Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes130
mod_vvisit_counterVčera236
mod_vvisit_counterTento týden2438
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1954
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096185025
Zápis z 26. 10. 2012 Tisk
Úterý, 06 Listopad 2012 13:12

Záznam z  10. zasedání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS  , které se konalo dne 26.10.2012 v Přibyslavi

 

Přítomni: PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, J. Kumpán - místopředseda ÚKRR,  Ing. Barcuch, A. Vovsík,  J. Novotný,  Ing. Dvořák, V. Štefl,  J. Bejlek,  J. Jemelka, M. Bělohlávek, J. Říha, F. Malý

Omluven:         D. Bittnerová (rodinné důvody)

 

za Kancelář  SH ČMS přítomen: I. Jirota,

 

Jednání bylo svoláno jako řádné . Pozvánka obsahovala tento program:

 

  1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, projednání a schválení programu jednání,
  2. Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR,
    1. Informace k materiálům určených pro podzimní Shromáždění starostů,
    2. Průběžná zpráva o probíhajících kontrolních akcí roku 2012 a k plánovaným kontrolním akcím roku 2013,
    3. Projednání a schválení plánu práce na rok 2013.
    4. Různé (rozprava, poznatky členů ÚKRR).

K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

 

  1. 1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil předseda  ÚKRR  PhDr. Josef Juráň, přivítal členy ÚKRR. Poté členové ÚKRR uctili minutou ticha památku zesnulého člena ÚKRR Ladislava Richtára a zesnulého člena VV a starosty KSH Ústeckého kraje Pavla Doubravu.

Předseda ÚKRR seznámil přítomné s programem jednání (dle pozvánky). Program jednání byl schválen všemi přítomnými. Zapisovatelem byl zvolen  Ivan  Jirota, ověřovatelem  Jaroslav Bejlek.

 

  1. 2. Kontrola úkolů z předchozích jednání ÚKRR

K jednotlivým úkolům bylo konstatováno:

 

12/2012 zúčastnit se kontroly OSH ve svém kraji organizované členem VV SH ČMS, se zaměřením na práci revizních orgánů.

T: 2012

Z: všichni členové ÚKRR

 

Průběžná kontrola plnění úkolu je uvedena v přiložené tabulce. Úkol trvá.

14/2012

V rámci kontrolní činnosti člena ÚKRR v Karlovarském kraji se zaměřit na podmínky pro splacení dluhu OSH  Sokolov, který má vůči SH ČMS.

Z. M. Bělohlávek

T. 2012

 

 

M. Bělohlávek informoval o svých aktivitách v Karlovarském kraji. Uvedl, že OSH Sokolov uhradilo veškeré závazky za rok 2012 a z půjčky splatilo 50 tis. Kč (zbývá cca 125 tis.Kč).

Úkol (provést zbytek kontroly) trvá

15/2012

Uskutečnit kontrolu  účelnosti vynakládání prostředků a průkaznosti vyúčtování  u centrálních akcí SH ČMS:

a)  I. Mezinárodnímu mistrovství světa mládeže v Bulharském Plovdivu

b)  III. Mezinárodnímu mistrovství světa dorostu v požárním sportu v Lotyšsku

c)  Přípravě reprezentace pro Mezinárodní mistrovství světa CTIF  Francie 2013

Z. Ing. Dvořák, Ing. Barcuch

T. 2012

 

Kontrola se uskutečnila dne 24. 10. 2012 u akcí pod body a) a b). Kontrola dle bodu c) byla odsunuta po skončení akce v roce 2013.

Ze kontrolní zprávy vyplývá, že nebyly zjištěny nesrovnalosti v předložených dokladech a prvotní doklady jsou  v souladu s hlavní knihou. Zápisy z kontroly a stanovisko Kanceláře k formálním nedostatkům byly předány členům ÚKRR písemně. V souvislostí  s tím bylo konstatováno, že kontrolní skupina a kontrolovaný subjekt musí vzájemně lépe  komunikovat, aby nedocházelo k nedorozuměním při interpretaci tzv. zjištěných nedostatků.

 

Úkol splněn, bod c) přesunut do r. 2013

  1. 3. Informace k materiálům určených pro podzimní Shromáždění starostů

Materiály týkající se ekonomických otázek byly předloženy písemně. Komentář přednesl I. Jirota. Uvedl, že jedinou nejasnou položkou čerpání rozpočtu v roce 2012 je dotace od Sdružení sportovních svazů, kde byla podepsána dohoda ve výši 3 mil. Kč a doposud byla vyplacena jen částka 1 mil. Kč. Vyplacení nebo nevyplacení zbývající částky bude mít dopad na přerozdělení již čerpaných nákladů SH ČMS a rozhodnutí, zda některé materiální náklady (překážky, žebříky, dresy a.j.) pro reprezentaci, budou pořízeny ještě v tomto roce či nikoliv. Čerpání dotací z MV a MŠMT probíhá v souladu se chváleným rozpočtem

Návrh rozpočtu na rok 2013 zahrnuje plánované centrální akce (Litoměřice, Mezinárodní soutěž CTIF dospělých i dětí ve Francii) a další náklady a výnosy obdobné roku 2012 s přihlédnutím k jejich předpokládanému vývoji. Dojde k úpravě v členění nákladů pro všechny odborné rady jmenovitě. Čerpání dotací z MV a MŠMT probíhá v souladu se chváleným rozpočtem

U odvodů členských příspěvků  je stav velmi dobrý. OSH Jablonec n/N a OSH Jeseník požádala o odklad odvodu členských příspěvků do 31.12.2012. Z úrovně Kanceláře sdružení je sledováno splácení dluhu z minulých let u OSH Sokolov, kde došlo k úhradě 50 tis. Kč z půjčky.

