Domů » Úsek vnitroorganizační » Zasloužilí hasiči » Zasedání aktivu ZH 4. a 5. 2012
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes21
mod_vvisit_counterVčera548
mod_vvisit_counterTento týden21
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc9553
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096182608
Zasedání aktivu ZH 4. a 5. 2012 Tisk
Úterý, 18 Prosinec 2012 11:02

Zápis z výjezdního celorepublikového zasedání   Aktivu  Zasloužilých hasičů Čech, Moravy a Slezska, konaného ve dnech  4. a 5. prosince 2012 v Hluku, na okrese Uherské Hradiště.

        

Účast dle prezenční listiny.

Průběh jednání:

1. Zahájení jednání provedl starosta OSH Uherské Hradiště a zástupce vedoucího AZH  při SHČMS v Praze, br. Václav Holásek. Přivítal přítomné vedoucí krajských Aktivů ZH a hosty.

    Předal slovo vedoucímu republikového Aktivu, br. Josefu Netíkovi, který přivítal vedou-cího okresního Aktivu ZH Uherské Hradiště br. Josefa Dvořáčka, ředitele kanceláře SHČMS,     ing. Jana Aulického, šéfredaktora Alarm revue  p. Kříže, pracovnici ústředí SHČMS  Dagmar Hladíkovou a pracovnici OSH Uherské Hradiště  Naděždu Dyčkovou.

    Seznámil s programem jednání, nechal jej schválit a dále se tímto řídil.  Úvod jeho vystoupení byl zaměřen k práci vedení našeho Sdružení, projednávané problematice ve Sdružení a seznámil s celoroční činností . Kladně hodnotil knižně vydanou publikaci Zasloužilých hasičů a nositelů Řádu sv. Floriána olomouckého kraje. Zdůraznil, aby se ve všech krajích pokračovalo s přípravou vydání Almanachu Zasloužilých hasičů celé ČR. Poděkoval starostovi OSH Uherské Hradiště Václavu Holáskovi za zajištění a uspořádání tohoto zasedání.     Přečtený zápis z minulého jednání byl bez připomínek schválen.             

2 .Slovo bylo předáno řediteli kanceláře SHČMS ing. Janu Aulickému, který do podrobnosti seznámil přítomné s celou problematikou našeho Sdružení od posledního jednání v květnu 2012 v Praze.                                                                                                                                     Mimo jiné: - seznámil se zněním připravovaných Stanov - byl získán Status sportovní organizace našeho Sdružení - s úspěchy našich závodníků v mezinárodních soutěžích- informace o změně v pojištění odpovědnosti a při úrazu – pouť na sv. Hostýně dne 27.4.2013 termíny předávání titulů ZH v Přibyslavi v r. 2013  2. a 3. května a 7. a 8.listopadu, 24.5. Hasičský den na Konopišti - Statut vyznamenání je i nadále v připomínkovém řízení - změny Stanov budou projednávány a schváleny na Sjezdu.

3.  Vedoucí Aktivu poděkoval ing. Aulickému za jeho  vystoupení. V dalším jednání podrobně projednal nové vydání Statutu Zasloužilých hasičů  SHČMS. K projednávanému byly tyto připomínky:

Oddíl 2 – okresy: v bodu c) odst.2 nahradit slovo může, slovem bude pozván, některé OSH nesouhlasí s názvem zvláštní účet, v odst. e) nahradit slovo starý člen, slovem dlouholetý člen.

Oddíl 3 – Kraje:  v odd. b) nahradit slovo může, slovem bude pozván c) škrtá se slovo orgánů.                                                                       

 Oddíl 4 – Ústředí: v bodu c) nahradit slovo může, slovem bude pozván.                                                                              

Všechny další připomínky ke stanovám zasílat na náměstka starosty SH ČMS Ing. Lišku

 

 

4. Zprávy krajských vedoucích Aktivů ZH:                                                                                        

Karlovarský  kraj – Kurt  T ř e b a:   zasílání blahopřání  k narozeninám, včetně hudebního dárku.    Za celý rok 2012 se Aktiv nesešel a ani vedoucí krajského Aktivu nebyl za celý rok přizván ani na jedno jednání, špatná spolupráce s vedením KSH, seznam členů ZH je v kraji veden.

Plzeňský kraj: - Oldřich Zajíček: v kraji je 6 okresů a také okresních Aktivů, uskutečňují se setkání a činnost se zlepšila.

Olomoucký kraj: Antonín Tomeček: je pravidelně zván na jednání VV KSH, uskutečňuje se 2x ročně setkání ZH v okresech, pravidelná rekreace v Ústřední hasičské škole Jánské Koupele (účast 68) -  přání jak písemné, tak i v rozhlase.

Pardubický kraj: Emil Dušek – je členem OS i KS , kraj má 4 okresy a 131 ZH, setkání se uskutečnilo 2x v letošním roce.

Královohradecký kraj: Vlastislav Košťálek – účast na VV jak OS, tak i KS, kraj má 5 okresů, které se střídají v uspořádání setkání ZH kraje, v letošním roce se uskutečnily 2 zájezdy,       ZH dostávají Hasičské noviny zdarma.

