 Prosinec 2008 09:44

Přítomni: dle prezenční listiny

Zapsala: Dagmar Hladíková

Program jednání:

  • Zahájení jednání ÚORVO a schválení programu
  • Kontrola přijatých závěrů z minulých zasedání ÚORVO
  • Informace z jednání centrálních orgánů SH ČMS
  • Informace o činnosti Aktivu Zasloužilých hasičů v roce 2007
  • Vyhodnocení činnosti ÚORVO za rok 2007
  • Organizační a obsahové zajištění 4.běhu Univerzity III.věku
  • Příprava textu chystaného metodického materiálu pro funkcionáře SDH
  • Různé a organizační záležitosti
  • Rekapitulace přijatých závěrů, ukončení jednání

K bodu 1 a 2) Zasedání ÚORVO, které se uskutečnilo v Praze, zahájil a řídil vedoucí rady p.Slámečka, omluvil nepřítomnost řádně omluvených členů rady (viz prezenční listina), dále seznámil přítomné s programem dnešního zasedání, provedl kontrolu usnesení a závěrů z minulých zasedání rady. Konstatoval splnění přijatých usnesení s výjimkou č. 09/07, 27/07, a 30/07, která trvají.

    Po diskuzi byly přijaty tyto závěry:
  • 32/07 ÚORVO bere na vědomí kontrolu usnesení s konstatováním splněno, s výjimkou usnesení pod čísly 09/07, 27/07 a 30/07, která nadále trvají.
  • 33/07 ÚORVO 0doporučuje členům přinést na další jednání kriteria pro hodnocení činnosti okrsků (finanční motivace), pokud je na úrovni OSH mají zpracovány a využívají je.

    T: březen 2008

K bodu 3) Informace z jednání centrálních orgánů předal ústně členům rady vedoucí p.Slámečka. Mimo jiné bylo projednáno hodnocení akce PYROCAR s konstatováním, že předčila očekávání, akce se bude opakovat 30.- 31.8 08 a dále pak každé 3 roky. Kladně byly hodnoceny také Litoměřické slavnosti, dále účast mladých hasičů v mezinárodní soutěži ve Švédsku. Proběhla diskuze k přípravě téže soutěže v Ostravě 2009, byly podány informace o účasti našich zástupců na sjezdu v Polsku, o zrušení podvojného účetnictví pro naši organizaci, bylo projednáno hospodaření SH ČMS za rok 2007 a návrh na rok 2008. Hovořilo se také o termínech oslav 50.výročí ÚHŠ v Bílých Poličanech – 14.12.2007, a 35.výročí založení hry PLAMEN – 1.12.2007 v Přibyslavi.

    Po diskuzi byl přijat tento závěr:
  • 34/07 ÚORVO bere na vědomí informace z jednání centrálních orgánů.

K bodu 4) S činností Aktivu Zasloužilých hasičů za rok 2007 a potažmo se zasedáním aktivu, které proběhlo 18.10. v Přibyslavi, seznámil přítomné ústně vedoucí AZH p.Luboš Duzbaba. Vznesl kritiku na způsob jakým byl do funkce vedoucího uveden - nedošlo k oficiálnímu představení, scházel JUDr.Řepiský, náměstek starosty SH ČMS přijel s hodinovým zpožděním (situaci vysvětlil a objasnil p.Netík). Informoval o svých nových zástupcích – za Čechy p.Moutelík, za Moravu p.Hučín. Na jednání AZH bylo mimo jiné projednáváno hodnocení práce aktivů v jednotlivých krajích - bez problémů Moravskoslezský kraj, nejvíce problémů Karlovarský kraj, u ostatních celkem uspokojivá situace. Nespokojenost projevili zástupci aktivů se zveřejňováním svých příspěvků v hasičských novinách – krácení, mnohdy na úkor obsahu. Kladně bylo hodnoceno spojení spolupráce zasloužilých hasičů a zasloužilých funkcionářů (např.Žďár nad Sázavou). Naopak zazněla kritika na řadu míst, kde vázne spolupráce AZH s VV OSH – nejsou členy těchto orgánů, potýkají se s nedostatkem financí – na blahopřání, rekreace ZH, problémy s přepravou na akce. Vedoucí AZH p.Duzbaba vznesl požadavek, aby jednání tohoto orgánu byla dvoudenní, z důvodu lepší komunikace a výměny zkušeností, ve frekvenci alespoň 2krát ročně. V diskuzi pak bylo doporučeno požádat vedení o jmenování patrona aktivu (např. některý z náměstků starosty SH ČMS), jehož prostřednictvím by byly předkládány případné požadavky aktivu, včetně finančních, k projednání, aby nedocházelo k nedorozuměním.

