Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes232
mod_vvisit_counterVčera265
mod_vvisit_counterTento týden497
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc6496
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096179551
Zápis z 19. 4. 2013 Tisk
Úterý, 28 Květen 2013 09:29

Záznam z  12. jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS  , které se konalo dne 19.4.2013  v Přibyslavi

Přítomni:          PhDr. Juráň – předseda ÚKRR,  J. Kumpán - místopředseda ÚKRR,  Ing. Barcuch, A. Vovsík,  J. Říha, J. Novotný,  Ing. Dvořák, V. Štefl,  J. Bejlek,  J. Jemelka, F. Malý, D. Bittnerová, M. Bělohlávek

Omluven:         0

Přítomen : za Kancelář  SH ČMS  I. Jirota                               

Jednání bylo svoláno jako řádné . Pozvánka obsahovala tento program:

  1. 1.Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, projednání a schválení programu jednání,
  2. 2.Kontrola plnění úkolů,
  3. 3.Informace o hospodářských výsledcích SH ČMS za rok 2012, stav na úseku odvodu členských příspěvků, stav na úseku dotací MV a MŠ(materiály přiloženy, komentář p. Jirota),
  4. 4.Průběh inventarizace majetku a závazků SH ČMS (členové ÚKRR, I.Jirota)
  5. 5.„Zpráva o činnosti ÚKRR“ pro Shromáždění starostů OSH,
  6. 6.Různé (rozprava, poznatky členů ÚKRR).

K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

  1. 1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil předseda  ÚKRR  PhDr. Josef Juráň, přivítal členy ÚKRR a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky). Program jednání byl schválen všemi přítomnými. Zapisovatelem byl zvolen  Ing. Ivan  Jirota, ověřovatelem  Ing. Josef  Dvořák..

  1. 2.Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR

 

 

Úkol 14/2012 (z jednání ÚKRR 1. 7. 2012)

V rámci kontrolní činnosti člena ÚKRR v Karlovarském kraji se zaměřit na podmínky pro splacení dluhu OSH  Sokolov, který má vůči SH ČMS.

                                                                                  Z. M. Bělohlávek

                                                                                  T. 2012

M. Bělohlávek informoval, že OSH Sokolov splatil část dluhu ve výši 28 447,- (zbývá 100 tis. Kč) a na 25.4.2013 je připravena kontrola účetnictví a dotací za rok 2012. Za ÚKRR se ji zúčastní Jan Kumpán.

                                                                                 

                                                                                  Úkol splněn, vypustit ze sledování

 

Úkol 17/2013

ÚKRR  pověřuje pracovní skupinu ve složení J. Kumpán, V. Štefl přešetřením stížnosti OSH Olomouc na činnost KSH Olomouc.

                                                                            T. 31. 3. 2013

                                                                            Z. J Kumpán, V. Štefl

Členové pracovní skupiny předložili na jednání Závěrečnou zprávu o kontrole, kterou doplnili komentářem. Ve zprávě shrnuli poznatky, které získali z  dostupných písemných materiálů  a osobního jednání s účastníky stížnosti ze dne 9.4.2013 v Olomouci.  Po věcné diskusi byly závěry pracovní skupiny přijaty a přípravou dopisu účastníkům stížnosti byl pověřen I. Jirota. (Závěrečná zpráva i dopis č.j.1306 z 25.4.2013 tvoří přílohu tohoto záznamu.)

Předseda ÚKRR poděkoval J. Kumpánovi a Vl. Šteflovi za přípravu kvalitních  podkladů pro rozhodnutí ÚKRR.

                                                                                  Úkol splněn, vypustit ze sledování

Úkol 18/2013

ÚKRR  ukládá svým členům účast na kontrolách vybraných OSH se zaměřením na dotace MV a MŠMT za rok 2012, organizovaných členy VV SH ČMS v roce 2013.

                                                                            T. 2013

                                                                            Z. členové ÚKRR

Kontrola proběhla u OSH Kladno (za ÚKRR se zúčastnil Ing. Barcuch) a je připravena kontrola u OSH Karlovy Vary a Sokolov - za ÚKRR J. Kumpán)). Plán kontrol je opkovaně uveden v příloze.

  1. 3.Informace o hospodářských výsledcích SH ČMS za rok 2012, stav na úseku odvodu členských příspěvků, stav na úseku dotací MV a MŠ

Materiál "Plnění rozpočtu SH ČMS na rok 2012"byl v zásadě shodný s předběžným plněním předloženým na minulém jednání ÚKRR a byl zaslán účastníkům jednání v podkladových materiálech. I. Jirota sdělil, že materiál byl odsouhlasen VV k předložení na SS konaném 20.4.2013. Součástí těchto podkladových materiálů byla i tabulka pohledávek mezi OSH a SH ČMS. Tabulka byla aktualizována k 18.4.2013 a bude projednána na SS 20.4.2013.

