Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Ústřední odborná rada velitelů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání ÚORV ÚORV SH ČMS dne 12.6. 2008, Přibyslav
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes6
mod_vvisit_counterVčera272
mod_vvisit_counterTento týden1086
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc4760
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096177815
Záznam z jednání ÚORV ÚORV SH ČMS dne 12.6. 2008, Přibyslav Tisk
Úterý, 23 Prosinec 2008 16:11

 

Na jednání byli přítomni:

Stanislav Pumprla, Ing. Šeps Jiří, Josef Plojhar, Kučera Milan, Mácha Roman, Růžička Milan, Henc Jiří, Kondler Václav, Burket Petr, Kučera Robert, Pospíšil Miloslav, Bc. Jan Aulický, Netík Josef

Omluveni:

Schejbal František, Šulc Bohuslav Kondler Václav, Meloun Josef Ing. Klos Tomáš,

Přizváni:

člen OORV Přerov Zatloukal Vlastimil, starosta KSH Olomouckého Kraje p. Sýkora Luděk a člen OORV Č. Budějovice Krs Ladislav

Jednání zahájil a s programem přítomné seznámil p.Stanislav Pumprla.

Po zahájení dále přivítal všechny hosty a přítomné členy rady. Dále připomněl, že je to v letošním roce třetí jednání rady, které se bude především zaobírat přípravou celorepublikových soutěží.

1) úkoly a informace z jednání SS OSH, VV SH ČMS a vedení SH ČMS

p. Pumprla – přítomné informoval, že od posledního jednání ÚORV neproběhlo jednání VV SH ČMS a ani SS OSH. Vše bylo prakticky vyřešeno na minulém jednání ÚORV.
p. Netík – doplnil p. Pumprlu popuze v tom, že se připravuje MČXR dětí a dorostu v Trutnově, že probíhá vybavování jednotek PO JPO V od vlády slíbenými osobními ochrannými prostředky a že se stále pracuje na přípravách největší letošní akce Pyro Car 08.

2) Příprava MČR v PS –Přerov 2008

p. Aulický předložil přítomným návrh propozic MČR v PS 2008 Přerov, s tím, že je potřeba doplnit vedení soutěže a organizační štáb, vylosovat pořadí jednotlivých krajů nástupu na disciplíny a určit rozhodčí jednotlivých disciplín. Dále přítomným předložil návrh loga MČR a seznam pohárů a medailí pro jednotlivé disciplíny. Upozornil též, že je čas určit počet rozhodčích z jednotlivých krajů.
p. Mácha představil přítomným časový harmonogram průběhu MČR, který je zpracován hodinu po hodině od čtvrtka 18. 9. 2008 do neděle 21. 9. 2008 s tím, že je vždy uvedeno kdo za kterou dílčí akci zodpovídá. Upozornil na to, že je zapotřebí udělat objednávku na zdravotní službu. Dále informoval, že všechny ubytovny budou mít přístup dne 19. 9. 2008 už od 15:00 hod, a to nepřetržitě do neděle 21. 9. 2008 rána kdy se musí ubytovny opustit. Též informoval o možnosti předání trofejí významnými osobnostmi olomouckého kraje a vládních špiček.

  • ÚORV po diskusi, vylosování pořadí jednotlivých krajů nástupu na disciplíny, určení vedení, štábu soutěže a rozhodčích disciplín organizační zabezpečení schválila.
  • ÚORV schvaluje 2 rozhodčí z každého kraje, jejichž nominaci stvrdí starosta KSH a k tomu 5 rozhodčích z Olomouckého kraje. Termín zaslání nominací je do 31.7. 2008 na Kancelář SH ČMS. Po tomto termínu není možné nominace akceptovat.
  • ÚORV vítá, že si významní hosté předají osobně trofeje, ovšem upozorňuje na to, že si je buď musí zajistit sami a nebo okamžitě dát vědět na Kancelář SH ČMS jejich zajištění. Co se týče zdravotní služby musí KSH OK dát podklady komu a kam objednávku zaslat.