    Po diskuzi byl přijat tento závěr:
  • 35/07 ÚORVO bere na vědomí informace k činnosti Aktivu ZH a doporučuje náměstkovi starosty SH ČMS p.Netíkovi, informovat vedení o této situaci s návrhem na pověření konkrétního člena vedení - prostředníka ve styku s AZH, včetně zabezpečení finančních prostředků.

K bodu 5) Zprávu o činnosti ÚORVO předložil v písemné podobě vedoucí rady p.Slámečka. K této zprávě nebylo připomínek

    Po diskuzi byl přijat tento závěr:
  • 36/07 ÚORVO schvaluje předloženou zprávu o činnosti ÚORVO v roce 2007.

K bodu 6) Úvodní slovo k dané problematice přednesl vedoucí rady p.Slámečka, následně předal slovo ing.Beranovi, který informoval přítomné o schůzce pracovní skupiny ve složení – ing. Beran, p.Janeba, ing. Karger, Bc.Aulický, kde se dohodli na předběžném scénáři jednotlivých přednášek 4.běhu Univerzity III.věku, včetně přednášejících. Akce bude probíhat ve dnech 7.- 9.12.2007 v ÚHŠ Jánské Koupele, přednáškám zaměřeným na Soubor předpisů SH ČMS je věnován 7.-8. prosinec 2007, v pátek to budou 2 hodiny – úvodní slovo, organizační řád, jednací řád a volební řád – přednáší p.Slámečka, ing. Beran, v sobotu dopoledne – stanovy (p.Janeba), statut vyznamenání, registrace (p.Hladíková), stejnokrojový předpis (p.Slámečka), vedení schůzí a jednání (p.Janeba), vedení agendy SDH (ing. Beran), oslavy a veřejná vystoupení (p.Slámečka), mládež (p.Fabiánová – zabezpečí Bc.Aulický). V neděli budou frekventanti psát testy – je nutné připravit cca 10 otázek do testů.

    Po diskuzi byly přijaty tyto závěry:
  • 7/07 ÚORVO bere na vědomí organizační a materiální zabezpečení akce (Soubory předpisů SH ČMS).
  • 38/07 ÚORVO ukládá přednášejícím připravit potřebný počet otázek k závěrečným testům 4.běhu Univerzity III.věku, takto – p.Slámečka (2), ing.Beran (2), p.Janeba (5), p.Hladíková (2) a písemně dát na vědomí p.Slámečkovi.

    T: do 30.listopadu 2007

K bodu 7) Vedoucí rady p.Slámečka informoval o schválení finančních prostředků na vydání metodické příručky pro funkcionáře SDH. V současné době se připravuje 1 verze textu, bylo dohodnuto, že si členové rady vzájemně pošlou své návrhy v průběhu února 2008 k prostudování, aby na březnovém zasedání rady bylo možné materiál zkompletovat do 1 verze.

    Po diskuzi byly přijaty tyto závěry:
  • 38/07 ÚORVO ukládá vedoucímu rady p.Slámečkovi, projednat tento úkol s nepřítomnými členy rady, kteří zodpovídají za jednotlivé kapitoly materiálu.

    T: v průběhu listopadu 2007

  • 39/07 ÚORVO ukládá členům rady, aby každý poslal všem členům rady svou verzi, jakoukoliv poštou, k prostudování.

    T: do konce února 2008

K bodu 8) V tomto bodě seznámil přítomné p.Slámečka s fotokopií smlouvy o kolektivním členství mezi SH ČMS a ČHJ, Bc. Aulický hovořil o možnosti využívat vozidla typu Avie pro přepravu dětí, dále informoval o dopisu z Chorvatské ambasády, v němž je uvedeno, že hasiči ze Zagrebu mají zájem o spolupráci se sborem v okolí Prahy – převzala si p. Vovsíková.

    Po diskuzi byl přijat tento závěr:
  • 40/07 ÚORVO bere na vědomí předložené informace.

K bodu 9) V závěru zasedání, po rekapitulaci projednaných bodů, poděkoval vedoucí rady p. Slámečka všem členům ÚORVO za jejich aktivní přístup k řešení jednotlivých úkolů, popřál hezké Vánoce, hodně zdraví a pracovního elánu do roku 2008. S ukončením zasedání připomněl termín příštího jednání, který byl předběžně stanoven na březen 2008.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017