Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes137
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1013
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc5926
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171737
Záznam z jednání ÚOROO SH ČMS ve dnech 6. - 7.10. 2006, Jánské Koupele a Prostějov Tisk
Čtvrtek, 25 Prosinec 2008 09:44

Jednání byli přítomni :

Mgr. Bohuslav Martínek Ph.D., Netík Josef, Ing. Václav Hrubý, Aulický Jan st., Ing. Vícha Petr, Jan Aulický ml, Černík Jan , Lasák Robert

Hosté :

Ing. Josef Svoboda, Dušan Slávik

Omluva :

Jarka Drahomír, Maslák Pavel , Zatloukal Antonín, Ing. Maršík Vladimír, Pytlík Miloslav, Štyndl Pavel, PaedDr. Ladislav Svrčina,

Jednání zahájil vedoucí Rady p. Martínek, který přítomným nastínil program jednání, ke kterému neměl žádný člen rady připomínky. Po přivítání se členové rady vydali na prohlídku stanovišť k projektu "R2H", ve kterém se děti ze základních škol učí jak se zachovat při mimořádné situaci. Jeden z těchto kursů právě ve škole Jánské Koupele probíhal a tak se členové rady podívali na práci na vodě, učení slaňování, učení dětí při požáru a to jak se zachovat v hořící místnosti a jak zacházet s hasícími prostředky a cvičení jak přežít ve volné přírodě. Projekt je opravdu velice propracovaný a děti zaujme. Poté se členové rady přesunuli na učebnu kde začalo samotné jednání ve kterém:

p. Netík informoval o jednání VV SH ČMS a jeho rozhodnutí. Informoval o akcích, které proběhly v minulých měsících. Zvláště pak o Poháru starosty SH ČMS, o MČR v Litomyšli, o poháru v tradičních disciplínách CTIF, o přípravě SS OSH a přípravě stejnokrojového předpisu a statutu čestných titulů a vyznamenání atd.

Mgr. Martínek informoval o realizaci zabezpečení plnění úkolů civilní ochrany a ochrany obyvatelstva jednotkami požární ochrany. V tomto záměru by se jednotky rozdělovaly do 3 úrovní:

  • úroveň - všechny JPO se podílejí nebo zajišťují plnění základních úkolů na úseku CO a OOB
  • úroveň - předurčené JPO pro CO a OOB k plnění speciálních odborných úkolů na určeném území s důrazem na území obce s rozšířenou působností (dále jen "ORP")
  • úroveň - JPO pro CO a OOB, které společně s ostatními složkami IZS jsou schopny vytvářet odřady k plnění úkolů CO a OOB

K této problematice byla na GŘ HZS ustavena komise, která bude řešit zabezpečení plnění úkolů CO a OOB jednotkami požární ochrany, přípravu na vytváření odřadů k plnění úkolů CO a OOB, přípravu na plnění úkolů za válečného stavu a úpravu právních předpisů, dokumentů a návrhy materiálů.

ing. Václav Hrubý informoval o tom co radu bude čekat druhý den jednání na základně ochrany obyvatelstva v Hamrech u Prostějova. Na cvičení je pozváno 12 jednotek sborů dobrovolných hasičů, kteří budou cvičit různé situace při mimořádných událostech jako třeba stavění stanů, evakuaci osob, dekontaminaci osob a techniky, lezecké techniky, první pomoc, pomoc při povodních, obsluha elektrocentrál atd.

Mgr. Martínek - informoval o připravované příručce pro starosty obcí s názvem "Řešení mimořádných událostí a krizových situací. Návrh ze dne 6.10. 2006 byl členům rady rozdán a vedoucí rady přednesl co příručka obsahuje jako např.: co to jsou mimořádné události a jak se definují, příprava obce na mimořádné události, podíl obce na provádění záchranných a likvidačních prací, úkoly obecního úřadu a starosty obce vztahující se k záchranným a likvidačním pracím, ochranu obyvatelstva a jak se řeší, řešení krizových situací atd. Příručka je velmi stručná a proto by se mohla dobře uplatnit. Předpokládá se, že se příručka vydá v nákladu 8 000 ks. Připomínky k tomuto materiálu jsou potřeba dodat do konce října, jelikož koncem listopadu by se měla vydat tiskem. Velice by pomohly nějaké připomínky z praxe, ale již teď víme, že se tam dodá něco z prevence a něco k vysvětlení pro obce co sdružují na požární ochranu prostředky a též k finanční otázce při mimořádných událostech, kde se dají finance čerpat.

V různém informoval:

Ing. Vícha - ÚHŠ JK připravuje kursy OO pro členy JPO obcí. Jedná se o 5 kursů všeobecných znalostí k OO. S kursy by se mělo začít v lednu 2007 a to převážně pro Jihomoravský kraj (ze kterého je grant) a 20% z jiných krajů.
- dále informoval o projektu MOST (moderní otevřené studium). Tento projekt je koncipován pro členy JSDH a členy SH ČMS s výstupem certifikátu, který opravňuje absolventa školit další zájemce.

Dále členové rady diskutovaly o tom, že se ve všech návrzích k vzniku jednotek OO zase jenom hovoří o vzniku z členů jednotek požární ochrany obce. Naše sdružení má zájem na tom aby členové jednotek OO byly spíše z členů SDH, kteří nejsou zařazeny do jednotek PO obcí. Jsme si vědomi, že v některých obcích to nejde, ale je spousty obcí kde na takovou činnost čekají a to hlavně členi SH ČMS, kteří již ze zdravotních důvodů nemohou vykonávat činnost v JPO obcí a ženy. Velitelem jednotky OO by měla být osoba, která je pověřená obcí a vybraná z členů sdružení působícího na úseku požární ochrany.

Dne 7.10. 2006 se členové rady přesunuli do skladů OO v Hamrech u Prostějova, kde si v reálu prohlédli stanoviště, kde nacvičovali JSDH z prostějovska a olomoucka různé situace, které by je mohly potkat při mimořádné události v činnosti ochrany obyvatelstva. Členové si prohlédli celý areál skladů a jejich vybavenost, která bude sloužit při mimořádných událostech všem starostům obcí z širokého okolí, ale i z ČR. Věci ze skladů se dají při mimořádné události půjčit.

Závěrem všem přítomným poděkoval za vstřícné jednání Mgr. Martínek a p. Netík.

Zapsal dne 7.10. 2006 Jan Aulický ml.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017