Domů » Reprezentace » Reprezentace dorostu v PS » Střípky z Valmiery, jinakžto moje postřehy z dorosteneckého MS v požárním sportu: Den třetí – jako na houpačce
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes817
mod_vvisit_counterVčera339
mod_vvisit_counterTento týden2039
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8038
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181093
Střípky z Valmiery, jinakžto moje postřehy z dorosteneckého MS v požárním sportu: Den třetí – jako na houpačce Tisk
Sobota, 21 Červenec 2012 15:23

Vůbec nevím, jak začít. Náš třetí den ve Valmieře byl jak na houpačce. Dopolední stovky přinesly jak zklamání, tak i obrovskou radost, kterou následně spláchnul odpolední liják při štafetách.

Stovky by měly být naše parádní disciplína. Očekáváme první medaili a věříme, že to bude odrazový můstek k letu do výšin výsledkové listiny. Mladší kategorie naše očekávání potvrzuje. Začíná opět mrňavý Danek a s přehledem za sebou nechává běloruského čahouna. Parádní začátek za 18,24. Radim je skoro jako jeho dvojče a ve svém rozběhu taky vítězí a čas je jen o dvě desetinky horší. Třetí do party je Marek a dává 18,46. Po prvních pokusech vedeme. Ve druhé rundě se zlepšuje „Daneks Trpajzliks“, jak jsme jej Lotyšsky překřtili, na 18,15. Radimovi se druhý nepodařil zlepšit, takže píše 18,46. Mařena předvádí heroický výkon a novým osobákem 18,04 jde na první místo z našich a šesté celkově. Za ním Dan, osmý Radim a celkově jsme druzí. Paráda.

Střeďáky rozjíždí Grošák za 17,76. To je jeho standard. Franta Viktora se už konečně potřebuje chytit, ale bohužel se chytá leda tak hadicí za seběh z kladiny. Tak snad Honza Gášek. Všichni mu věříme a doufáme, že formu má. Po seskoku z bariery jde Honza na čtyři a padá do hadic. Sice je rychle sesbírá, ale dokončuje za 20,59 a v cíli padá s bolestnou grimasou. Na kotníku je okamžitě boule a my víme, že je zle. Nosítka a odjezd do nemocnice. Co teď? Tomáš Gross vylepšuje na 17,27. Teď potřebujeme aby Franta zabral. Jenže spadlá hadice těsně před výstřelem je proti. Ach jo…co jsme komu udělali? 20,56 nás posílá skoro do beznaděje.

Na tu ale není  čas. Na start jde starší kategorie a Šimon jistí na 17,39. Čmelák potvrzuje formu a dává 16,75. Vlčákovi cinknou spoje o rozdělovač a ten se po několika kotrmelcích rozpojuje. Ve druhých Šimon neustojí kladinu a naštvaně mrskne přilbou kamsi daleko…Čmelák je od začátku mistrovství neustále rozesmátý a dobrá nálada ho neopouští ani v cíli, když si doletí pro 16,43 a postup do finále J. Vlčákovi není přáno a pokus o střelený rozdělovač nevychází. Končí se dvěma neplatnými pokusy a my jsme celkově čtvrtí.

Finále. Čmelda ten pocit zná z loňska, kdy si ho zkusil a zůstal bez medaile. Taktika je daná. Všichni to tam určitě mrsknou, ale někomu to určitě nevyjde. Tak buď připravený se vrátit. Tak zní pokyny. Opravdu. Všichni to tam mrskli a nedal nikdo. Čmelák je připraven, opravuje a jako první si letí do cíle pro zlato !!! Je to doma !!! Gratulace, čestné kolečko, objímání s kluky a trenéry, focení. To je super tečka za stovkama.

Jdeme na oběd, jdeme na štafety. Trošku obavy o první úsek, kde zraněného Honzu Gáška musí nahradit Franta Viktora. První dva domečky na tréninku nejsou moc jisté, ale další tři už dává v pohodě. Tak snad to půjde. První pokusy…Sakryš, jak to ten Bělorus zahasil? Plameny zhasly, když už měl hasičák odhozený… Začíná pršet. Co pršet..lít..Jdeme na to. Ukradl jsem na záchodech ručník, aby si měl Franta čím utřít před startem žebřík. Start, domek v pohodě, předávka a Tomáš stojí před barierou, jako by ji viděl poprvé. Z jednoho kroku naskakuje a chvíli na ní visí..Lotyši už jsou dávno v trapu. Čmelák letí jak o život, krásný rozdělovač i Šimon na hašení dělá co může. 61,70 a čtvrté místo. No nic. Máme ještě druhé pokusy. Zatím se všichni zlepšují, tak proč ne my? Start, první úsek v pohodě, druhý taky, Čmelda je na rozdělovači stoprocentní…ou, tentokrát ne. Musí se vrátit a předává Šimonovi. 61,76 je úplně na pytel. Na štafetě jsme předposlední a v celkovém pořadí se dělíme o čtvrté a páté místo s Lotyši. Říkáme si, že nic není ztraceno, na třetí Ukrajinu ztrácíme tři body. Ještě se poperem.

 

Z Valmiery zdraví Karlík

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017