Domů » Soutěže » Dospělí » Mistrovství ČR v požárním sportu 2013 » Mladá Boleslav bude tři dny žít hasičským sportem
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes32
mod_vvisit_counterVčera321
mod_vvisit_counterTento týden840
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4514
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177569
Mladá Boleslav bude tři dny žít hasičským sportem Tisk
Úterý, 20 Srpen 2013 08:14

Ve dnech 23. srpna – 25. srpna 2013 doslova zaplaví Mladou Boleslav hasičští sportovci a jejich fanouškové z celé České republiky. Koná se zde totiž Mistrovství ČR Hasičského záchranného sboru ČR a družstev sborů dobrovolných hasičů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu 2013.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

To, že požární sport má v České republice svojí tradici, dokládá, že se jedná  už o neuvěřitelné 42. Mistrovství ČR v požárním sportu družstev HZS ČR a dokonce 60. Mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu. Česká reprezentace navíc patří mezi světové špičky v tomto sportu a i dobrovolní hasiči slaví ve světě úspěchy. Příkladem může být hasičská olympiáda, která proběhla letos v červenci ve Francii. Z té si dobrovolní hasiči odvezli řadu medailí i prvních míst v jednotlivých disciplínách. Profesionální reprezentační družstvo zase slavilo úspěchy na Mistrovství světa, kde loni v Turecké Antálii byli čeští sportovci nejrychlejší v požárním útoku a Jakub Pěkný se výkonem 15,11 vteřin v disciplíně běhu na 100m s překážkami stal mistrem světa.

Mistrovství se bude účastnit i reprezentace Slovenské republiky, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty.

Každý, kdo aspoň jednou zažil atmosféru tohoto svátku hasičského sportu, potvrdí, že pořádat společné mistrovství profesionálních a dobrovolných hasičů, letos se jedná už o třetí ročník, byl výborný nápad. Společné mistrovství má vždy báječnou atmosféru. Na stadionu se potkají hasičští sportovci, muži i ženy, profesionálové i dobrovolní hasiči z celé České republiky a podpora ze strany stovek fanoušků je obrovská. Tribuny často jen duní mohutným skandováním a férovou podporou jednotlivých družstev.

Pořadatelem soutěže je Ministerstvo vnitra – generální ředitelství HZS ČR, HZS Středočeského kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Sportovní klub HZS Středočeského kraje, HZS podniku Škoda Auto a.s. a Česká asociace hasičských důstojníků.

Nejlepší sportovci a sportovkyně z řad profesionálních i dobrovolných hasičů budou od pátku do neděle bojovat o prestižní tituly na Městském stadionu v Mladé Boleslavi, ulice U Stadionu 1332. Za tímto účelem vyroste na stadionu i cvičná věž pro divácky velmi atraktivní disciplínu výstupu do 4. podlaží pomocí hákového žebříku.

Z historie:

První větší poznatky o požárním sportu přivezl do naší republiky bývalý náčelník Hlavní správy požární ochrany ČR Ing. Pavel Stoklásek v roce 1967 ze své cesty do bývalého Sovětského svazu, kde tento sport hasiči prováděli již od roku 1937 a stal se u nás jedním ze zakladatelů 

a velkých propagátorů sportu, jehož cílem je zvyšování obratnosti, rychlosti a fyzické zdatnosti hasičů.

Hasiči z České republiky se poprvé zúčastnili mezinárodní soutěže v požárním sportu v roce 1968 v Leningradě. Reprezentovali nás narychlo secvičení hasiči z Prahy a v tomto prvém mezinárodním klání získali stříbrnou medaili v disciplíně požární útok. V roce 1969 v Rumunsku a v roce 1970 v Polsku nás reprezentovali brněnští hasiči, kteří již absolvovali kvalitnější přípravu na tyto mezinárodní soutěže. Výsledkem bylo dvakrát 1. místo v požárním útoku, bronz v celkovém hodnocení družstev a 4. místo ve štafetě na 4 x 100 m.

V roce 1970 bylo vrcholnými orgány požární ochrany ČSR a SSR rozhodnuto zavést požární sport do výkonu služby všech profesionálních hasičů v bývalé ČSSR a požární sport se stal součástí jejich odborné a fyzické přípravy.

Mezinárodní úspěchy:

  • V požárním sportu se konají i mezinárodní soutěže, kterých se pravidelně zúčastňují také čeští reprezentanti, kteří se svými výsledky řadí dlouhodobě mezi evropskou špičku. Dokladem toho může být již první start na mezinárodní soutěži v roce 1968, kde naše reprezentace v disciplíně požární útok vybojovala stříbrné medaile.
  • Celkově čtvrté místo a stříbrné medaile v disciplíně požární útok získali naši reprezentanti na I. mistrovství světa v požárním sportu v roce 2002 v Moskvě.
  • Celkově třetí místo a dvě stříbrné medaile v individuálních disciplínách získali naši reprezentanti na I. mistrovství Evropy v požárním sportu v roce 2003 v Petrohradě.
  • Stejně úspěšní byli i na II. mistrovství světa v roce 2004 v Minsku, kde obsadili v celkovém hodnocení 3. místo. Vynikající výsledky byly dosaženy v roce 2005.
  • Na XIII. mezinárodní hasičské olympiádě slavili největší úspěch zejména dobrovolní hasiči, kteří zvítězili ve většině disciplín.
  • Reprezentační tým profesionálních hasičů pak na II. mistrovství Evropy v Ostravě v novém světovém rekordu zvítězil v disciplíně požární útok a zlato získal i v celkovém pořadí.
  • Na III. mistrovství světa v požárním sportu v íránském Teheránu, získali naši reprezentanti dvě stříbrné medaile v kolektivních disciplínách.
  • V roce 2007 zopakovali svůj úspěch v Ostravě na III. otevřeném mistrovství Evropy hasičů a záchranářů, kde získali kromě dvou zlatých medailí z kolektivních disciplín i celkové zlato.
  • Ukrajinský Doněck hostil mistrovství v roce 2010, zde byli Češi stříbrní.
  • V roce 2012 na mistrovství světa v německém Cottbusu vybojovali naši reprezentanti 1. místo v požárním útoku a překonali svůj a zároveň světový rekord časem 25.58 sec.


  • Disciplíny požárního sportu:
  • Běh na 100 m s překážkami
  • Výstup do 4. podlaží cvičné věže
  • Štafeta 4 x 100m s překážkami
  • Požární útok

 

Přesná adresa Mistrovství:

Městský stadion v Mladé Boleslavi, ulice U Stadionu 1332.

GPS souřadnice:50°25'32.544"N, 14°54'49.679"E.

 

Aktuální informace o mistrovství jsou pravidelně zveřejňovány na webových stránkách:

http://mcr2013.hzssck.cz/

Více o požárním sportu naleznete na webových stránkách:

http://www.hzscr.cz/clanek/pozarni-sport-439064.aspx

 

 

 

 

 

plakat chp-2017