Domů » Soutěže » Mládež » Hra Plamen » Ústřední hasičská škola v Janských Koupelích ve znamení „čtyřicítky“ aneb 40 let Plamene
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes21
mod_vvisit_counterVčera622
mod_vvisit_counterTento týden2692
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8691
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181746
Ústřední hasičská škola v Janských Koupelích ve znamení „čtyřicítky“ aneb 40 let Plamene Tisk
Pondělí, 17 Prosinec 2012 21:28

Toto hasičské vzdělávací zařízení, v překrásné krajině mezi lesy a u říčky Moravice (v minulosti díky znamenité minerální vodě a výjimečně čistému vzduchu byly v obci hojně vyhledávané lázně), se stalo místem zdařilé akce „Slavnostní setkání zakladatelů a pamětníků“ k oslavě 40. výročí založení hry „PLAMEN“.

40 let Plamen

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

Vybraní „pamětníci“ začátků této celoroční hry pro kolektivy MH a dorostu se sjeli v sobotu 8. prosince 2012 do této ÚHŠ v Jánských Koupelích asi 20 km jihozápadně od Opavy. Středočeské hasiče na této události prezentovalo 13 lidí – pamětníků, kteří se hned v počátcích hry Plamen v roce 1972 věnovali činnosti hasičskému potěru. Spolehlivou a bezpečnou dopravu v mrazivých podmínkách do místa oslav zajistily OSH  Praha – východ (SDH Mukařov, řidič Fr. Pokorný) a OSH Mladá Boleslav (řidič Lad. Hložek). Po dlouhé, ale krajinně zajímavé cestě delegace našeho kraje dorazila do J. Koupelí v pořádku.

Po presenci účastníků, ubytování a výborném společném obědě, přišel na řadu od 15:00 hodin hlavní program. Setkání se zúčastnili za vedení SH ČMS: starosta SH Ing. Karel Richter, náměstkyně starosty Ing. Monika Němečková, náměstek starosty SH Lubomír Janeba, náměstek starosty Ing. Jan Karger, dále Čestní náměstci starosty SH p. Josef Krajča a p. Josef Netík, vedoucí Aktivu ZH SH ČMS.

Program setkání slovem uváděl Josef Bidmon, vedoucí ÚORM SH ČMS, který v zahájení uvítal jak hosty, tak delegované účastníky. Povstáním a minutou ticha byla uctěna památka těch, kteří stáli při zrodu hry a nás na vždy opustili.

V hlavním, citově výstižném projevu k 40. výročí Plamene vystoupila Ing. Němečková, která popsala průvodní jevy, při realizaci nové hry Plamen před 40 roky. Vzpomenula i překážek stojících na počátku v cestě, rostoucí úspěchy hry. Vyzdvihla podíl jedinců, jako byli J. Koudelka, M. Habadová, Josef Krajča, Václav Hanzal a další. V současnosti se díky hře Plamen úsek mládeže může pochlubit vynikajícími výsledky, jak na domácí půdě, tak i v mezinárodních soutěžích, odkud naši mladí reprezentanti přivážejí nejcennější tituly a medaile. Ve hře Plamen mnohde v SDH působí v rodině již třetí generace, což skýtá záruku jejího úspěšného pokračování.

S pozdravným projevem vystoupil Starosta SH ČMS Ing. Richter, který se přiznal, že je mu potěšením být dnes na tomto setkání a ocenil „výdrž“ vedoucích MH“, kteří výchově hasičské mládeže věnují trvalou péči. Připomenul, že zejména politici by si měli vážit této činnosti, kde je zapojeno 46 000 mladých hasičů a začít naplňovat sliby o podpoře našeho hnutí.

Po projevu starosty byly předávány pamětní medaile a pamětní listy, jak nejvyšším funkcionářům, tak všem účastníkům, při němž se vystřídali všichni z vedení SH ČMS.

V krátkých vzpomínkových projevech vystoupili p. Josef Krajča a Václav Hanzal z Borovan v Jižních Čechách. Byl tlumočen pozdrav i od J. Koudelky, který se ze zdravotních důvodů slavnosti nemohl zúčastnit.

Po této oficiální části následovala společná večeře a poté návrat znovu do prostor odbývající se slavnosti. Během celého průběhu akce bylo dostatek příležitostí se občerstvit při „švédském stole“, nebo na stolech, u nichž „pamětníci“ seděli, včetně ovoce, vánočního cukroví, koláčků a jiných dobrot. V programu vystoupila i hudba, při které si bylo možno zatančit, ale převážně se ve vynikající atmosféře vzpomínalo na „uprchlá léta“ převážně bělovlasých dobráků, kteří hasičině věnovali nejkrásnější léta a zůstali při ní doposud.

Vedení ÚHŠ spolu s členy ÚORM při SH ČMS a zaměstnanci školícího zařízení udělali maximum pro zajištění a krásný průběh této významné oslavy. Velký podíl starostí na hladkém průběhu měla Ing. Monika Němečková, náměstkyně starosty SH ČMS pro oblast mládeže a celá ÚORM SH ČMS. Všem patří veliké poděkování. Cítili jsme se tam báječně!  

Zdeněk Rychlý

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

 
Banner

plakat chp-2017