Domů » Reprezentace » Reprezentace dorostu v PS » Střípky z Valmiery, jinakžto moje postřehy z dorosteneckého MS v požárním sportu: Den čtvrtý – návrat doby bronzové
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes38
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1514
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5188
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178243
Střípky z Valmiery, jinakžto moje postřehy z dorosteneckého MS v požárním sportu: Den čtvrtý – návrat doby bronzové Tisk
Úterý, 24 Červenec 2012 13:25

Poslední den mistrovství je určený požárním útokům. Po zklamání ze štafety počítáme výsledky a říkáme si, že když o tři místa porazíme Ukrajinu, tak to při naší smůle ještě na ten bronz vyjde. Není to moc pravděpodobné, ale chceme se porvat aspoň o tu placku z útoku.. Doma nám to šlo, tak proč se bát?

Přicházíme na stadion a opět lije. Než postavíme stánek, jsme promoklí. Hodí se dokonce i zimní větrovky. Jde se přebírat materiál, který je společný pro všechna družstva, takže si jej každý těsně před útokem ještě doladuje. Tam se maže, tam se piluje, tady se přeznačuje, lepí se protiskluzová kobercovka…každý má svůj úkol. A už jdeme na to… Psssssst, zní stadionem a to znamená, že se čeká na pokyn startéra. Výstřel, perfektní zadek, Danek s béčkama podkluzuje a padá, ale Šimi je s rozdělovačem na místě. Vlčák už to pere do terče, ale Grošák podklouzává, rovná se a hledá střed terče.  Obrovský prostřik a čas kolem 26… Navíc červený praporek, kvůli přešlápnutí čáry nástřiku…Ach jo, Grošáku, chce to pořádný podkovy…

Ukrajina řeší naše dilema, protože svým útokem jde na druhé místo a nám je jasné, že na celkový bronz už to nebude. Tak ještě aspoň v útoku zabojovat o čest a slávu…Na druhý pokus se všichni zodpovědně připravují. Mezitím Bělorusové vytváří nový dorostenecký světový rekord časem 19,71. Ještě netuší, že je to poslalo do čela celkové klasifikace. Naši už jsou na startovní čáře. Druhý pokus je o poznání lepší. Výsledný čas 24,03 stačí na bronz. Ještě čekáme na útok ruského týmu a pak už může vypuknout medailová radost.

Poslední společný oběd. Ještě jedeme na výlet do BMX areálu, kde sledujeme místní borce jak trénují, zahrajeme si tam minigolf, ochutnáme pravé „moroženoje“ a ještě jedeme utratit poslední  Loty do supermarketu. A pak už rychle vymydlit, vyvonět, převléct do svátečního a jedeme na slavnostní zakončení mistrovství a předání cen..

Během večera sledujeme ukázky tanců, break-dance, show cyklotrialistů, sólovystoupení bubeníka, žongléry a mezitím se předávají medaile, hrají hymny, ale my a asi dvacítka našich fanoušků čekáme na vyhlášení „stometróvky u stáršej gruppy“.  Moderátor raději ještě poprosí české fanoušky, aby nebouchali do bubnu a netroubili na trumpety a po svém oblíbeném „Pššššššššš“ vyvolá na nejvyšší stupínek Martina Lidmilu. A Čmelda už si tam spokojeně bzučí a my si spolu s ním pobrukujeme píseň o zemském ráji a svém domově.

Ještě jednou stupně vítězů a to za bronz v požárním útoku. Největší potlesk má opět Daneks Trpajzliks, jediný člen mladší kategorie, který do útoků zasáhnul a na stupínku je stejně vysoký jako Vlčák, stojící pod ním.

Večer dotahuje nadějná Lotyšská zpěvačka, zmalovaná do černa se stříbrnýma očima a křiklavě červeným přelivem na hlavě. Sálem zní osvědčené pecky 80.let jako Coco Jambo, What is Love nebo Rhytm is a Dancer a naše parta to jako jediná rozjíždí na parketě. Přidávají se místní děvčata, která přes týden fungovala v roli průvodkyň a překladatelek. Po chvilce, Rusové i domácí Lotyši konečně tají. Nádherný večer pomalu končí.

Návrat na ubytovnu, ale před balením ještě Meždunárodnyj požarnyj byznys… Mění se suvenýry. Trička, čepice, přilby, spojky, elasťáky… Zkrátka všechno, co bude klukům připomínat III.mistrovství světa dorostenců v Lotyšské Valmieře. Čeká nás asi 24 hodin cesty v buse, tak už se těšíme, až to bude za námi.

Tak čágos doma … Karlík

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017