Středočeský kraj: Lubomír Šálek – kraj má 12 OSH a tím i 12 okresních Aktivů ZH a vzhledem k finanční náročnosti nelze pořádat setkání ZH na krajské úrovni, blahopřání se zasílá.

Liberecký kraj: Jan  Sušer – spolupráce s OSH i KSH v naprostém pořádku mimo OSH Česká Lípa, uskutečnilo se setkání v Semilech, které bylo perfektně připraveno, blahopřání se zasílá, kraj má 4 OSH a 39 ZH, uplynulo 150 let od založení německého hasičského Sboru v Liberci, uskutečnily se okresní i krajské aktivy ZH.

Praha:  Miroslav Štancl -  velmi dobrá spolupráce se zastupitelstvy obcí a města, je vedena kroniky ZH, blahopřání se zasílají, Omluvit br. Ježíka (zdravotní stav).

Vysočina: - Josef Culka -  ve dnech 2.a3.května se uskutečnilo setkání ZH kde byla projednána otázka rekreace ZH, účastníci rekreace si náklady hradí sami, poskytuje se jim zdarma autobus na odvoz, setkání ZH kraje Vysočina se uskutečnilo Velkém Meziříčí za účasti 137 ZH s pietní vzpomínkou u hrobu Tita Kršky s přijetím na zámku Podstatských.

Kraj Ústí nad Labem:František Viener – uskutečnilo se přijetí u hejtmana, kraj má 7 OSH, je zajištěno blahopřání při narozeninách, setkání vedení ZH každý měsíc, krajský aktiv se uskutečnil, okres půl roku bez vedení.

Jihomoravský kraj: Ladislav Švejda – zasedání Rady ZH 2x v roce, na výroční zasedání pozváni i nositelé řádu sv. Floriána, každoroční ozdravný pobyt v Ústřední hasičské škole v Jánských Koupelích, okresní Aktivy si vypracovávají vlastní plány činnosti, zasílání blahopřání písemnou i rozhlasovou formou, v případě úmrtí ZH zasíláme kondolenční dopis rodině s možností účasti na pohřbu, úzká spolupráce s okolními Aktivy ZH krajů.

Zlínský kraj: Stanislav Juřena – účast na jednáních VV okresu i kraje, každoroční setkání u hejtmana zlínského kraje, kraj má 4 okresy a 81 ZH  71  mužů a 10 žen, spoluúčast na propagační jízdě historických vozidel hasičů, včetně polského vozidla, od r. 2002 velmi dobrá spolupráce se ZH Jihomoravského kraje, od letošního roku navázána družební činnost s krajem Vysočina, setkání ZH jak na okresech,tak i v kraji, Aktivy ZH Uherského Hradiště a Vsetína pořádají velmi zdařilé zájezdy, rekreace pro ZH a jejich protějšky v hotelu Bečva na Horní Bečvě v krásném prostředí Beskyd, o rekreaci velký zájem (v r.2013 se uskuteční 2 turnusy), zajištěna osobní i písemná gratulace s dárkem v hodnotě 500,-Kč, u členů starších 70.let, u členů starších 85. roků každoročně, velmi dobrá spolupráce jak s OSH, tak i KSH.

Jihočeský kraj: Václav Hanzal – dobrá spolupráce jak OS, tak i KS, kraj má 68 ZH, 30.10.1012 se uskutečnilo krajské setkání ZH, setkání je pravidelně každoroční, uskutečňují se zájezdy,ale i soutěže,

Moravskoslezský kraj: Stanislav Sovinský – požádal o uvolnění z funkce zapisovatele celorepublikového Aktivu ZH ze zdravotních důvodů. Na jeho místo zvolen Stanislav Juřena ze zlínského kraje.

Zpráva o činnosti ZH v Moravskoslezském kraji byla podána jmenovaným br. Sovinským, byla precizně zpracována jako vždy a zaměřena na: - seznámení se složením krajského Aktivu ZH, zasedání se uskutečnilo v r.2012 3x, Rekreace v Jánských Koupelích za spoluúčasti polských družebních hasičů, na krajském setkání vždy 100% účast, je pozváno celé vedení KSH MSK a zástupci družebního Slezského vojvodství a družebního kraje (Žilina), pravidelná účast vedoucího Aktivu ZH na VV KSH, výstava historických praporů, spoluúčast na propagační historické jízdě hasičských vozidel z Polska  do Zlína,  perfektně připravená zpráva o činnosti ze všech oblastí činnosti života ZH v Moravskoslezském kraji.                                                     

5. Informace o činnosti „ZH“ v krajích zveřejňovat podle možnosti v Alarm revue a Hasičských novinách. O první informaci byl požádán zkušený vedoucí Aktivu „ZH“  br. Sovinský - Moravskoslezský kraj.

6.Po ukončení oficiální části jednání se uskutečnila věcná diskuze, která se stala pro všechny účastníky velkým poučením pro život ZH a jejich Aktivů v celé ČR. Velké poděkování patří za  účast ing. Aulického na jednání.

 

Vedoucí funkcionáři poděkovali ZH za práci a popřáli mnoho zdraví, štěstí a spokojenosti v nadcházejícím vánočním čase, ale i v Novém roce, roce 2013.

 

Zapsal:  Stanislav Juřena.  

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017