Domů » Úsek mládeže » ÚO rada mládeže » Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 18.9. 2008, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes65
mod_vvisit_counterVčera618
mod_vvisit_counterTento týden948
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc6947
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180002
Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 18.9. 2008, Praha Tisk
Úterý, 23 Prosinec 2008 12:59
 

Členové rady podali informaci o provedených kontrolách na letních táborech mladých hasičů. Během kontrol nebyly zjištěny závažné nedostatky, drobné připomínky byly konzultovány i vyřešeny na místě s příslušnými provozovateli táborů.
Byla podána informace o Letních školách instruktorů v Jánských Koupelích a Malých Svatoňovicích.
Obě LŠI proběhly bez závažných komplikací, v Jánských Koupelích se opět vzdělávacího kurzu účastnilo několik mladých hasičů ze Slovenska.
Nový areál pro konání LŠI v Malých Svatoňovicích se velmi osvědčil, rovněž i spolupráce se správcem areálu a místními hasiči byla na vysoké úrovni. Jelikož se jedná o areál školy, výuka probíhala přímo ve vybavených učebnách, stejně tak okolí poskytuje mnoho možností pro výlety přidruženého tábora. Jediným nedostatkem bylo stravování, zde je přislíbena náprava ze strany majitele objektu. LŠI v malých Svatoňovicích opustila předčasně 3 děvčata z OSH Chomutov, na vlastní žádost. Do budoucna je nezbytné podrobně informovat uchazeče o vzdělávací kurz, že se skutečně jedná především o vzdělávání za účelem budoucí výchovy mladé hasičské generace, nikoliv o zotavovací, rekreační či kulturní akci.

 

Jednání se účastnil starosta OSH Trutnov, který stručně zhodnotil Mistrovství ČR hry Plamen a soutěže dorostu pohledem místních organizátorů. Dále své hodnocení přednesli i členové rady. Jako na každé akci takového rozsahu, jakou je MČR, se našli nedostatky, které rada vyhodnotila a zohlední je při přípravě dalších mistrovství. Práce organizátorů jako celku byla hodnocena pozitivně, bylo to velmi náročné mistrovství, zejména v části hry Plamen, kdy vlivem počasí musela být akce přemístěna do jiných objektů, což je při akci takového rozsahu poměrně náročné.
Rada dále projednala 2 dopisy, které Kancelář SH ČMS obdržela jako reakci na vyloučení družstva SDH Milotice nad Bečvou z důvodu nepřístojného chování v prostorách ubytování. První z nich byl ÚORM zaslán pouze na vědomí, druhý byl adresován štábu soutěže MČR, který ÚORM jmenovala. Rada konstatovala, že oba dopisy bere na vědomí. Přímou reakcí rady bylo vyjádření podpory řídícímu štábu soutěže, ÚORM potvrdila rozhodnutí štábu soutěže se závěrem, že je nezbytné důsledně se zabývat řešením takovýchto, pro všechny zúčastněné strany náročných a nepříjemných, situací v rámci Směrnice hry Plamen. V návaznosti na diskusi bylo konstatováno, že Směrnice jednak neřeší, jak se má postupovat v případě vyloučení družstva ze soutěže (zda do té doby dosažené výsledky započítat, či nikoli), a dále nenabízí štábu jinou možnost, než je právě vyloučení družstva ze soutěže. ÚORM rozhodla o doplnění Směrnice v tomto ohledu. Odpovědí na dopisy byl pověřen vedoucí ÚORM.
Následně byla vedena diskuse, která vyplývá z výše popsané situace na téma ubytování soutěžících družstev a jednotlivců. Je na místě zvážit obě možnosti: 1) organizátor poskytuje závodníkům veškerý servis, včetně ubytování, potom je za tyto prostory odpovědný a nelze se ubránit opakování situace z Trutnova, 2) organizátor neposkytuje soutěžícím kompletní servis (např. ubytování), tak jak tomu je u většiny republikových sportovních akcí organizovaných v ČR, maximálně by byl nabídnut přehled ubytovacích kapacit v místě konání a družstva by si ubytování zajistila sama. ÚORM navrhuje zjistit názorovou hladinu v rámci úseku mládeže, korektním a adresným způsobem (porada vedoucích OORM, jednání krajských rad, jednání VV SH ČMS), nikoliv anonymní diskusí na netu.
ÚORM vyslovila poděkování OSH Trutnov, zejména za nadstandardní ochotu a spolupráci s technickou četou.

Rada se zabývala také otázkou pořadatelství MČR v roce 2010.

Rada dále projednala a schválila Projekt SH ČMS předkládaný do grantového řízení MŠMT ČR na rok 2009.

Bylo projednáno organizační zabezpečení obnovy kvalifikací pro rozhodčí soutěží mládeže SH ČMS, kvalifikační stupeň I. Školení proběhne v Přibyslavi ve dnech 22. – 23.11.2008 a je určeno pouze pro obnovu již získané kvalifikace.

Dalším bodem jednání bylo organizační zabezpečení Festivalu Přípravky SH ČMS v Petrovicích, přihlášených kolektivů je již přes počet, bohužel další přihlášky není možné akceptovat. Akce je zabezpečena ve spolupráci s místním SDH. ÚORM těší zájem o tuto novou mimořádnou akci.

Posledním řádným bodem jednání ÚORM bylo organizační zabezpečení kvalifikační soutěže MH v disciplínách CTIF na mezinárodní soutěž v Ostravě 2009. Podrobné informace podali Monika Homolková-Němečková a Jan Muška. ÚORM vzala informace na vědomí a delegovala sbor rozhodčích. Dále ÚORM schválila, že kvalifikační soutěž proběhne v 1 dráze PÚ a ve 2 drahách štafeta.

Kvalifikační soutěž proběhne dle mezinárodních pravidel CTIF pro soutěže mládeže.

V závěru ÚORM schválila účastníky mezinárodního školení rozhodčích soutěže mládeže CTIF, které se bude konat v rakouském Linzu ve dnech 17. – 19.10.2008. Školení se zúčastní J. Muška, M. Crháková a L. Vlášková.

Další jednání ÚORM proběhne dne 4.11.2008 v Praze.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017