3) Příprava propozic Poháru starosty SH ČMS

p. Aulický předložil přítomným návrh propozic soutěže v požárním útoku O pohár starosty SH ČMS, která se bude konat dne 6. září 2008 v obci Kněžpole.

 

  • ÚORV po drobných úpravách propozice poháru starosty SH ČMS schválila a navrhla rozhodčí soutěže pp. Stanislava Pumprlu, Františka Crháka, Miloslava Pešku a Jana Kováře

 

4) Příprava propozic pro kvalifikaci družstev tradičních disciplín CTIF

p. Aulický informoval členy ÚORV, že kvalifikace pro tradiční disciplíny CTIF proběhne v rámci Svatováclavského poháru v tradičních disciplínách CTIF ve Dvoře Králové nad Labem dne 27. 9. 2008 jako otevřená všem družstvům pod patronací ČNV CTIF a SH ČMS. Zároveň předložil přítomným návrh propozic pro kvalifikaci družstev tradičních disciplín CTIF, který bude SH ČMS předkládat ČNV CTIF na jednání dne 19. 6. 2008.
rámci kvalifikace proběhne i školení rozhodčích, kde bude vybráno 5 rozhodčích tradičních disciplín CTIF.

  • ÚORV schvaluje návrh propozic pro kvalifikaci družstev tradičních disciplín CTIF v předloženém znění a doporučuje předložení ČNV.

5) Návrh rozhodčích PS pro mezinárodní hasičskou soutěž Ostrava 2009

  • ÚORV po diskusi a na základě mezinárodních zkušeností navrhuje za rozhodčí v PS na mezinárodní soutěž Ostrava 2009 následující rozhodčí s kvalifikací rozhodčí instruktor: Stanislav Pumprla, Josef Plojhar, Jiří Henc, Milan Kučera, Bohuslav Šulc, Roman Mácha a Miloslav Pospíšil.

7) Informace členů ÚORV a různé

Členi ÚORV vesměs informovali o zajištění krajských soutěží a jiných významných akcí v jejich regionu.
p. Kučera Robert hovořil o založení krajské odborné rady ochrany obyvatelstva a ustavení i okresních rad ochrany obyvatelstva. Též, že krajské kolo zabezpečují společně s krajem karlovarským.
Ing. Šeps informoval, že též zabezpečují krajské kolo dva kraje, a to Královehradecký a Pardubický.

Termíny Krajských soutěží pro rok 2008
Termíny známých krajských soutěží:

 

    2. 8. 2008 kraj Zlínský             16. 8. 2008 kraj Olomoucký
    15. 6. 2008 Hl. m. Praha         21. 6. 2008 kraj Královehradecký a Pardubický
    23. 8. 2008 kraj Liberecký       21. 6. 2008 kraj Středočeský
              kraj Moravskoslezský     31. 8. 2008 kraj Ústecký
    21. 6. 2008 kraj Jihočeský      16. 8. 2008 kraj Jihomoravský
    24. 8. 2008 kraj Plzeňský a Karlovarský

 

p. Plojhar – informoval členy ÚORV, že se podařilo ve spolupráci s OUPO Borovany dát dohromady vzorové testové otázky k odbornosti Hasič I. – III. stupně, a to dle aktuelní legislativy na úseku PO.
p. Aulický informoval, že poslední usnesení na změnu směrnice ve smyslu získání odznaku bez zkoušek splnil pouze p. Růžička a že nikdo jiný nereagoval.

  • ÚORV ukládá svým členům, prostudovat směrnici pro získání odznaku odbornosti Hasič I. – III. stupně a testové otázky a navrhnout změny a případné úpravy. Vše zaslat písemně na Kancelář SH ČMS do 31.7. 2008.
Na závěr vedoucí rady poděkoval všem přítomným za vstřícné jednání a popřál šťastnou cestu domů. Příští jednání ÚORV se uskuteční v měsíci září 2008.

Zapsal: Bc. Jan Aulický v.r.
schválil: Stanislav Pumprla v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017