 

ÚKRR, po diskusi, vzala předložené materiály na vědomí.

 

  1. 4. Průběžná zpráva o probíhajících kontrolních akcí roku 2012 a k plánovaným kontrolním akcím roku 2013,

Průběh společných kontrol člena VV a ÚKRR  na vybraných OSH je uveden v přiložené tabulce. Tyto kontroly jsou za ÚKRR zahrnuty pod  úkol:

č. 12/2012 " Zúčastnit se kontroly OSH ve svém kraji organizované členem VV SH ČMS, se zaměřením na práci revizních orgánů ".

Stav mimořádných kontrol na ústředí byl uveden v rámci úkolu 15/2012 .

Ing. Dvořák předal přítomným  tabulku o kontrole zveřejňování záznamů z odborných rad na Webu SH ČMS.  Zjištěné nedostatky bude řešit Kancelář SH ČMS s vedoucími Ústředních odborných rad .

Pro rok 2013 je návrh společných kontrol členů VV a ÚKRR uveden v přiložené tabulce.

V plánu zůstává kontrola nákladů pro mezinárodní soutěž CTIF Francie 2013.

5. Projednání a schválení plánu práce na rok 2013

 

V písemné podobě byl předložen návrh plánu práce na rok 2013, který byl po krátké diskusi schválen. Konečné znění je uvedeno v Příloze tohoto záznamu.

 

  1. 6. Různé (závěr)

a) Bylo připomenuto doporučení Výkonnému výboru SH ČMS udělit, při příležitosti 20. výročí znovuobnovení pojišťovací činnosti HVP a.s., ocenění ve formě vyznamenání, řádu resp. stuhy k praporu.

b) Dr. Juráň informoval o  stížnostech, které obdržela ÚKRR od minulého zasedání v Rožnově:

a1) SDH Všestary - Praha východ - předáno k projednání OSH Praha východ

a2) SDH Hlubočky - OSH Olomouc týkající se požárního sportu byla předána k řešení                KSH Olomouckého kraje starostce D. Bártkové

a3) Stížnost člena OKRR p. Odstrčilíka ve věci hospodaření OSH Kroměříž. Byla          ustavena pracovní skupina ve složení Jan Kumpán a Josef Jemelka, aby uvedenou           stížnost prošetřila, informovala předsedu ÚKRR a podala zprávu na příštím jednání         ÚKRR

 

Úkol 16/2012

 

Pracovní skupina ve složení Jan Kumpán a Josef Jemelka přešetří stížnost člena OKRR OSH Kroměříž p. Odstrčilíka a podá písemnou zprávu předsedovi ÚKRR.

 

Zajistí  :  J. Kumpán, J. Jemelka

Termín:  15.12.2012

 

c) Probíhá likvidace Výzbrojny požární ochrany. S SHČMS jsou vyrovnány veškeré závazky a pohledávky s výjimkou 75 tis. Kč, kde je příslib doplacení do 30.11.2012.

d) V listopadu 2012 byla zahájena stavební a montážní akce v ÚHŠ Jánské Koupele, která se týká zateplení objektu, vybudování teplovodního vytápění a instalace tepelných čerpadel s termínem ukončení 12/2012. Celkové rozpočtové náklady jsou    14 834 702,- Kč, Z Ministerstva životního prostředí a fondu soudržnosti bude financováno  9 552 163,- Kč, zbývající částka budou vlastní zdroje splácené po dobu 10 let z energetických úspor.

e) Byla diskutována nutnost osvěty vůči SDH ve věci ukládání volných finančních prostředků na bankovní účty. Při vhodných příležitostech doporučit sborům vhodnou banku, která má produkty zaměřené na neziskové organizace. (Poštovní banka, Česká spořitelna). Sice neexistuje limit prostředků které mohou být nejvýše na pokladně, doporučuje se však částka do 10 tis. Kč.

f) Příští jednání se uskuteční dle Plánu práce v únoru 2013 v Praze.

 

Předseda ÚKRR poděkoval přítomným členům ÚKRR za aktivní přístup při jednání rady a plnění skrutátorských úkolů na jednání SS OSH 27.10.2012, kterými byli pověřeni : ing. Dvořák, ing. Barcuch, V. Štefl a F. Malý.

 

 

 

 

 

 

Zapsal: Ing. Jirota                                                        Ověřil: Jaroslav Bejlek v.r.

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017