Dotace z MV ČR a MŠMT ČR na rok 2013 byly přiděleny v téměř shodné výši jako v roce 2012. Očekává se přidělení dotace Magistrátu hl. m. Prahy ve výši 1 mil. Kč na opravu pláště Divadla u Hasičů ve dvorním traktu Hasičského domu Praha.

     

      ÚKRR vzala uvedenou informaci na vědomí.

  1. 4.Průběinventarizace majetku a závazků  SH ČMS

Stav je následující :

-         ÚHŠ Jánské Koupele - inventarizace proběhla v 02/2013, protokoly podepsány - referoval J. Bejlek, J. Jemelka

-         ÚHŠ Bílé Poličany - inventarizace proběhla 11.2.2012, protokol i závěrečná zpráva zpracována - referovala D. Bittnerová, F. Malý

-         CHH Přibyslav - inventarizace zatím není připravena, předpoklad jednání koncem května, začátek června 2013 - sleduje Ing. Dvořák, V Štefl

-         SH ČMS - jsou shromažďovány podklady  pro inventarizace pohledávek a závazků, předpoklad dokončení inventarizace - květen 2013 - sleduje A.Vovsík

  1. 5.„Zpráva o činnosti ÚKRR“ pro Shromáždění starostů OSH

 

PhDr. Josef Juráň seznámil přítomné s textem  svého vystoupení na jednání Shromáždění starostů OSH. Při jednání byly navrženy drobné úpravy.  Zpráva byla přítomnými odsouhlasena a Dr, Juráň pověřen jejím přednesením na SS.

 

 

  1. 6.Různé (závěr)

 

  1. a)Stížnost p. Odstrčilíka OSH Kroměříž  byla řešena v rámci úkolu č. 16/2012 (z jednání ÚKRR 26.10.2012) pracovní skupinou ve složení Jan Kumpán a Josef Jemelka. Na minulém jedná ÚKRR 14. 2. 2013 byla stížnost uzavřtakto:

      "Pracovní skupina přešetřila okolnosti stížnosti (dotaz na výši platu u pracovnice OSH Kroměříž). Tato informace není důvěrná, ale pracovnice nemusí výši platu nikomu      sdělit. Dotaz měl být veden na VV OSH Kroměříž. Závěr byl sdělen stěžovateli i             starostovi OSH Kroměříž".   

      Dle sdělení členů pracovní skupiny nepovažuje p. Odstrčilík věc uzavřenou a   údajně si bude stěžovat na přístup Okresní kontrolní a revizní rady OSH Kroměříž.    Žádný podnět ÚKRR neobdržela.

  1. b)Člen ÚKRR Jaroslav Říha informoval o vývoji"Ukončení činnosti SDH Černovice", kde poslední starosta SDH p. Švestka  hodlá vyvést majetek mimo SH ČMS do nově založeného občanského sdružení. Starostka OSH zaslala p. Švestkovi důrazný dopis, který je uveden v příloze tohoto záznamu. Situaci sleduje J. Říha a o průběhu sporu bude informovat ÚKRR na příštím jednání.
  1. c)Zápis z kontroly dle plánu na r.OSH Třebíč předložil V. Štefl a z kontroly OSH Jindřichův Hradec předložil V. Novotný. Při obou kontrolách nebyly zjištěny žádné závažné závady.
  1. d)Byl vznesen návrh, aby se příští jednání ÚKRR uskutečnilo na HasičskýchLitoměřice (7.-8.6). Při prověření byly zjištěny možné problémy s ubytováním v blízkosti areálu, proto po konzultaci s předsedou ÚKRR nebude jednání do Litoměřic svoláno.Členům ÚKRR je doporučeno uskutečnit případnou návštěvu Hasičských slavností Litoměřice individuálně.
  1. e)Příští jednání se pravděpodobně uskuteční v Bílých Polič27.- 28. 9. 2013 při příležitosti konání MČR v disciplínách CTIF, které se koná 28.9.2013 ve Dvoře Králové.  

Předseda ÚKRR poděkoval přítomným členům ÚKRR za aktivní přístup k projednávaným otázkám.

Zapsal: Ing. Jirota                                                        Ověřil: Ing. Josef Dvořák v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017