Domů » Reprezentace » Reprezentace mužů v PS » Co by kdyby – reprezentace mužů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes124
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1373
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6286
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172097
Co by kdyby – reprezentace mužů Tisk
Středa, 27 Únor 2013 08:17

alt  

Nedlouho po zveřejnění minulého článku nám na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  přistál první e-mail, a to od Andrey Hrouzkové. Zajímalo jí, jakým sportům jsme se věnovali před tím, než nás zasáhla osudná kulka požárního sportu. Zda z někoho z nás nekvetl nový Rosický, Jágr, nebo Štibar. Nezahálel jsem a na soustředění na Lipně 9. - 16. 2. 2013 jsem vyzpovídal všechny přítomné a telefonicky pak i všechny nepřítomné. O velké naděje přišel český sport hned v několika odvětvích.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

Asi pro Vás nebude překvapením, že nejčastější odpovědí byl fotbal. To je nepochybně způsobené faktem, že požární sport se drží většinově v malých městech a vesnicích, kde jsou další možností sportovního vyžití omezené. Mnohdy tomu je tak, že se oba sporty dělají současně a až v pozdějších letech se ukáže na kterou stranu se mince otočí. Barcelona může ronit slzy, že se Míša Bulín s Frantou Kunovským chytili hadice. Real Madrid může tlouct hlavou o zeď, že Radek Šuba s Peťou Langrem raději stříkají do terčů. V Chelsea si mohou vlasy utrhat, že Vojta Vavrečka s Kubou Těšickým dostali do rukou žebřík. A v Plzni stále přemýšlí, jak strhnout Jirkovi Volfovi přilbu z hlavy.

Druhým sportem pro naší zemi tak typickým je hokej. S Jardou Jágrem mohl dnes v zámoří trhat pukem sítě Adam Hrbáč. Nicméně ani toho hokejka nezaujala natolik, aby odolal zvuku mašiny.

Pepson se Standou by dobývali svět na dvou kolech. Pepson by se na bicyklu proháněl bahnitými cestami v cyklocrossu a pohodlnější Standa by za zvuku motoru a pachu benzínu za sebou nechával soupeře v motocrossu.

Neminulo by nás ani uměleckého křídlo sportu – tanec. Třeba by jste potkali někde na ulici Kubu Zajana s Adamem Vondrou, jak si dávají batlle v breakdance. Zatímco jeden by se točil na hlavě, druhý by poskakoval na jedné ruce a do toho všechno by dj mixoval hudbu z gramodesky.

Zástupce by se našel i v oboru zimních sportů. Venca Mikyska by drtil Nory jak v běhu na lyžích, tak ve střelbě.

Bohaté zastoupení by mělo i odvětví úpolových sportů. Kdo si myslíte, že by vyhrál olympijské finále v zápase řecko-římském? Já, David Dopirák, nebo trenér Míra Pěkný? Pravděpodobně bych to trenérovi pustil, aby mě neprobodl při šermířské odvetě. Péťu Grassla bychom potkávali v ringu jak skládá na zem ty nejtvrdší fightery v thaiboxu.

Kdo alespoň trochu zná posledního nezmíněného trenéra Zdeňka Prodělala, tomu musí být jasné, jaký sport se týkal jeho. Kromě nás má Prody na svědomí i juniorský tým ve volejbale, ve kterém by touhle dobou již jistě platil za legendu. 

Potěšilo mě, že se mezi námi našli i čistokrevní hasiči. Péťové Kuchařík a Vaculín s Káďou celý život neznají nic jiného, než běhat s hadicemi. Jsem přesvědčen, že kdyby požární sport ještě nebyl na světě, tak tito borci by se ve zlínském kraji našli a položili základní kámen nové věže a stloukli barieru s kladinou.

Tolik k naší sportovní minulosti. Pochopitelně se těch sportů vystřídalo mnohem více. Byli mezi námi takoví, kteří skákali od jednoho k druhému. Pan Pěkný na otázku „Co jste dělal za sport, než jste se dal na ten požární?“, odpověděl stručně a úderně: „Všechno!“

Z dění na naší e-mailové adrese jsem byl trochu zklamaný. Dotaz od Hrouzka byl bohužel jediný. I ten nám však přinesl zajimavé povídání mezi bežkařskými fázemi na jihu Čech. Najděte si chvilku a napište nám, budeme se těšit!  Navštivte nás na www.facebook.com/reprezentaceDH, kde budete moci shlédnout video z Lipna. 

 

plakat chp-2017