Domů » Reprezentace » Reprezentace dorostu v PS » Střípky z Valmiery, jinakžto moje postřehy z dorosteneckého MS v požárním sportu
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes498
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2547
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8546
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181601
Střípky z Valmiery, jinakžto moje postřehy z dorosteneckého MS v požárním sportu Tisk
Čtvrtek, 19 Červenec 2012 08:43

Tak přátelé, konečně to vypuklo a teď se ukáže, jak se zhodnotí celoroční dřina. Předem upozorňuju, že moje poznámky budou jaksi nesouvislé, poněvadž každý den tady přinese tolik zaznamenání hodných událostí, že je to na knihu. Takže spíše v bodech.

Nejdřív budu muset zmínit předstartovní horečku. A to doslovnou, když na nedělní sraz nedorazil náš „Trpajzlík“ Danek Klvaňa. Hnisavá angína, běhání po doktorech a nakonec  pondělní cesta do Lotyšska ne s námi, ale s rodiči, když už teploty opadly a bolest v krku pominula, to bylo jen pokračování problémů, které v týdnu hlásil Honza Gášek. Naštěstí podezření na zánět slepáku se nepotvrdilo, tak Honza vyrazil s námi.

Cesta busem přes Polsko probíhala v pohodě až do našeho nocležiště v městečku Lapy. Tam se nás ochotně ujali na místní hasičské stanici a ráno jsme pokračovali dál. Cestou, necestou, polem nepolem přes hory a doly jsme dorazili to Valmiery v úterý večer a ubytovali se. Pokud jsme loni korunovali králem podomních obchodníků Matěje (zasvěcení ví o čem je řeč), tak musím konstatovat, že to je jen odvárek. Už na chodbě hotelu na nás čekali Bělorusové s vystavenými přilbami, dresy, teplákovkami a nabízeli byznys. Že kluci utratí své týdenní kapesné hned první večer po příjezdu, jsem nečekal ani v nejdivočejším snu.

A je tu středa, snídaně a odjezd na stadion Janisa Dalina. Čekají nás tréninky všech disciplín. Stovečky, štafetka OK a teď hurá na věž. Kdopak ještě letos neměl problémy? Starší? Aha. Tomáš Vlček naskakuje na žebřík, zásed, výhoz..všechno jak na drátku. Najednou se žebřík smeká, jede dolů a mění se ve struhadlo, které ukazuje kost na předloktí. Okamžitě sanitka, nemocnice a čekání co bude. Ale tréninky pokračují, rychle na útoky a vyřešit problém se savicí od pořadatelů, která se kutálí všude jinde, než tam, kde ji Čmelda a Fery potřebují. Naštěstí problém vyřešen a v bráně se objevuje sanitka s nešťastným Tomášem. Víc než jeho patnáct stehů bolí to, že nebude moct zítra a pozítří nastoupit. Připomíná hromádku neštěstí, protože loni o mistrovství přišel týden před odjezdem, díky zvrtnutému kotníku.

Okamžitě je kolem něj bílomodrý hrozen a kluci mu dodávají náladu a slibují, že budou bojovat i za něj. Je to prostě úžasná parta a já jsem moc rád, že můžu být s ní.

Ve čtvrtek nás čekají věže a slavnostní zahájení a vy můžete být při tom přes www.hasici150.tv. Přenos by měl začít kolem deváté hodiny dopoledne a vy držte palce Dankovi Klvaňovi, Radimu Blizňákovi, Marku Peterkovi, Tomáši Grossovi, Honzovi Gáškovi, Frantovi Viktorovi, Martinu Lidmilovi a Šimonu Kudrnovi, aby to zvládli i bez Tomáše Vlčka. Pomáhat jim budou trenéři Renda Jahnel, Kuba Paulíček a Janek Vráblík.

Doufám, že zítra pro vás budu mít samé skvělé zprávy.

Váš Karlík - Švéda

 

Rozsáhlá fotogalerie z místa konání je k vidění zde

 

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017